Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Mit rajzoljunk a szavazólapra?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Emlékszem, néhány éve, Fidőszámítás szerint úgy az első nyócéven belül lehetett, parázs vitát folytattam egy régi ismerősömmel. Szerinte én libsi, szerintem ő majdnemnáci, szóval a szokásos. Azaz talán a szokásostól annyiban eltérő, hogy nem volt káromkodás, utálat, ilyen-olyan árulózás, csak végeérhetetlen történelmi érvelés (juszt is nekem van igazam, bebebeee).

Arra jutottunk, hogy nézzük inkább a közös nevezőt: Orbán egy kártékony minizsarnok, a Fidesz talpnyalók és megélhetési politikusok gyülekezete kádéempéstül. Ebben maradéktalanul egyetértettünk, bár az ismerősöm természetesen jobbról előzné, én balról. Na igen… akkor még lehetett jobbról előzni a Fityiszt. Most viszont már csak a házináci Mihasznák, pardon, Mi Hazánk mozgalom tartja ezt a látszatot, meg persze Horthy Adolf, csak utóbbiak már nem az élők sorából szurkolnak.

A minap szembejött velem ez, és eszembe jutott a néhány évvel ezelőtti parázs vita. Emlékszem, hogy kijelentettem, hogy soha de soha nem szavaznék a Jobbikra, mire az ismerősöm megjegyezte, hogy a Gyurcsány se jobb, mire én, hogy egyik se, mire ő, hogy de akkor ki… és így tovább a végtelenségig.

Úgyhogy most magamba szállok egy kicsit, és elgondolkodom. Dehogynem fogok Jakab Péterre szavazni, ha ő lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. Habozás nélkül teszem majd a neve mellé az ikszet. Csendben hozzáteszem, hogy ha Gyurcsány Ferenc lesz az (nulla esélyt látok erre), akkor pedig habozás nélkül fogok Gyurcsány Ferencre szavazni. Mert tényleg úgy vagyok már vele, és tudom, hogy a választópolgárok többsége (szevasz, kétharmad) szintén ugyanígy van vele, hogy bárki, csak Orbán meg a Fidesz ne tovább.

Amúgy az egészről a régi disznó vicc jut eszembe: Tisztelt választópolgárok, kérjük, ne rajzoljanak péniszt a szavazólapra… Ó, a fenébe, hát nem megválasztották?!

Goitein Vera

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.