Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyre elkeseredettebben próbálkoznak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Két és félszer többen tartják kormányképesnek és munkahely-teremtésre képesnek a jelenlegi kormánypártokat, mint a baloldali közös listát – derül ki a Nézőpont Intézet, Magyar Nemzet számára készített országosan reprezentatív közvélemény-kutatásából.

Hogy mennyire reprezentatív egy ilyen felmérés, az persze kérdéses, nem csak azért, mert a kormánypárti Magyar Nemzet számára készült ez, hanem azért is, mert a Nézőpont Intézet semennyire sem független, még csak nyomokban sem. Nyilván az az érdekük, hogy a választásokat megelőzően elbizonytalanítsák a szavazókat, csak hát a legtöbb, a valóságot talán jobban tükröző felmérésből pont az derül ki, hogy az embereknek elege van a Fideszből, és egyre valószínűsíthetőbb az, hogy hamarosan kormányváltás fog bekövetkezni. Eddig is többen voltak azok, akik nem a kormánypártokra szavaztak, csak mivel az ellenzék darabokban volt, a kormánypárt pedig folyamatos választási csalás-gyanús események szereplőjévé vált, ezért három alkalommal is győztesnek kiálthatta ki magát Orbán és csapata.

Noha valódi kétharmaddal vélhetően soha nem rendelkeztek, mégis elérték pár törvénymódosítás által, hogy a parlamentben mégis kétharmados, tehát lényegében teljhatalmuk legyen. Az egész épület egy hatalmas cirkusszá vált, ahol az ellenzéki és független képviselők csak a díszletet adják, hiszen nincs semmiféle jelentőségük. Ha valamit át akar tolni a parlamenten a Fidesz, akkor meg fogja tenni, akár ellenzi ezt az ellenzék, akár nem. Az utóbbi években azonban botrányok sora tépázta meg a Fidesz népszerűségét, és még van közel egy év a választásokig. Ha az Ördög Ügyvédje még rendelkezik információkkal egyes kormánypárti politikusokkal kapcsolatban, vagy ha nélküle is nyilvánosságra kerülnek egyéb simlis ügyek, akkor a Fidesz végleg eláshatja magát.

De már ezek nélkül is úgy tűnik, hogy az egyesített ellenzék – bármennyire is gyengék egyenként – képes lehet a Fidesz legyőzésére, ezzel véget vetve Orbán 11 éves uralkodásának. Az egész NER omolhat össze hónapokon belül, ami talán Orbán legnagyobb szívfájdalma lenne, hiszen a nyolcvanas évek óta dolgozott azon, hogy létrehozhassa ezt a maffiarendszer-szerű kormányzási módot. Viszont a gazdasági fejlődés és a munkahelyteremtés ellenére is elegük lett az embereknek abból, hogy egy magát nemzetinek és kereszténynek valló antidemokratikus párt uralkodik egy egész ország felett. Politikusaik sora bukott le korrupciós, drog, vagy egyéb ügyekkel, miközben erkölcsösségről és családról beszélnek évek óta. Egyszerűen olyan óriásivá vált ennek a maffiabirodalomnak a csáprendszere, hogy mindenki számára láthatóvá vált.

A Fidesz pontosan tudja, hogy bajba kerültek, ennek eredménye ez a kamunak tűnő felmérés is, amelynek célja az emberek elbizonytalanítása lenne. Csak hát Rogánok, Semjének, Borkaik, Szájerek buknak le, miközben az elhibázott járvány elleni védekezésnek is köszönhetően már átléptük a 20 000 halálos áldozatot is a koronavírussal összefüggésben. Lehet, hogy az emberek oltása is jól halad, ezzel azonban már nem lehet ellensúlyozni a helyzetet. A kormány felelőssége minden egyes halott, még ha úgy is gondolják, hogy ez nem fair. Nyilván nem ők a járvány kirobbanásának okai, de ki, ha nem a kormány és annak apparátusa a felelős minden meghozott döntésért? Ki hozta meg a járvány elleni védekezéssel összefüggésben életbeléptetett szabályokat? Ki hozza meg a különböző törvényeket és ki kapott teljes, abszolút felhatalmazást? A Fidesz.

Ennek a hatalomnak azonban súlya van, vagyis ha a védekezés nem megfelelő, akkor rajtuk lehet számon kérni a kudarcot. Most is éppen ez történik, azonban a kormány a felelősséget megpróbálja teljes mértékben elhárítani magától, és teljesen érthetetlen módon az ellenzék működésével kíván takarózni, miközben az ellenzéknek semmiféle ráhatása nem volt a kialakult helyzetre. Nem ők hoztak törvényeket és nem ők voltak azok sem, akik életbe léptették az egyes intézkedéseket. Akármilyen hazugságokat is próbál elhitetni az emberekkel a kormány, a járvány elleni védekezés igenis hibás volt, aminek ezidáig 20 000 halálos áldozata volt. Ez nem csak egy emberi tragédia, de egyben egy politikai kudarc is, amire Orbánnak egy évvel a választások előtt egyáltalán nem volt szüksége.

Ezzel egyidőben a 18 évüket betöltő friss szavazókat sem sikerült megnyernie magának, hiszen a családok támogatása egy teljesen más társadalmi csoportot céloz meg. A tehetősebb, a Fidesz uralkodásából hasznot húzó csoportok pedig már eddig is rájuk szavaztak, hiszen a nemzeti párt nem csak a szegényebb települések iskolázatlan lakosságát tudták megnyerni  – vagy megvenni – maguknak, hanem azokat a tehetősebb, sokszor városi polgárokat is, akik milliókat nyernek a Fidesz uralkodásából, ezért egyáltalán nem érdekük a kormányváltás. A frissen gimnáziumot végzett fiatalokat viszont nem tudták megnyerni ezekkel a módszerekkel, ami több tízezer, ha nem százezer szavazat elbukását jelentheti. Nem állítom, hogy őket egyébként a Momentum vagy épp a DK megnyerte volna, de nem is kellett nekik, hiszen sokak számára már az is felér egy győzelemmel, ha sikerül a Fideszt és vele Orbán Viktort eltakarítani a hatalom közeléből.

Kérdés persze, hogy mi fog történni a választást követően, de én hiszem, hogy a mostani maffiarendszernél szinte bármi csak jobb lehet. Tudom, hogy ezt sokszor mondtuk már annak idején, és a történelem is bebizonyította, hogy folyamatosan rosszabb és rosszabb állapotok jöttek létre, azonban most az egyszer hiszem, hogy ez megváltozhat. Hiszen ha Orbán kap további négy évet, akkor abban sem vagyok biztos, hogy EU állampolgároknak mondhatjuk majd magunkat a periódus végére. Mert ne higgyük, hogy már nem maradt semmi, amit Orbán lerombolhatna. Mindig van olyan, ami még ellopható és tönkretehető, ne becsüljük alá a maffiarendszert.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.