Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szabad nyarunk lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A négynapos hétvége utáni első napon először az sokkolta a közvéleményt, hogy a Covid következtében elhunytak száma átlépte a 300-at, és ezt a hatást még az sem mérsékelte, hogy eközben nőttön nő a beoltottak száma. A napi hírek folyamatosan követték az eredményeket, hogy már mennyien kapták meg a vakcinát, aztán délután valamikor végre elértük a 2,5 milliót, maga a miniszterelnök jelentette be az ő népének, hogy most már aztán elindulhat az ország újraindítása. A közmédia fogalmazott így, ezzel megint szerzett nálam egy piros pontot.

Ez újabb feladatott adott a kormányzati oldalnak, valahogyan meg kellene magyarázni, mire föl fogy ilyen gyors ütemben a magyar. Nyunyóka szerint mindössze torlódtak az adatok – ez valami szakkifejezés lehet, aztán más oldaláról is megvilágította a problémát a Hír TV-ben Kollár Lajos miniszteri főtanácsadó, elmagyarázta, hogy a statisztika tulajdonképpen egy marhaság, csupáncsak arról van szó, hogy mi másképpen számoljuk a halálozást, mint mások, így aztán nem is lehetséges olyan listát létrehozni, hogy melyik országban mennyi a lakosságarányos halálozás. Szóval képtelenség olyat állítani, hogy Magyarország az élen jár ebben, minthogy ilyen nincs is.

Egyszerű ez, élünk és meghalunk és kész, nem kell nekünk a számokkal foglalkozni, törődjünk inkább azzal, hogy betartsuk a korlátozásokat, ha azt mondják, maradjunk otthon, akkor maradjunk, ha pedig azt mondják, itt az ideje, hogy menjünk, akkor pedig menjünk. A kormány, az Operatív Törzs meg az oltási munkacsoport jobban tudja, mikor mi a teendő, nekünk csak engedelmeskednünk kell.

Mostanában a hírek alig szólnak másról, mint az oltakozásról. Jönnek a vakcinák, hol innen, hol onnan, lassan lekerül a napirendről, hogy Brüsszel mennyire elszúrta a szerződéskötést, most már nyugat felől is egyre inkább áramlanak a szállítmányok, úgyhogy van elég oltóanyag. A baloldal bűneinek sorolása nem szűnik, egy DK-s polgármester azért halt meg, mert hallgatott Gyurcsányra és visszautasította a kínai vakcinát, ezt még sokáig fogják ismételni, na meg a petíciót is eltüntették, amelyben a kínai oltás ellen gyűjtötték az aláírásokat. Hát nem tudom, tényleg gyűjtötték-e, meg azt se tudom, hogy valóban eltűnt vagy sem, de azért arra kíváncsi lennék, van-e olyan a halálos áldozatok között, aki nem utasította vissza és mégiscsak meghalt. Feltehetően igen, mert a védettség kialakulásához sok idő kell, ráadásul a kínai Sinopharmról azt olvastam, hogy 51-90%-os védettséget ad, meg hogy van olyan, akit lehetséges, hogy harmadszorra is be kell oltani, mert a kettő nem működik, úgyhogy továbbra sem értem, hogyan lehetett egy ilyen bizonytalan hatású szert megvenni, ráadásul borsos áron. Arról nem hallottam, hogy a gyártóval szemben lenne valamiféle garanciális elvárásunk, hogy legalább azt a harmadik adagot küldjék ingyen.

A legújabb, hogy állítólag az Európai Gyógyszerügynökségről kiszivárgott, hogy az AstraZenecával mégsincs minden rendben, most vizsgálják, hogy esetleg valóban egyes esetekben vérrögképződést indít el, és majd lesz ezzel kapcsolatban egy állásfoglalás, és majd annak függvényében döntünk mi is a továbbiakról. A Szputnyikkal sincs minden rendben, a gyártó visszakéri a Szlovákiának eladott tételt, mert ott az ellenőrzés úgy találta, hogy nem egyezik a minőség az Európai Gyógyszerügynökség által vizsgált mintákkal, és ezt az orosz fél szerződésszegésnek minősíti.

Eközben kitűztük az újabb célt, most a hárommilliót kell elérni, és akkor megint nyitunk egy kicsit. Lehet ebben is valami trükk, ha nem gyarapodna kellő ütemben a regisztráltak száma, ezzel lehet valamelyest ösztönözni a népeket, hogy iratkozzanak fel rá, ha eddig nem tették volna. Nehogy már miattuk ne lehessen szabad a nyarunk. Úgyhogy lassanként az is regisztrálni fog, aki igazából kézzel-lábbal tiltakozna, mert ha nem teszi, kiveti őt magából a társadalom, talán majd kapnak valamilyen jól látható jelzést, és eljön az az idő, amikor ők nem mehetnek sehova. Ezt még nem mondták ki, lévén az oltás nem kötelező, csak ajánlott, de azért erősen ajánlott, és ezt nem árt észben tartani.

Az oltásellenes baloldal természetesen csak a gondokat szaporítja, most már arra vetemedett, hogy a parlamentben börtönnel fenyegesse a kormányoldalt, és ezzel hatalmas felháborodást keltett. Hollik István szörnyülködését volt szerencsém hallani, hogy még ilyet, járvány idején így rárontani a jóságos Fideszre és a KDNP-re. Arról nem is szólva, hogy az ellenzéki sajtó be akar menni a kórházakba fotózni meg informálódni, mondván, az ottani állapotok bemutatása segítené igazán a valós helyzet megismertetését, és még többen értenék meg az oltások és az óvintézkedések szükségességét. Ez persze csak ürügy, Bayer szerint „ezeket” nem szabad a kórházakba se beengedni, mert az ott látottakból csak álhíreket fabrikálnának. Arról nem is szólva, hogy semmi se jó a baloldalnak. Most elérték, hogy a pedagógusokat előre vegyék a sorban, de ez se elég jó nekik, továbbra is sipákolnak, hogy ez még kevés a normális oktatásra való visszatéréshez, már azt követelik, várjuk meg, amíg a védettség kialakul. Ki érti ezt? Maga a miniszterelnök is megkapta az oltást és másnap már ment is dolgozni, és megbetegedett? Nem. Na ugye.

Hát így állunk most, április elején, viszont szabad nyarunk lesz. Vagy nem. De a következő nyarunk már egészen biztosan szabad lesz. Hacsak nem jön egy következő hullám, esetleg egy következő vírus.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.