Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ilyenkor érzi az ember, hogy talán mégsem teljesen reménytelen hely ez az ország

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, csicsergős, kellemes tavaszt (itt havazott tegnap délután), jó egészséget mindenkinek! Az oltások száma tegnapelőtt elérte a bűvös 2,5 milliót, azon nyomban be is jelentették a fokozatos nyitást már tegnaptól. Több szakértő nem annyira érti, miért nem várnak még vele, hiszen aki tegnapelőtt megkapta az oltást, az is majd csak hetek múlva lesz védett(arról nem beszélve, hogy messze még a nyájimmunitás). Szerintem rendkívül egyszerű a válasz: azért nyitnak most, mert Orbán Viktor ezt mondta. Már annyiszor csinált segget a szájából, hogy ez nem fért bele. Különösebb kockázata sincs a dolognak, hiszen ha esetleg emelkedésnek indul a halottak és fertőzöttek száma, majd azt fogja szajkózni a mocsármédia, hogy az oltásellenes baloldal és a fegyelmezetlen, össze-vissza rohangáló – feltehetőleg ellenzéki – polgárok tehetnek róla. A nyitást egyáltalán nem befolyásolja, hogy kedden 311 elhunytat regisztráltak, miközben a fertőzöttek száma drasztikusan csökkent. Vagy nem nagyon teszteltek az ünnepek alatt.

Azt írja a Magyar Időkből lett Magyar Nemzet, hogy már megint gond van a Színház és Filmművészeti Egyetemmel. Miközben a független sajtót röhögve zárja el a pártállam az információktól, hónapokig kell kunyerálni Müller Cecíliától a járvánnyal kapcsolatos közadatokat, évekig kell pereskedni más közadatokért, közalkalmazottak nem nyilatkozhatnak engedély nélkül – engedélyt pedig természetesen nem kapnak sem katonák, sem tűzoltók, sem mentősök, sem orvosok, sem ápolók -, kórházba a független sajtó be nem teheti a lábát, hogy tudósíthassa az embereket a helyzetről. Sőt, mostantól azt is megtiltották, hogy háziorvosi rendelőbe (természetesen az érintettek engedélyével) újságíró mehessen – ott vannak a százasával gyártott MTI fotók, azt mindenki használhatja, holott senki nem ezt nehezményezi -, a fideszbarát Magyaridők Nemzet ott tart, hogy ők már arról is értesülnek, ha az SZFE új rektora – Szarka Gábor nevű, akit azért neveztek ki hirtelen, mert Vidnyánszky Attila nem bírt el a diákokkal, és nem tudott diadalmasan bevonulni az intézménybe – levelet készül írni. Biztosan látszott Szarka Gábor fején a levélírási szándék, másoka nem lehet a pártportál jólértesültségének. Szarka Gábor feldúlt lelkének az a magyarázata, hogy az SZFE azon diákjai, akik nem óhajtanak a mostani rendszerbe belesimulni, diplomát kaphatnának külföldi egyetemeken. A rektor állítólag fel kívánja hívni az érintett külföldi egyetemek figyelmét arra, hogy nincs magyar akkreditációjuk, ezért nem vehetik át a diákokat, pláne nem adhatnak nekik diplomát, mert az Magyarországon érvénytelen lesz. Én ugyan nem vagyok olyan remekül tájékozott, mint a Magyaridők Nemzet, de amennyire tudom, minden magyar fiatalnak jogában áll külföldi egyetemen folytatni a tanulmányait és ott diplomát szerezni. Ezek az egyetemek Magyarországon automatikusan érvényes diplomát valóban nem adhatnak ki, de annak tudomásom szerint nincsen akadálya, hogy a külföldön szerzett diplomát honosítani lehessen.

A Magyaridők Nemzet nem csupán azt tudja, hogy Szarka Gábor levelet fog írni, hanem azt is, hogy pontosan mi lesz a levélben:

az SZFE körül mesterségesen gerjesztett vita zajlott az elmúlt hónapokban, az egyetem legitim új vezetését pedig hazug, pártpolitikai célú támadások érték. Szarka szerint világos, hogy a Freeszfe bel- és pártpolitikai szándékoktól vezérelten és az egyetem legitim, autonóm jelenlegi vezetésének és az egyetem működésének ismételt megtámadása érdekében kereste fel a külföldi egyetemeket. Értesülésünk szerint a levél figyelmeztet arra, hogy a hatályos magyar jogszabályokon senkinek nincs joga átlépni.

A csúúúnya ellenzéki pártok már megint megtámadták a legitim, autonóm, többségi akarattal kinevezett vezetését, de majd a katonabácsi jól megfenyegeti a külföldi egyetemeket. Jól van akkor.

Végül valami különleges, valami olyan, amit jó látni. Mert ritkán fordul elő, hogy egy rossz, romlott dologból igazi szép, tiszta hajtás bújik elő. Márpedig ez történt, amikor egy rendkívül éber, házmesterlélekkel megáldott honfitársunk fontosnak érezte, hogy bepanaszolja egy mentőautó munkatársait, akik nem egészen két percet arra áldoztak az idejükből, hogy hamburgert vegyenek. Nem volt beteg a mentőautóban, nem riasztásra mentek, éppen a garázsba indultak vissza, amikor misztikus módon megéheztek. Ezt kifigyelte a jóindulat, lefotózta a szerinte felháborító jelenetet és bejelentést tett, majd – gondolom – elégedetten sóhajtott. A reakció nem az volt, amit várt. A mentősöket nem rúgták ki, még csak meg sem hurcolták őket, ellenben nagyon sok embert sikerült felbőszítenie a feljelentőnek. A végeredmény olyasmi lett, ami nem túlságosan gyakori ebben az országban, ezért is érzem fontosnak, hogy beszéljünk róla. Gyorséttermek felajánlották, hogy ingyen gyrost adnak a mentősöknek, vagy éppen hamburgert visznek a mentőállomásokra. Az emberek rádöbbentek, hogy micsoda emberfeletti munkát végeznek a szolgálatot teljesítő mentősök, ezért szervezkedni kezdtek, hogy egy flakon finom teával, szendviccsel, friss süteménnyel fogják megköszönni a munkájukat, amikor csak módjuk van rá. Ilyenkor érzi az ember, hogy talán mégsem teljesen reménytelen hely ez az ország.

Kellemes ébredezést kívánok mindenkinek – nálunk most is havazik egyébként – és szép tavaszt. Mi hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.