Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


A naplopó pedagógusok mellé tehát oda lehet tenni a háziorvoskat is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem állítom, hogy kimondottan mániám péntek reggelenként Orbán Viktor Kossuth Rádióban előadott igehirdetésével kezdeni a napot, most mégis ezt tettem. Fel is toszta az agyamat úgy, hogy a kávé már teljesen feleslegesnek bizonyult. Nem fogok komplett, szöveghű mondatokat idézni, mert egyetlen egy lényeges információ nem hangzott el, de azt leírom, milyen érzésekkel gazdagodtam pitymallat után nem sokkal.

Az ország miniszterelnöke, aki egyértelműen mindenért felelős ebben az országban – jelzem, az összes miniszter és minisztérium működéséért és hibáiért, az összes meghozott vagy elmaradt döntésért is, akkor is, ha esetleg nem is tudott róla, nem volt ott -, nekilátott nagy erőkkel szétkenni a felelősséget. Mégpedig olyan sunyi módon, hogy ilyet ritkán lát az ember, pedig aki ebben az országban él, az már megtapasztalhatott olyasmiket is, amik normális országokban elő nem fordulhatnak.

Azt mondta a küldetéstudatos, hogy igen, szar van, de erről természetesen az Unió tehet. Egy kicsit ő is tehet róla – mondta szerényen -, de csak annyiban, hogy hitt az Uniónak, bízott abban, hogy az képes lesz megoldani a vakcinabeszerzést. De azért – dobpergés és trombitaszó – picit gyanakodott, és amikor Szijjártó Péter az ő fantasztikusan széles látókörével és hihetetlen érzékével rátapintott arra, hogy itt ugyanaz lesz, mint a lélegeztetőgépek esetében, tehát egymást fogják leverni a kormányok a kereskedőknél, ő bizony tárgyalni kezdett Pekinggel és Moszkvával. És milyen jól tette – önmaga szerint -, mert aki nem így csinálta, az most nem jut sem kínai, sem orosz vakcinához. Bezzeg mi!

Majd ráfordult arra, amihez igazán profi módon ért. A szar elkenésére, a megosztásra, az uszításra. Merthogy belátta ő, hogy nincs mese, be kell oltani a pedagógusokat ahhoz, hogy nyithassanak az iskolák. És tudja ő jól, sokan úgy gondolnak a pedagógusokra, hogy hát amúgy nekik ott van a három hónapos nyári szünet, ami ugye másnak nincs, és ő tényleg tudja, hogy megy ez, mert az ő anyja gyógypedagógus és emlékszik, de akkor is. Tessünk megérteni, hogy bízni kell a pedagógusokban, mert végső soron nem rossz emberek. Közben persze őcsútisága már elvetette a magocskákat, a rádióhallgatók egy része leállt ott az agytornával, hogyhát tényleg, micsoda naplopó banda a pedagógustársadalom.

Aztán szóba kerültek a körzeti orvosok. Róluk az jutott Orbán eszébe, hogy bár sokan a háziorvosokra haragszanak, mert nem hajlandóak oltani, esetleg oltanak, de nem azokat, akiket kellene, mert korrupt gecik (ez nem így hangzott el, de az értelme ez volt), de azért a kedves rádióhallgatók bízzanak továbbra is az orvosokban, mert a többségük igenis rendes ember. A naplopó pedagógusok mellé tehát oda lehet tenni a háziorvoskat is, az egyszerűbb agyakban.

És akkor itt van a polgárok felelőssége, akik beszélnek össze-vissza, a médiára (nyilván a független, tehát ellenzéki médiáról van szó), terjesztik az álhíreket, egymással beszélik meg a dolgokat. Mindenki hallgasson Müller Cecíliára, ő az egyetlen hiteles hírforrás, amit ő mond, az a helyes és igaz, és Müller Cecília mindig, minden információt elmond a tájékoztatókon. Akkor ezt most nem Orbán Viktor mondja, hanem én: Müller Cecília soha, egyetlen lényegi információt nem mond el a tájékoztatón. Elszavalja azokat az adatokat, melyeket már mindenki tud, mert megjelent a koronavirus.gov-on, bemondta az összes tévé és rádió, megjelent az összes portálon. Ezenkívül Müller Cecíliának van egy olyan képessége, hogy kurvahosszan tud beszélni a semmiről. Ami egy tőmondatban elmondható, azt ő hat körmondatban adja elő. Ezt úgy csinálja, hogy minden szó összes rokonértelmű szavát is felsorolja. Müller Cecíliát olyan hallgatni, mintha valaki monoton hangon felolvasná a szinonimaszótárat. Értelme is pontosan annyi van, információtartalma is.

Végül – amikor a pedagógusok, a háziorvosok, a felelőtlenül karattyoló országlakók megvoltak – Orbán ejtett néhány szót a fiatalokról. Ő megérti, hogy szeretnének már találkozni és bulizni, de meg kell érteniük, hogy először az időseket kell oltani, mert ők építették fel ezt az országot, a hátukon vitték, tartozunk nekik ennyivel.

Összefoglalom, az én agytekervényeimben mi rakódott le ebből a nagyon aljas szövegelésből: mindenki hibás, egyedül Orbán Viktor látta időben a bajt. Kijelölte azokat a csoportokat, akik mindenért hibásak, de elfelejtett szót ejteni arról, hogy például a fiatalok nem csak, sőt, főként nem bulizni akarnak, hanem dolgozni és megélni. Ahogy a középkorúak is, akikről egy vak hang nem hangzott el. A szarelkenés egyfajta üzleti modell fideszéknél, a végén az erős vezér megnyugtatott mindenkit: bármennyire csapkodnak a hullámok, ő erősen tartja a kormányrudat, és arra irányítja az ország hajóját, amerre akarja, egyedül neki van iránytűje, az árbóckosárban pedig ott csüngenek a segédei, akik időben szólnak, ha jön egy szikla. Mindenki nyugodjon meg, hamarosan túl leszünk ezen, de még néhány kemény hét jön.

Arról nem esett szó, hogy mi a faszért kell meghalnia annyi embernek, hogy a kormány mit tett az elmúlt egy évben azért, hogy felkészítse az egészségügyi rendszert a várható és előre látható extrém terhelésre, ahogy az sem került szóba, hogy mit tett a kormány a gazdaság, főként a polgárok túlélésének érdekében. Az elbaszott járványkezelésről, az elbaszott gazdaságpolitikáról, a jóformán csak kommunikációs eszközökkel megtámasztott egészségügy valós helyzetéről, a régebben beszerzett 16 ezer lélegeztetőgép hasznosításáról, egyáltalán, a fizikai és anyagi túlélésről egy hangot nem mondott, általában nagy ívben kerülte a valóságot.

Legyünk türelemmel, ha nagyon szeretnénk hibáztatni valakit, akkor a pedagógusokat, a háziorvosokat, a fiatalokat, a nyugdíjasokat, az Uniót, önmagunkat és egymást okolhatjuk, de kitartás, mert aki túléli, azt Orbán mentette meg. Aztán – ezt megintcsak nem ő mondta, én gondolom -, amikor nyitni lehet majd, csődülhetünk a NER összes szállodájába nyaralni, összes éttermébe zabálni. Merthogy a többségük addigra már jó kezekben lesz, az hétszentség.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.