Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Végképp eltörölni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez az ellenzék egyre tűrhetetlenebb. Szinte naponta állnak elő őrültebbnél őrültebb ötletekkel, amelyek természetesen mind-mind az oltásellenességüket bizonyítják. Most például azt javasolták, hogy töröljék el az oltási regisztrációt, legyen elég a TAJ-kártya felmutatása ahhoz, hogy megkaphassa valaki a vakcinát, mondván, hogy akkor megnövekedne az oltakozási kedv.

Ez nyilvánvalóan nem egy jóindulatú indítvány, sokkal inkább arról van szó, hogy ezzel is a sikeres kampányt próbálják megakadályozni. Az EMMI úgy reagált az ötletre, hogy nagyon is jól látják ők a mögöttes szándékot, az ellenzék valójában nyilván azon igyekszik, hogy ne tudják az emberek megkapni az oltást, és miközben a nagyszerű regisztráció eltörlését szorgalmazzák, például Gyurcsány, Jakab és Karácsony bezzeg regisztráltak, sőt, már meg is kapták a vakcinát, ebből pedig jól látszik a képmutatásuk.

Ha ezer évig élnék, az is kevés lenne ahhoz, hogy ezt a fajta látásmódot képes legyek megérteni. Ez már több, mint egyszerű kákán való csomókeresés, eljutottunk odáig, hogy az ellenzék jobban teszi, ha meg se szólal, a kormányoldal bármit képes visszájára fordítani. Ha azt mondaná Gyurcsány, hogy szép időnk van, ezt is közlemények özöne követné, hogy íme, ebből is a kétszínűsége látszik, mert miközben ezt mondja, valójában azt kívánja, hogy bárcsak dőlne össze a világ. Azt hinnénk, hogy ezzel eljutottak a végpontra, innen már nincs tovább, de tévedünk, ha ugyanis az ellenzékiek a továbbiakban meg se szólalnának, abból is kikerekítenének valamit, hiszen eközben nyilván különféle oltásellenes gondolatokat forgatnak a fejükben.

Na de ne próbáljunk mi a konzervatív keresztények fejével gondolkodni, úgyse fog sikerülni, érjük be azzal, hogy ők viszont átlátnak az ellenzékieken és elhárítják a nemtelen támadásokat, még mielőtt azok megszületnének. A regisztráció eltörlésének kérését is parádésan megválaszolták, arra ugyan nem tértek ki, hogy miért ez a módszer a legmegfelelőbb, nyilván magától értetődik, nincs ezen mit magyarázni. Holott a javaslat megindokolta, miért lenne ez hasznos, de ez nem érdemelt figyelmet. Érdemes volna pedig elgondolkodni rajta, ugyanis mi lesz, ha a regisztráltak elfogynak, a maradékot hol és hogyan fogják megtalálni? A végén mégiscsak szükségessé válik majd a regisztráció nélküli oltás, ez nyilvánvaló, mint ahogy az is, hogy nem kevesen lehetnek azok, akik a legnagyobb kockázatú csoportba tartoznak, mégse lesznek beoltva azon egyszerű oknál fogva, hogy nem rendelkeznek internetes hozzáféréssel, sőt, olyan ismerősük sincs, aki regisztálná őket.

Míg a mindenható kormányoldal nem reagált érdemben a felvetésre, a nép hangja bezzeg igen. Hogy az ellenzék megint csak arra törekszik, hogy összezavarja a védekezést, csak azt szeretnék elérni, hogy eluralkodjon a káosz, aztán fotóznák, amint tömegek tódulnak az oltópontokra és közben azt sikítoznák, hogy íme, a kormány nem képes normálisan kezelni a járványt. Mások azt sérelmezik, helytelen lenne ez, mire föl tolakodnának előre az ilyenek azokkal szemben, akik tisztességesen regisztráltak és várnak a sorukra.

Nyilván az ellenzék nem úgy gondolta, hogy legyen inkább zűrzavar, csupáncsak arról van szó, hogy lehessen más módon is jelezni az oltakozási szándékot, mindenhol van önkormányzat, miért nem elég, ha ott szól valaki, hogy van ilyen vágya? Amikor meghirdették, hogy a várandósok is soron kívül megkaphatják a vakcinát, akkor se volt elég, ha kért időpontot, vitt beutalót, kiskönyvet, TAJ-kártyát, nagyon fontos volt, hogy egyúttal regisztráljon is, elképzelni se tudom, erre miért volt szükség. Kizárólag a nyilvántartás miatt lehet ez indokolt, más magyarázat nem létezik. Nem hinném, hogy van olyan, aki többször is beoltatná magát, annak pedig, hogy már megkapta, marad nyoma, előbb-utóbb befutnak az adatok, csak hozzá kell írni a listához, nem olyan nagy tragédia, ha néhány nappal később növekszik az a lajstrom.

Összességében az a tanulság, hogy az ellenzéknek kár itt bármit javasolni, többnyire azt érik el vele, hogy csakazértis az ellenkezőjét fogják tenni. Függetlenül attól, hogy a kérés valóban marhaság vagy esetleg okos ötlet, a lényeg még a látszatát is kerülni annak, hogy az ellenzék is segítette a Covid elleni küzdelmet.

Szó sem lehet a regisztráció eltörléséről, sokkal inkább az ellenzéket kellene eltörölni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.