Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Olyan, mint egy soha véget nem érő abszurd drámában élni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Erős jóreggelt kívánok mindenkinek! Úgy értem, hogy acélerős idegeket annak az abszurd drámának az elviseléséhez, amit acélerős (és ez nem a gránitszilárd szinonímája) idegek nélkül elviselni lassan már képtelenség, ha már a forgatókönyv átírása tizenegy év alatt nem jött össze. A szóban forgó abszurd drámával az a probléma, hogy nem egy távoli galaxis távoli színpadán játszódik – miközben mi a monitor előtt elterülve ráküldjük az élményt a Leszarom tablettára, mert ki a francot érdekel, hogy mások hogyan nyomják tövig a gázt a szakadék felé száguldva -, hanem konkrétan körülöttünk, velünk történik. Nem tegnap kezdődött az első felvonása ennek a tragikus kutyakomédiának, de az a koncentrált elmebaj, ami tegnap akarata ellenére kiszivárgott a NER-ből, másfelől amit a NER – természetéből adódóan – a pórnép fejére zúdított és az orcájába öntött, az ahhoz képest is elborzasztó, amivel a legbölcsebb kolléga megnyugtatott. Azt mondta, tudja, hogy mindig ezzel vigasztal, de nem tehet arról, hogy egy született optimista: alighanem sokat fog ez még romlani.

Azon szerencsére nem nekem kellett megrökönyödnöm, hogy ugyanbiza milyen halasztást nem tűrő SZEMÉLYES megbeszélnivalója lehet a világ jelen állás szerint koronavírussal legsúlyosabban érintett országa (értsd: európai uniós tagállam) miniszterelnökének egy közép-ázsiai szovjet utódállam (Üzbegisztán) féldiktatúrájának dicsőséges vezetőjével, amihez ráadásul úgynevezett üzletemberek delegációját is magával hurcolja, miközben két dubajozás között arról pofázik a kormánya élén, hogy az Európán kívüli üzleti és egyéb utakat most egyébként is hanyagolni kéne. Habár… mióta Szijjártó Péter nevű fővakcinológustól, minden fürkész-portyázók legkiemelkedőbb kocsmadiplomatájától tudjuk, hogy az emberi jogok brutális megsértése ellen szót emelni, netán szankciókat bevezetni „értelmetlen, magamutogató és káros” ténykedés, mi a fenét nem lehet ezen érteni?

Nagyjából azon a ponton készült feladni a tegnapi nap közéleti-politikai történéseinek feldolgozásával vívott harcot az agyam – pedig akkor még dél sem volt -, amikor szembesültem azzal, hogy mivel a nemzeti cirkuszcég stadionokban szándékozik cirkuszi- és színházi előadásokat, valamint koncerteket tartani, 288 millió forintért fűvédőt vesznek. Jó, ne ahhoz viszonyítsuk, hogy becslések szerint az éttermek 30-40 százaléka már nem fog kinyitni a járvány után, mert a járvány és a gondoskodó fideszes állam eldöntötte a kérdést, hanem már eleve az is nehezen érthető, mi a francért kell stadionba vinni a cirkuszt, amikor a parlamentbe is lehetne, hiszen ott már eleve is szokva vannak a falak a cirkuszhoz, másrészt marhára nem taposná le senki az állítólag rendkívül nagy körültekintést igénylő füvet, és nem merülnének fel súlyos állagmegóvási problémák.

Ekkor már túl voltam azon a felismerésen, hogy Kásler Miklós hobbiminiszter nem csak királyi csontok összeszerelésében, de az ethno-fitnesz nevű műfaj alapjainak közpénzből finanszírozott lerakásában is érdekelt, ha már az egészségügyi kormányzás nem az erőssége. Sőt, azt is beletörölte a pofámba a miniszterelnök: attól, hogy magára valamit is adó jogállamban, ahol a kormány nem támadja meg az uniós támogatások jogállamisági mechanizmushoz kötését a bíróságon, és ahol a szigorú értelemben vett miniszterelnöki Família Kft. és pereputty még a látszatát is kerülni szokta annak, hogy közvetlenül és könyékig pancsol a közpénzekben, az ország első embere öccsének már nem kell a fránya látszatokkal törődnie, hiszen simán leesik neki egy 268 milliós közbeszerzés. Mert ifj. Orbán Győző pont ugyanolyan tehetséges, mint a dinasztia többi tagja. Nahát. Eddig legalább annyira uralkodtak magukon, hogy csak alvállalkozóként sündörögtek az állami tenderek körül, ennek most vége. Ha valakit meg estleg még kérdések gyötrik a saját tönkrement egzisztenciája romjain ülve, akkor ne feledje: a miniszterelnök egyrészt üzleti ügyekkel nem foglalkozik (csak amikor Üzbegisztánba megy seftelni üzletember-delegáció által kísérve), másrészt a minap azt is megmondta: a családoknak kell a legerősebbnek lenniük. Nehéz lenne vitatkozni ezzel, az Orbán-család (meg még jópár uradalmi família) mindenki másét felülíró erejéhez nem fér kétség.

Itt van például az elavult, használaton kívüli keszthelyi Helikon Hotel épülete, amelyből Tiborcz miniszterelnöki vő Paár Attila nevű üzlettársa és haverja fog kacsalábon forgó négycsillagos hotelt varázsolni a NER-körforgás nagyobb dicsőségére: Paár Attila volt cége megbízta Paár Attila jelenlegi cégét, hogy a kormányzati MTÜ-től kapott 3,9 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást is felhasználva újítsa fel a keszthelyi szállodát, amelyet bezárása előtt a Mészáros érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels üzemeltetett. Körbeért a pereputty a közpénzes dézsa körül.

Na és ki fogja felépíteni az Országos Széchényi Könyvtár archívumának elhelyezését szolgáló piliscsabai raktárat 17,5 milliárd forintért? Na ki? Hát nem a járvány által megtépézott, semmiféle politikai kapcsolatokkal nem rendelkező tisztességes, névtelen magyar vállalkozó, meg a másik, meg a harmadik. Nem, Mészáros Lőrinc kölykeinek esett le a meló, mert az alapvetés ebben a tetves, embertelen kleptokráciában, hogy a családoknak kell a legerősebbnek lenniük, és a család az család, meg kell becsülni, és kivel kezdenék és folytatnák a megbecsülést, ha nem saját magukkal?

Ezt onnan is lehet tudni, hogy miközben az osztrák kormány a teljes fizetését a járvány elleni védekezésre adja, a Fidesz-KDNP legbátrabbjai hazafiasan leszavazták, hogy a fizetésük egy részét (nem az egészet, csak a március elsejétől érvényes növekményt és minden parlamenti tisztséghez kötődő plusz pénzt) az ún. Járvány Elleni Védekezési Alapba utalják, onnan pedig az egészségügyi és a szociális dolgozóknak. Azoknak, akik akkor sem tudnak már rendesen, időben, teljeskörűen ellátni annyi levegő után kapkodó beteget, amennyi most a magyar egészségügyre zúdul, ha a végletekig feszítik is magukat. Márpedig a végletekig feszítik magukat, egymás hegyén-hátán szenvedő embereket, hordágyakat és hullazsákokat kerülgetve, kimerülten hajszolják magukat nap mint nap, miközben a propaganda azt hazudja és harsogja, hogy minden rendben van.

Pedig rohadtul nincs rendben. Lakosságarányosan egyetlen országban sem ápoltak még kórházban annyi koronás beteget, mint most Magyarországon, és ez rohadtul nem azért van, mert Brüsszel elcseszte a vakcinabeszerzést (a legdurvább az, hogy újabb dokumentum igazolja, hogy ebben is csúsztatnak: a konkrét mennyiségeket és HATÁRIDŐKET tartalmazó megállapodás az egyes gyártók és a tagállamok között jött létre!!!!), hanem azért, mert az egyik szemével napi 24 órában a közvéleménykutatásokat vizslató megélhetési, hatalommániás, korrupt kormány egyszerűen nem mert időben érdemi intézkedéseket hozni, heteket vesztegetett el a lebegtetésekkel, holott tudták, hogy itt a harmadik hullám és a mutációk, mire annyira súlyossá vált a helyzet, amennyire ma látjuk, ha nem az állami propagandát fogyasztjuk.

Egy rövid, de szigorú zárás helyett, amit annak ellenére is képes lett volna/lenne elfogadni a magyar társadalom, hogy már régesrégen belefáradt ebbe az egészbe, bohóckodnak az  újranyitásról szóló nemzeti konzultációval, öblögetnek azzal az egy-két héttel, amit már lábujjhegyen is ki lehet bírni, gyakorlatilag bűnös módon elhúzzák a válságot, a miniszterelnök pedig nem adta fel az egyszemélyes választási kampánynak beillő akciófilmje forgatását. Most éppen a fideszes családügyi szervezetekkel, meg a nyitást szorgalmazó Parragh-féle kerskedelmi- és iparkamarával PR-konzultál, miközben a Kásler-féle EMMI cinikusan tesz a Magyar Orvosi Kamara javaslataira (kenjék a hajukra a szigorító javaslataikat, inkább az oltásellenes orvosokat állítsák az oltás pártjára), és rohadtul nem hajlandó meghallani az egészségügyben dolgozók segélykiáltásait.

Tagadják minden erejükkel és a propagandagyáruk minden egyes ócska álhírezésével, brüsszelezésével, gyurcsányozásával és oltásellenes ellenzékezésével, hogy reménytelenül nagy a baj, miközben már ott tartanak, hogy a háziorvosokat is a kórházakhoz vezénylik: az irányító megyei intézmény (…) a háziorvosi szakképzettség mellett egyéb szakképzettséggel rendelkező háziorvosokat – a  védőoltási tevékenység sérelme nélkül – a  megyén belül működő, fekvőbeteg- vagy járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézményhez kirendelheti”. Miután agyonterhelték az adminisztrációval és a központi idióta, kaotikus felső utasításokkal a háziorvosokat, most a védőoltási tevékenység sérelme nélkül (!!!???!!!!) akarják a kórházakba irányítani őket, mintegy elismerve, hogy nincs már szakszemélyzet, aki bevethető.

Ezek után talán az sem meglepő, még ha a legacélosabb idegeket is próbára teszik, hogy a Fidesz KDNP nevű szárnyának Vejkey Imre nevű tagja, aki világ szégyenére nem csak kereszténydemokrata, de alkotmányjogász és a parlamenti igazságügyi bizottságának elnöke is lehet, belehörgi a mikrofonba, hogy Szél Bernadett nem azért akarja meghosszabbítani a kilakoltatási moratóriumot (értsd: a család az család, akkor is, ha a túléléséért küzd), mert a választókat képviseli, hanem mert A HÁTTÉRHATALMAT KÉPVISELI.

És ezek vannak megsértődve, ha valaki veszi a bátorságot és kimondja, hogy „súlyos mentális károkat szenvedett az ország”, hogy az emberek lelkét leírhatatlan mértékben megmérgezték, hogy az életminőség és az erkölcsök „pinceszinten” vannak és „Orbán cirkusza” uralja a nyilvánosságot. A kurva életbe, abba.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.