Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rájöttek, hogy bármit tesznek vagy nem tesznek, elba**nak, ellopnak, nem szorul különösebb magyarázatra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hogy miket nem olvasok! Azt a rézfán fütyölő rézangyalát. Azt mondja a sajtó, hogy „európai összehasonlításban igen drága a magyar állam működése” sőt, a legdrágább. Akkor nem értem én ezt a puritán plebejus országvezetőt. Aki anno azt ígérte, hogy felére csökkenti az állami alkalmazottak számát, sőt olyanokat is ígérgetett még bő tíz éve, hogy „Magyarországot kell az EU gyógyturizmus központjává tenni”, ehhez képest 289 milliárdot bírtak sportra, 153 milliárdot az egyházaknak, és mindössze 60 milliárdot az egészségügyre költeni. Mindezt a gazdaságvédelmi alapból, amit a járvány okozta károk enyhítésére hoztak létre.

Vastaps Orbánnak. Ez a mi magasztos vezetőnk, aki a sikert emberéletekben méri. Értjük. Mert úgy látom, zsír új templom, meg pap, meg ministránsfiúk vannak, akik most – gondolom – ezerrel nyomják a miatyánkot és dobálják a kereszteket, hogy minél többen túléljék az Isten által ránk szabadított vírust. Mert bűnösök vagyunk mind, és most lesújtott ránk a bűneink miatt. Milyen isteni, milyen keresztényi ez. Kurva rosszul viselkedhettünk, ha minket büntet jelen pillanatban a legjobban a nagyszakállú. Ezekben a napokban konkrétan vezetjük a lakosságarányos halálozási világranglistát. Valamit nagyon rosszul csinál ez a nagyon keresztény és nagyon ájtatos kormány. Minél jobban fordítja a szeplőtelen orcáját Viktorka az ég felé, annál jobban köpi szemen a Mindenható.

Mit vétettünk mi, földi halandók, akik már alig bírjuk elviselni ezt a félkegyelműt? Miért zúdított ránk még egy halálos járványt is? Vagy pont ezért kaptuk a nyakunkba a szart, mert nem voltunk elég karakánok? Mindegy is. Ha létezik Isten, és ezek a dolgok tőle származnak, akkor bizonyára van rá magyarázat is. Úgy, ahogy a parlamentben is mindig, mindent meg tudnak az elvtársak magyarázni. Ha jó, akkor természetesen az ő érdemük, ha rossz, akkor az ellenzék, és most éppen Gyurcsány. Tehát most megint az van, hogy mindenről az oltásellenes Gyurcsány-koalíció tehet. Ennyi. Ez a válasz a kérdésekre, a statisztikai adatokra, az elhunytak rekord magas számára, és biztos ez lesz a számok állására is. Nehezen, de meg lehet szokni (nem!), hogy idestova 10 éve nincs érdemi válasz semmire, csak annyi, hogy Soros, Gyurcsány és Brüsszel. Kurva unalmas és irritáló.

De visszatérve a számokra. A sport, alias TAO-lopás gondolom most végképp kardinális kérdés, hiszen a hoppon maradt strómanokat, akik mondjuk a vendéglátó szektorba tolták be a lopott pénzt, életben kell tartani, ameddig vissza nem tér az élet a normális kerékvágásba. Sőt, most lehet olcsón bevásárolni a bebukott egységeket, tehát valahonnan tőkét kell hozzá generálni. Itt van, tessék. Aztán az egyházat sem szabad magára hagyni, elég a MET-et szívatni, a többit ki kell tömni rendesen, hogy a választás előtt Orbánnal hozsannázzák tele a 6 órai misét. Valamit valamiért. Az olasz maffia is igen jó viszonyt tartott fenn a katolikus egyházzal, többek között azért, mert ott meg lehetett gyónni a gaztetteket, ami feloldozott a bűnösség súlya alól. Sőt, aki gyónt, az már nem is bűnös. Ennyivel el lehet intézni mindent. Ilyen egyszerű feloldozást nyerni, és másnap onnan folytatni, ahol előző nap abbahagyták. Bűnök? Ugyan már!

Alapvetően mindenki bűnös, a lényeg pedig az, hogy mielőtt majd belépnek a mennyek országába, tiszták legyenek. Amennyi nagypályás bűnöző jelen pillanatban a Fidesz körül sündörög, tényleg szükség van a sok gyóntatószékre és a szép templomokra. Az egészségügy? Kit érdekel, majd a dolgozók megoldják, ahogy eddig is. Az oltásokkal szanaszét szopatják a háziorvosokat, és a nem covidos betegeket, akik nem kapnak ellátást, ha más jellegű bajuk van, meg mert ővelük adatják be a vakcinákat, amik egyelőre még mindig igen alacsony számban kerülnek beadásra, pedig plafonig vannak a raktárban. Fűcsomó legyek a réten, ha értem ezt. De itt semmire nem kapunk választ, mert nem. Mert a felcsúti mindent mindig jobban tud, de amikor számonkérik, akkor hárít és mutogat. Amikor előadta múlt héten, hogy Brüsszel baszakszik a vakcina beszerzéssel és ezért nem kapunk elegendő oltóanyagot, és ezért kell keleti vakcinákat beszereznünk, az is egetverő hazugság volt.

De itt a tények, a konkrét bizonyítékok Gulyás szerint féknyúzok és álhírek. Már neki sem állnak cáfolni, vagy tételesen megmagyarázni, hanem két mondattal elintézik és kész. Rájöttek, hogy bármit tesznek vagy nem tesznek, elbasznak, ellopnak, nem szorul különösebb  magyarázatra. Nincs hozzá közünk és csá. Annyi szar derül ki napi szinten, és annyira nem veri ki sehol a biztosítékot, hogy nem kell ezekkel a piszlicsáré dolgokkal foglalkozni. Gyurcsány és baloldali álhír. Rettenetesen elkeserítő a helyzet, és azt hiszem most tényleg nem ezek a dolgok érdeklik az embereket. Az embereket most az érdekli, hogy holnap mi lesz, hogy túléljék a járványt, és végre minden visszatérjen a normális mederbe. Konkrétan ezt is kihasználják, mert most aztán tényleg mindenkinek az a legkisebb problémája, hogy az Orbán-klán hány milliárddal károsítja meg az országot.

Túlélésre játszik mindenki a maga szintjén. Csak azt ne felejtse el senki, hogy ennek egyszer vége lesz, és lecsupaszított seggel fogunk állni a hatalmasok előtt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.