Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az ördög maga

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már több mint két éve annak, hogy az Ördög ügyvédje nyilvánosságra hozta a szexvideót, amely rendkívüli nézettségre tett szert, és bár magára az önkormányzati választásra nem volt hatása, valamivel később Borkai Zsolt mégiscsak lemondott és új választást kellett tartani. A volt győri polgármester annyira emlékezetes alakítást nyújtott a pucér hatsójával, hogy végül a Fidesz úgy döntött, okosabb lesz, ha távozik a posztjáról. A dolog szépsége, hogy a film főszereplője kész lett volna továbbra is ott trónolni a város élén, elnézést kért és ezzel szerinte el volt intézve az ügy.

Az alkotás lényege természetesen nem a polgármester bujaságának bemutatása volt, az csak afféle vivőanyag, segítette, hogy minél nagyobb legyen az érdeklődés, valójában a győri korrupciós ügyek bemutatása volt a szándék, az Ördög ügyvédje így látta hatékonyabbnak a leleplezést, és bizony jól látta, akárki leplez le bármilyen nagyszabású disznóságot, az embereknek többnyire a szemük se rebben. Ahhoz, hogy felkapják a fejüket, szükséges ellátni a megrázó hírt valami szenzációs melléklettel. Jobb, ha tudomásul vesszük, hogy ez egy ilyen ország és elsajátítjuk a módszereket.

Akkoriban nem ez volt az egyetlen ilyen jellegű videó, a budaörsi polgármesterről is közzé tettek egyet, sőt, még korábban, mint a Borkai-féle mutatványt. Azzal nem az Ördög ügyvédje örvendeztette meg a közönségét, hanem a Fidesz, de nem kavart akkora felháborodást, mint a győriek kalandja. Az oka részint az lehetett, hogy a győri potentátok többedmagukkal orgiáztak valahol az Adrián egy jachton, míg a budaörsi esemény nyilvánvalóan zártkörű volt, ráadásul ennek a polgármesternek korrupciós ügyei se voltak, szemben a győriekkel, akik százmilliókat zsebeltek be.

A Borkai-jelenet halványult ugyan kissé az eltelt idő alatt, de teljesen még sokáig nem merül feledésbe, a napokban pedig kiderült, hogy nyomoznak is az ügyben. A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki dr. Czeglédy Csabát, mert a feltételezés szerint segítséget nyújtott ahhoz, hogy az Ördög ügyvédje Facebook-oldalon megosztott tartalmakat és a Borkai-botránnyal kapcsolatos honlapot megismerje a szélesebb nyilvánosság, mégpedig olyan módon, hogy ő fizetett a hirdetésért. „A rendőrség bűnsegédként elkövetett személyes adattal visszaélés vétsége, valamint bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítja” – írja az Origo. Hozzáteszik, hogy bár Czeglédy tagadja, hogy köze lenne a dologhoz, azért felmerül a kérdés, nem ő maga-e az Ördög ügyvédje.

Az ember egyik ámulatból a másikba esik. Ha már nyomoznak, ráadásul nagy erőkkel, hiszen még a weboldal üzembentartójától is kértek adatokat, az kérdés is felmerül, biztos-e, hogy csak a közzétevő személyét kellene kideríteni? Emlékeink szerint volt ott a tartalomban más információ is, amelyeknek illett volna utánanézni, de az nyilván nem érte el a konzervatív keresztény ingerküszöböt. Az Ördög ügyvédjét megtalálni sokkal fontosabb, különösen azért, mert valahogyan meg kellene akadályozni, hogy a közelgő választások előtt ismét előálljon olyan információkkal, amelyek veszélybe sodornák a Fidesz-KDNP majdani fényes sikerét. Ráadásul most már jelentős jutalmat ígér azoknak, akik érdemleges információt juttatnak el hozzá.

Mi sülhet ki ebből az egészből? A Btk szerint a különleges adattal való visszaélés három évig terjedhető börtönbüntetést vonhat maga után, és mert a szexuális életre vonatkozó adat különleges adatnak minősül, ennyire ítélhetik azt, akire sikerül rábizonyítani, hogy elkövette. Persze a bizonyítás nem azt jelenti, hogy rámutatunk valakire, mert szerintünk ő követte el. Még akkor se, ha úgy gondolja a kormányoldal, hogy csakis Czeglédy lehetett. Számukra ez logikus, ugye Gyurcsány maga az ördög, Czeglédy pedig köztudottan az ügyvédje, ezért nyilvánvaló, hogy ő a rettegett fantom.

Nyilván jelentéktelen apróság, hogy bár a budaörsi polgármester is tett feljelentést az őt ábrázoló videó miatt, arról nem hallani, hogy abban az ügyben is ilyen szorgosan nyomozna a rendőrség. Ezek szerint nagy a különbség adat és adat között. Czeglédyt pedig most már úgy nevezi az Origo, hogy „a baloldal táskás embere”, és a mostani eljárásról szóló beszámolóból sem hagyta ki, hogy eközben többmilliárdos költségvetési csalás miatt egy másik büntetőügy is folyamatban van ellene, ráadásul évekkel ezelőtt adócsalásért felfüggesztett börtönre ítélték, tehát nyugodtan nevezhetik jogerősen elítélt bűnözőnek.

Érdeklődéssel várjuk, meddig fogják tupírozni ezt a históriát. Nyilvánvaló, hogy nagyon félnek az Ördög ügyvédjétől, aki vagy létezik, vagy nem, természetesen reméljük, hogy tényleg készül valami, és ha neki magának nincs is több bizonyítéka, hátha másoknak van és eljuttatják hozzá, akár a jutalom reményében, akár csak azért, mert már nagyon elegük van ebből az egészből, amiben élünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.