Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Úgy kommunikálnak velünk ezek a felkent mesemondók, mintha egy napközis csoport délutáni foglakozásán ülnénk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Apacuka funda luka

funda kávét kamanduka

Abcug funda luk

Funda kávét kamanduk

 

Vigyázz-vigyázz-vigyázz-vigyázz-vigyázz

 

Az apacuka szörnyek, jajj vigyázz, ha jönnek

A szemük pislog, sandít mindent lát, lát, lát, lát

 

A csupraidra törnek, hol kékek, hol zöldek

Ez perdül-fordul lesz belőle száz, száz, száz

 

Oly mérhetetlen nagyok, ki látja már vacog

Ez tiszta háj, a másik nyakig láb, láb, láb, láb

 

A mézpusztító szörnyek, jajj vigyázz, ha jönnek

Egy pillanat és rád tör csupa háj

Akkor legyen ez a zéró pont. Az erkölcsi és morális vagy inkább szellemi balti alapszint. Vejkey egyike a magyar abszurdnak, és ha már Micimackónál járunk, akkor legyünk stílszerűek. A százholdas pagony lakóit (a Szűzanya országa) ebben az esetben a többségben lévő kisebbség jelenti, amelynek egyik fő védőszentje Szél Bernadettet a háttérhatalom emberének nevezte. Hadházy Ákos rá is kérdezett erre az abnormális eszmefuttatásra, de természetesen választ nem kapott. De ez csak egy példa, amitől a napokban ledobta az agyam az ékszíjat.

Konkrétan ezt csinálják 11 éve, és valahol már rég megszoktuk. Ennek ellenére néha mégis felteszi magának a kérdést az ember: ezt mégis hogy gondolják? Mondjuk a szekta fogékony rá, mert a felmérések szerint igen sokan a valóságtól kurva messzire elrugaszkodva gondolkodnak a világ dolgairól. A többi mellett olyan közkeletű konteókra gondolok, mint hogy a pálinka ivása megakadályozza a vírus terjedését, hogy chipet ültetnek belénk, illetve hogy az oltással direkt megbetegítenek mindannyiunkat. Mit hiszünk, mit gondolunk erről a szellemileg Micimackó szintjére züllesztett társadalomról? Amikor úgy kommunikálnak velünk az operett törzs váll-lapos rendőrei és felkent mesemondói, mintha egy napközis csoport délutáni foglakozásán ülnénk. Ezek után várják el a társadalomtól, hogy felnőtt emberként, kellő türelemmel, racionálisan álljon hozzá ehhez a rohadt koronavírus-járványhoz? Tényleg?

Ez Orbán 11 éves kormányzásának és mérhetetlenül lebutított kommunikációjának végterméke. Mert az, hogy mindenkit értelmi fogyatékosnak, félanalfabétának néz, és úgy gügyög a felnőtt lakossághoz, mint az írás-olvasással hadilábon álló, a saját seggét kitörölni nem tudó, gondolkodásra képtelen egyének amorf tömegéhez, felháborító. Ennek látjuk az eredményét. Muszáj kiskorúsítania mindenkit maga körül azért, hogy előadhassa azt az illúziót a sok hülyének, hogy ő bizony velünk ellentétben mindenhez ért, és mindent megold. Helyettünk, nekünk, értünk, miattunk. Bízzuk csak rá, mert ha valaki, akkor ő tévedhetetlen, minden és mindenki felett álló. És ezt szerintem kb. 2,5 millió tátott szájú a mai napig el is hiszi. Sőt, minden lehetséges módon kinyilatkoztatja, hogy a miniszterelnök úr milyen okos és ügyes. És bármit csinál, az úgy jó, ahogy van.

Ez tipikus esete annak, amikor az informatikához síkhülye család otthonában elmegy az internet, a 8 éves gyerek kihúzza a tápegység csatlakozóját a falból, majd újraindítja a routert, és ismét elindul az adatforgalom. Ezek után a nagypapa, nagymama és az éppen mosogató anyuka félistenként tekint a mindenhez értő gyermekre. Azért mert valaki nem ért valamihez, nem kell hülyének nézni. Ez van a magyar politikában is, ahol Orbán a mindenhez értő szerelő. Bezzeg a Gyurcsány vagy a baloldal mit csinált? Na mit? Semmit. És most is az a retorika, hogy ha a baloldal lenne hatalmon, akkor itt már csak egy nagy sírhalom lenne az ország helyén. És ezt tényként közlik napi szinten, Holliktól Szijjártóig, Rétváritól Kocsison át Dömötörig. Hogy ez mennyire hatásos, azt gondolom mindenki a saját bőrén tapasztalta, aki beszélt már fideszes szimpatizánssal.

Mér’, a Gyurcsány jobb lenne? örökzöld, legendás primitivizmus biztosan jött már szembe az olvasókkal. Ez a Jolly Joker, amit bármikor kijátszanak, ha elfogynak az érvek, és általában el szoktak fogyni. Ennek ellenére ez is működik. Általában ezen a ponton szoktam konstatálni, hogy az illető menthetetlen. Kész. Ez az a torz kérdőjelben végződő mondat, ami után feladom, vagy félreállok az útból, hadd menjen. Ez az év márpedig durva lesz, a járvány most tombol a legjobban, és amikor ennek egyszer vége lesz valamikor a választások előtt, na akkor fogják csak igazán feltekerni a hangerőt. Ha eddig nem, majd Gyurcsány folyik még a csapból is, ez lesz a kampányszövegük. Biztosan célba is fog érni a „keményen dolgozó kisember” tudatszintjén, aki – ha így megy tovább minden -, valószínűleg majd sokkal „rosszabbul él, mint négy éve”.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.