Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Védjétek a templomaitokat a nem létező ellenségektől

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A vasarnap.hu üzent a baloldalnak, miszerint: minél inkább gyaláztok, annál erősebbek leszünk. Természetesen ismét a vallásról van szó és arról, hogy a lap szerzője szerint egyre inkább elszaporodtak a vallásellenes megnyilvánulások, ha pedig a baloldal hatalomra kerülne, csak tovább romlana a helyzet. Kijelentése alátámásztásául fel is hozott több példát is, kár hogy ezek egyike sem nevezhető brutális, komoly hírértékkel bíró eseménynek akkor sem, ha a gödöllői templomban történt tűzgyújtás valóban kilóg a sorból. Nem azért van ez így, mert egyébként a sajtó ne lenne fogékony az ilyen esetekre, hanem azért, mert szinte jelentéktelen esetekről van szó, amelyek ugyan elítélendőek, mégsem lehet biztosan megállapítani azt, hogy a tettesek célja a vallásgyalázás volt. Miről is van itt szó?

Ismeretlenek az éj leple alatt, a kerítésen átmászva hatoltak be a kápolna udvarába, ahol felmásztak a haranglábra, és mindkét harang belsejét purhabbal befújták, majd műanyag fóliával körbetekerték, ily módon használhatatlanná téve azokat.

Húsvét előtt nem sokkal pedig az borzolta a kedélyeket, hogy ismét letörték a Margit híd egyik Szent Korona-másolatának kőkeresztjét.

Mindkét eset nyilvánvalóan elítélendő, de azért úgy hiszem, nem kellene messzemenő következtetéseket levonni abból, hogy valaki purhabbal telifújt egy harangot, vagy letörte egy szobor egyik elemét. A vallásgyalázás nálam ott kezdődik, hogy valaki mondjuk beront egy misére, ott a Sátánt élteti, esetleg levizel egy vallással összefüggésbe hozható kegytárgyat. Ezek célja valóban a provokáció lenne, ami úgyszintél elítélendő, és az is elmondható, hogy céljuk egyfajta üzenet közvetítése. Mondjuk azzal nem értek egyet, hogy bárki is börtönben kössön ki úgynevezett vallásgyalázás miatt, hiszen azon kívül, hogy ezzel megsért másokat, nem hiszem, hogy valódi, komoly károkat okoz. Valaki vallásának megkérdőjelezése véleményem szerint sokban nem tér el attól, mintha valaki azzal vitatkozna, hogy a konzervativizmus egy nem megfelelő ideológia. Nyilván leegyszerűsítettem a dolgot, de a vallás mégis egy olyan hitvilágot jelképez, amely ideológiai alapokat jelent valaki számára, aki esetleg ezekre építi fel az életét.

Egy konzervatív nézetű ember számára más dolgok fontosak, mint egy inkább baloldali nézetű ember számára, és ez így jól van. Ezzel az erővel ezen nézetek megsértése is börtönbüntetéssel kellene, hogy járjon? Félreértés ne essék, nem értek egyet sem a purhabos, sem pedig a korona keresztjét letörő illetőkkel, ezeket a cselekedeteket igenis el kell ítélni, de úgy érzem, igencsak túlreagálja ezt a vasarnap.hu, ha egészen komolyan gondolja, hogy ezek konkrétan néptömegek vallását sértik. Egy viszonylag apró esetből csinálnak elefántot, amivel megpróbálják alátámasztani azt a tévhitüket, miszerint Magyarországra is bekígyózott a keresztényellenesség. Ilyen nem történt, amiről inkább szó van, vagy lehet az az, hogy az emberek egy jelentős részének – még a vallásosok között is vannak ilyenek – elegük van az egyházból és abból, hogy az gyakorlatilag kiszolgálja a politikai hatalmat.

Az is egy folyamatosan ismételgetett baromság, hogy a baloldal arra készül, hogy eltiporja az egyházakat. Ez teljesen kizárt, hiszen az egyházak hatalma óriási, pláne a kormány több éves folyamatos finanszírozását követően. Milliárdokkal tömték ki őket, amivel növelték a hatalmukat. Ha valami veszélyt jelent a társadalomra, az nem a keresztényellenesség – hiszen véleményem szerint az szinte nem is tapasztalható idehaza -, hanem az egyházak vég nélküli hizlalása. Erről persze nem szeret beszélni a propagandasajtó, hiszen ők boldogok attól, hogy végre ismételten egyre erősebbé vált az egyház. Az sem számít,  hogy az adófizetők pénzét ajándékozták úgy az egyházaknak, hogy ehhez nem kértek még csak felhatalmazást sem. Ingyen osztogatnak ingatlanokat és elképesztő pénzösszegeket, amelyek a magyar adófizetők zsebéből hiányoznak most. De visszatérve a baloldal felelősségére, lássuk, mit is állít a KDNP-s lap szerzője.

Aki követi a magyar közéletet, tisztában van vele, hogy a baloldal bűne egyébként sokkal nagyobb annál, mint a hallgatás. Éppen ellenkezőleg, az újságíróik, politikusaik és megmondóembereik azzal, hogy napi szinten uszítanak a keresztény egyházak és a keresztény emberek ellen, megágyaznak a fizikai erőszaknak.

Lassan már ott tartunk, hogy örülnünk kell, ha „csak” nevetség tárgyává teszik a számunkra fontos értékeket és nem sugallják azt, hogy egy esetleges baloldali győzelem után félve kell majd megélnünk a hitünket.

Miről beszél ez az ember, de komolyan? Nem uszítunk a keresztény egyházak ellen (mi sem, mások sem), hanem rögzítjük a tényeket, ugyanis sokunknak elegünk van abból, ami ebben az országban folyik. Az egyházak milliárdokat kapnak, miközben a valóban létező kivételektől eltekintve nem segítenek a szegényeken, bajbajutottakon és betegeken. Azt is kijelentették, hogy ők nem segélyszervezet. Rendben, akkor viszont éljenek meg a híveik adományaiból, és tagadják meg azokat az állami milliárdokat, amelyek mindannyiunktól érkeznek. Erre viszont nyilván nem hajlandóak, hiszen az ingyenpénz mindig jól jön, nemde? Nem kell uszítani az egyházk ellen, hiszen saját cselekedeteikkel érik el, hogy egyre többen megkérdőjelezzék a funkciójukat. Mi nem teszünk mást, mint beszámolunk arról, ami történik. Ez már keresztényellenesség lenne? Ugyan. Hagyjuk már ezt a baromságot.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.