Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A legsötétebb pillanat már 11 éve tart a Kárpát-medencében

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Khm-khm. Bocsánat, nemrég hánytam. Szinte. Pontosabban reggel miután éhgyomorra meghallgattam a meghallgathatatlant. Kár volt. Csak ráerősített arra, amit eddig is tudtam. Javaslom, ha van egy kis szabadideje, feltétlenül keressen fel szakembereket, mert ráférne egy alapos reszetelés őnapóleonságára. Ha az ő szintjén akarnék kommunikálni, akkor simán azt mondanám, hogy „nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik”. És akkor még finom voltam és nőies. Úgy látszik, nem csak a vírus, hanem a hülyeség is ragályos, mert már én is rébuszokban irkálok. Innen is látszik, hogy a nagyember szózatainak folyamatos hallgatása ilyen súlyos veszélyekkel járhat. De nem is ez a lényeg, hanem ez:

A hajnal előtti legsötétebb pillanatokat éljük át

– így fogalmazott Orbán (állítólag aki volt katona, az pontosan tudja), aki szerint megvagyunk, nem kell külföldről kérni segítséget kórházi ellátásban, sőt, mi fogunk tudni segíteni másoknak.

Szerintem a legsötétebb pillanat már 11 éve tart a Kárpát-medencében, és még az is lehet, hogy a hajnal soha nem jön el. Gondoskodott róla rögtön az elején, hogy sötétbe borítsa az országot, értelmet keresni itt tényleg már csak a lámpa fényénél lehet. De a mi krákogó, köhögő, büfiző tábornokunk ma reggel megint kiadta magából, ami kikívánkozott belőle. Természetesen itt minden flott, pöpec és tuti. Brüsszeli bürokraták szopatnak minket, miattuk nem tudunk oltani, mert nem küldik a vakcinát.

Van itt egy érdekes dolog. Azt mondja, 16 és fél millió oltást rendeltek, mindezt úgy, hogy az oltás nem kötelező. Kérdezem én: akkor minek? Közben az is elhagyta a cserepesre beszélt ajkait, hogy a külföldön élő magyaroknak is rendelt, úgyhogy megint helyben vagyunk. Kérdezem én, minek regisztráció (amúgy sem működik, káosz az egész), ha őfelsége ezek szerint a világmagyarság demográfiai állapotát figyelembe véve (amivel egyébként alaposan túllőtt a célon) mindenkit, de még a gyerekeket is be akarja oltatni?

Úgy kezdte, hogy három feltétele van az oltásnak:

1. Szakember, aki beadja. Az szerintem nincs, főleg azután, hogy 5 ezer már levált a rendszerről a gusztustalan szerződés módosítás miatt, a többi meg lassan beledöglik a túlórába, és már ott tartunk, hogy orvostanhallgatók segédkeznek, mert a plafonig érnek a betegek. Ennek ellenére megint mi fogunk segíteni másoknak. Megbolondult, az fix!

2. Regisztráció. Tehát minél többen regisztráljanak, kezdünk kiegyenesedni, mert 3 millió fölé ment a regisztrálók száma, de ez még kevés. Én például regisztráltam, 47 éves vagyok, tegnap belenézettem a rendszerbe a háziorvosommal, hogy ugyan már tekintse meg, hányadik vagyok a sorban. Sajnos azt tapasztaltuk, rajta sem vagyok Rogán listáján. Mindegy is, gondolom, lesz itt oltóanyag dögivel, ha közel 20 milliót rendelt. Lehet, hogy krimi helyett ezt fogja osztogatni a választások hetében. Egyébként most nem írom le századjára (de): a regisztrációs felület egy nagy rakás szar. Ez van.

3. Oltóanyag. Na ez az, ami most szintén nincs. Pontosabban van, de nem tudjuk, hol, és különben is a baloldal „sunyi hazugsága”, hogy nem oltanak vele. Értem. Vagyis amit látunk a szemünkkel, az megint nem igaz, mert a baloldal oltásellenes és moslék módon hazudik. Tehát a múlt hétre hirdetett tömeges oltás érdeklődés hiányában (?) elmaradt, a mostanira meg annyian mentek el, hogy egymás hegyén-hátán másztak a várakozók a kórházakban. Remélem, mindenki érzi ennek a súlyosan beteg gondolatmenetnek a fonákját.

Jó, akkor jöjjön a következő csúsztatás, vagyis az aki mondja másra, az mondja magára fejezet. Az orosz és kínai vakcinaszerződések nyilvánossága kapcsán arról lamentált, hogy mi megtehettük ezt, mert nincs a szerződésekben olyan passzus, ami nem nyilvános üzleti adattá minősítette volna. Mindeközben Brüsszel ezzel szenved, hogy nem tudja nyilvánosságra hozni azokat. Vagyis hiba volt ilyen szerződéseket kötniük, miközben pontosan lehetett előre tudni, hogy vita lesz a vakcinák körül, és a vitában csak a nyilvánosság segít

– képes volt így fogalmazni Orbán, aki szerint így a „brüsszeli bürokraták” nem tudják megvédeni magukat. Arról a vitáról pedig, hogy melyik vakcina mennyire drága, azt mondta, a kormány akár a keleti vakcinákért fizetett árnál többet is hajlandó lenne fizetni, ha azzal vakcinához juthatnánk, és életeket menthetnénk. 

Gondolom, akkor ezek szerint Gulyás jól megvédte magukat azzal, hogy nyilvánosságra hozta azokat a szerződéseket, amelyek szerint egy kétes tulajdonú közvetítő céget bíztak meg a kínai vakcina beszerzésével, és ezzel sikerült megint megkárosítaniuk minket, a népet. No meg hülyének nézni, természetesen. Annyira orbáni, annyira keresztényi, hogy mi kérünk elnézést, és az Isten áldja a miniszterelnök urat.

Nem utolsó sorban őfényessége azt találta mondani, az oltásellenes kampányt a baloldalnak és az eszement orvosoknak is abba kell hagyni, és hozzátette, az első és legfontosabb most, hogy bárhol él az ember, hozzájuthasson, megkaphassa a vakcinát.

Tényleg? Én egyetlenegy oltásellenes megnyilvánulást nem hallottam a doktor Gődény- vagy doktor Lenkei-féle celebeken és megélhetési táplálékkiegészítő-gyártókon kívül, de tudtommal egyik sem baloldali. Gődény mondjuk nem független a politikai ügyeskedéstől, kamupártos kisiparos ő, aki 2018-ban sikeresen ellopot 150 millió forintot a közösből. De most nem ez a téma. Hanem az, kedves miniszterelnök úr, hogy a baloldal történetesen megoldásokat próbál keresni, alternatívákat próbál nyújtani például olyan helyzetekre, mint a mostani hétvégén kialakult tömegnyomor a kórházi várótermekben. Egyetlen baloldali politikustól nem hallottam azt, hogy véletlenül se oltassa be magát senki. Ez így tehát megint szemenszedett hazugság, miniszterelnök.

A másik, és itt tényleg abbahagyom. Mi a bánatos faszért mi fizetjük a külföldön élő/adózó/biztosítást fizető magyaroknak a vakcináját? Miért mi oltatjuk be a Romániában, Ukrajnában, Szlovákiában, Szerbiában (vagy akár az Egyesült Államokban vagy Izraelben vagy a hanyatló Nyugat bármely tetszőleges országában) élő magyarokat? Ami a határon túliakat illeti, gondolom azért, mert nemsokára választás lesz, és lehet onnan még trükközni szavazatokat, mert itthon lassan már senki nem fog a Fideszre szavazni. A többiek meg szerintem nem lesznek rászorulva. Oltásba oltott kampány. Undorító.

Akkor itt hagyom abba, mert megint rámjött a hányinger. Akinek van gyomra hozzá, hallgassa meg, a vérnyomás emelkedés garantált.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.