Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne bántsatok, ott sem voltam

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A húsvét előtti szemfényvesztés és Orbán mennybemenetele, de még Jézus előtt pár nappal, mert őfényessége ebben is jobban teljesít, mint a Mindenható. Így lehetne jellemezni a szerda esti retorikai magömlést, amit a privát és saját bejáratú, de a mi pénzünkből üzemelő M1 stúdiójában előadott. Most a megszeppent óvodás szerepét öltötte magára, aztán szép lassan változott át igazi Orbánná. Amikor az ügyeletes kérdező néni Camus-idézettel szemléltette a finoman szólva sem költői tényállást, hogy alig 4 órát alszanak, miközben emberfeletti munkát végeznek a kórházi dolgozók, azt bírta válaszolni a géniusz, hogy ő is négy órát alszik naponta. Gratulálok. Mondjuk meg is látszik rajta: karikás szemek, szürke, fakó bőr, teljes amortizáció. Feltételezem, kattog az agya éjjel-nappal, hogy mit kéne csinálni ebben a szokatlan helyzetben. Neki különösen szokatlan, mert hogy a választások előtt bebasszon egy ekkora világjárvány, erre még ő sem volt felkészülve, bármekkora látnok is. Erre valójában senki. De a NER fővezére aztán baromira nem.

Egy éve is úgy kellett szólni neki, hogy ne tolja már fullba a kretént; reggel még arról delirált, hogy az iskolákat nem zárja be, mert akkor a tanárok mehetnek fizetés nélküli szabadságra, estére bezárták az iskolákat. De hol van az már. Hol vannak a migránsok, a gyöngyöspatai cigányok, Soros, a nincs B-terv, és a Facebookra feltöltött kórházturnés propagandavideói. Igen, amikor megkérdezte az ügyeletes orvost, hogy van-e elég lélegeztetőgép, és erre már akkor az volt a válasz, hogy az van (dögivel, bazdmeg), csak szakképzett munkaerő nincs, aki azt üzemeltetni tudná, akkor is az volt a válasz, hogy nem ez volt a kérdés.

Olyan vicces ez az ember, annyira közülünk való. Sírva vigad, és pálinkával öblöget, ha fáj a foga. Tehát beül a kamerák elé, és őzike szemekkel magyarázza a megmagyarázhatatlant, közben megint úgy adja elő az eseményeket, mintha ő egymaga küzdene a járvány ellen. Szerintem így is éli meg, véresen komolyan így. Leszarja, hogy rekord magas a halálozás, leszarja, hogy beledöglik a nem létező egészségügyi személyzet, leszarja a valóságot. Muszáj, mert ha az kiderülne, akkor seprűvel kergetné el a rajongótábora. Nem véletlen volt ez a hirtelenjében összerántott, könnyes szemmel előadott, „ne bántsatok, ott sem voltam” előadás. Az újságírók nyílt levélben kérték a kormányt, hogy engedjék őket objektíven tájékoztatni a lakosságot a járványhelyzetről, erről írtam (majd az is következik), hogy mindenki felfogja, nem babra megy a játék, de nem engedték. Tudjuk, miért. Mert nem most kell kamerázni a kórházakban. Igen. Akkor kellett volna, amikor a nemzet csótánya a mennyekig dicsérte a szuperkórházat, ahol kezelték, és azt mondta, mindenki nyakon vág, aki mást állít. Ez volt 2019 februárjában, amikor még a kanyarban sem volt a járvány. Azóta be is előzött – hogy stílszerű legyek -, sőt már a kanyarban sincs, mert konkrétan lekörözött mindenkit. Még az olyan országokat is, ahol a miénkhez képest tényleg komoly szinten van az ellátórendszer.

Úgyhogy tolta a mocskos hazudozást és mellébeszélést, hogy a híveket megnyugtassa, akik természetesen százas papírzsebkendővel a kezükben, a könnyeiket törölgetve hallgatták végig a jóllakott óvodásukat. Akit megint bántanak, egyfolytában bántanak, mert a sok oltásellenes nem fogja fel, hogy milyen emberfeletti, már-már isteni munkát végez ez a félisten. A csótánynak meg szólni kell, hogy kezdje el írni a 20 óra munka, 4 óra pihenés, és nincs szórakozás című NER-dalt, mert a pedagógusok szívatják a GDP-termelő szülőket, akik ne otthon ücsörögjenek a kölkeikkel, hanem húzzanak el dolgozni, hát hiszen ez egy munkaalapú ország. Orbán is egyből dolgozni ment az oltás után, emberek, csak semmi picsogás!

Azt elfelejti a mi miniszuperhősünk, hogy ő hermetikusan el van zárva mindenkitől, és akikkel körülveszi magát a testőröktől a nyaloncokig, azok közül már mindenki be van oltva. A nép egyszerű gyermeke. Az. Szó szerint. És még mindig működik. Üti a lovakat, és vágtat át a halál mezsgyéjén. Időt kell megint nyernie, mert minél több embert oltat be, annál előbb ünnepelheti magát. Igen, magát. Ez itt A Választási Kampány. Pár ezren majd még belehalunk, de ő győzni fog megint. És győztes hadvezérként fog a magas lóról beszélni mindenkivel. Még egy kicsit bírja ki mindenki, aztán minden onnan folytatódik, ahol abbahagyták. Pontosabban az megy zavartalanul, sőt most megy igazán, mármint a teljes felhatalmazás alatti lopás. De ez most mellékes.

Már készül Salvinivel és Morawieckivel a nagy összeborulásra. Igaz, Salvini nem miniszterelnök, de majd lesz. Reméljük, pontosan úgy, ahogy Trumpot visszatapsolták az amerikaiak. Mint mondotta Salvini pajtás: Budapesten a jövőbeli Európa elképzeléséről egyeztetünk, munkáról, jólétről, biztonságról, identitásról, családról, oktatásról védelemről, migrációról, külpolitikáról, egészségügyi együttműködésről, a polgárok valós életével foglalkozunk. Értjük ugye? Eddig minden a forgatókönyv szerint alakul. Aztán majd meglátjuk. Ezek nem szélsőjobbos figurák, á, nem. Ezek konzervatív, keresztény jobboldaliak. Így hívják magukat. Európa reménységei, a kereszténység titánjai. Óvnak, védenek, és támadnak, ha kell. Vagyis Orbán nem meggyengült, hanem megerősödött, és ha valóban fordul a kocka – márpedig fog -, akkor vigyázó szemeteket a Karmelitára vessétek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.