Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Harminc évig kapja a fizetését és egyéb juttatásait közpénzből, lemond és onnantól semmi köze semmihez?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Azon gondolkodtam kávézás közben, hogy közegészségügyileg célszerű lenne javasolni mindenkinek, hogy kizárólag valamelyik, csak természetfilmeket sugárzó csatornát nézzék. Az talán segítene egy kicsit, mert a bébiteknősök kibújása a tojásból sokkal kevésbé agyromboló látvány, mint az a harsogó választási kampány, amibe lassan belefullad az ország. Ahogy nézem az oltópontokon összezsúfolódott emberekről készült fotókat, néha már nem is tudom, hogy mit gondoljak. Az egy dolog, hogy minimum hatvan kommentelő fontosnak érzi a fotó alá írni, hogy ő tegnapelőtt volt oltáson, és olyan remekül meg volt szervezve, hogy az valami beszarás. Na és ez mennyire segít azokon az – túlnyomó többségben idős, és rohadtul nem az időseket bántom, hanem most őket oltják, tehát ők vannak ott – embereken, akik ott, a megváltó oltásra várva kapják el a vírust? Mert olyan tömegben, olyan közelségben egyetlen ember végig tud fertőzni mindenkit. Ez akkor is így van, ha hetvenkét másik oltóponton sikerült normálisan megszervezni a dolgokat.

Egyszóval nézem a fotót és nem tudom, miért kell ezt. Az intézmény vezetője miért nem szervezi meg, hogy ne tudjon feltorlódni a tömeg? Hogy esély se legyen rá. A mindenhová kirendelt katonaság miért nem állít két embert az ajtóhoz, hogy akkor mehessen be valaki, ha másvalaki kijött? És ott az egyén felelőssége, mert ott van, bármennyire nem akarunk szembesülni vele. Valamiféle önszerveződés, józan ész, összefogás, nem tudom, minek nevezzem. Még ha be is lehet csődülni, ha egymás nyakába is lehet lihegni, nem tesszük, sorba állunk, távolságot tartunk, akkor is, ha az utcán kell várakozni. Akár magunktól, felszólítás nélkül. Mert van ennyi eszünk. És akkor itt a kormány felelőssége, ami attól még elsődleges, hogy nem elsőként említem.

A Fidesz és a komplett lakájmédiája gyurcsányozik, baloldalazik, brüsszelezik, miközben egy kurvanagy Covid-osztály lett az ország. Az önkormányzatok által felajánlott oltópontokat harsány röhögéssel utasítják el, azt hörögve, hogy nem oltópont kell, mert abból van elég, vakcina kell. Az önkormányzatok az ilyen zsúfolt oltópontokat szeretnék mentesíteni, hogy a meglévő oltásokat ne ilyen helyeken, és ne a háziorvosok rendelőiben kelljen beadni, mert oda mennek nem covidos betegek is. Ugyanis az egészségügy csak a koronavírussal van elfoglalva, de a betegségek ezt nem veszik figyelembe. Ugyanúgy előfordul vakbélgyulladás, hörghurut, gyomorfekély, vérnyomásbetegség, cukorbetegség, fülgyulladás és minden egyéb. Ezeket ki és hol kezeli? Mert leginkább úgy tűnik, hogy kizárólag a koronavírusra állt át az egészségügy, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag összeomlott. Semmivel nem jobb gyógyítható, kezelhető stroke-ban, vérmérgezésben, gyomorvérzésben meghalni, mint koronavírus-fertőzésben. Igaz, ez előbbiekről nem jelenik meg naponta statisztika.

Miközben az egész ország szenved, a kormánypárt az ellenzéket oltásellenességgel vádoló propagandára igyekszik felcsimpaszkodni, hátha úgy nem fog feltűnni a többségnek az, hogy a nagy hírveréssel és többszörös áron beszerzett 16 ezer lélegeztetőgép semennyit nem segít, bár az első perctől lehetett tudni, hogy ez így lesz. Szerencsére a közpénzből vásárolt gépeken keletkező nyereséget már lekaszálta, akinek ez volt a dolga, ahogy a maszkokon, védőruhákon és egyéb védőeszközökön is bőven jól járt valaki. Most a védőoltás a nagy üzlet. Közben a kórházak adóssága az egekben, pedig jóformán csak a covid-fertőzés kezeléséhez szükséges eszközöket és gyógyszereket rendelnek, minden más betegség bizonyára spontán módon meggyógyult. Néhány – nagyon bátor – orvosceleb (igen, nálunk ilyen is van, véletlenül sem tévesztendő össze a járványhoz valóban értő, hiteles felvilágosítást nyújtó szakemberekkel) időnként felsír, hogy ez már borzasztó, mekkora baj van az egészségügyben. Aha. Csakhogy a baj nem most kezdődött, hanem évtizedek óta hurcoljuk magunkkal. Mióta a Fidesz bevezette az illiberális demokráciát, azóta már beszélni sem szabad róla, a most bátran sopánkodó orvosok komoly szerepet játszottak a bajok elkenésében egészen mostanáig. Tagadták, titkolták, nyilatkoztak nagyokat, hogy a geci újságírók hajhásszák az olvasottságot, amúgy minden fasza. Ha ez nem így lett volna, talán ki lehetett volna kényszeríteni az egészségügy fejlesztését, ha a közfigyelem és a felháborodás elég nagy lett volna, a kormány kénytelen lett volna változtatni az egészségpolitikán. Nem ez történt, sőt, ha valaki megpróbálta a társadalom nyilvánossága elé vinni a gondokat, az egészségügyben dolgozók aktív segédletével eltaposták, elüldözték, elhallgattatták őket. Ha ez nem így történik, ha nem egy lepusztult rendszerre szabadul rá a járvány, akkor most kezelhetőbb lenne. De sem évekkel ezelőtt, sem az elmúlt egy évben lényegi változás nem történt. Ahogy mindent, ezt is igyekszik a kormány titkolózással és propagandával elfedni. Ameddig elég sok közreműködőt talál, addig nem is fog javulni semmi.

Végül emlékezzünk meg az alaptákolmány megalkotójának magánemberi mivoltáról. Valamiért előkerült Szájer József letartóztatásáról egy videó (érdekes időpontban. Szerencsére a pártjának már nem árthet vele, de figyelemelterelésnek akár jó is lehet), szerintem feleslegesen, de nem meglepő módon. Az egykori politikus elmesélte, hogy lemondott, befizette a bírságot, bocsánatot kért, tehát részéről minden rendben. Ő már nem közszereplő többé, ezért békén kell őt hagyni, mert tisztelni kell az ő magánélethez való jogát. Tényleg csak ennyi lenne? Harminc évig kapja a fizetését és egyéb juttatásait közpénzből, lemond és onnantól semmi köze semmihez? Érdekes ez, mert például a fideszes mocsármédia naponta tapos ellenzéki közszereplőkön és politikusokon, belevonva a lejáratásba az érintettek családtagjait, kiskorú gyerekeit, elhunyt szüleit, nagyszüleit, akár dédszüleit is. Őket – mármint a családtagokat – nem illeti meg semmiféle védelem? Esetleg van egy olyan fideszes pénztár, ahová befizethetnek 250 eurót, és akkor békén hagyják őket, nem fényképeznek a szoknyájuk alá, nem terjesztenek róluk hazugságokat, nem próbálják drónnal lefotózni a kertben olvasgató gyerekeiket, sem a konyhában ebédelő családot?

Beteg ez az ország, mégpedig nagyon. Ez minden nappal nyilvánvalóbbá válik, és még csak az sem biztos, hogy ez ellen lesz valaha gyógyszer vagy védőoltás.

Bocsánatot kérek, amiért nem sikerült túlságosan vidámra a jóreggelt-puszi. Ennek ellenére jó ébredezést, jó egészséget és kitartást kívánok mindenkinek. Mi hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.