Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A befizetett adóforintok nem Viktorka megtakarításai, és nem is Lőrincke játékpénzei a Magyar Monopoly társasjátékban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha az állam, más néven Orbán Viktor 2021-re elérte, hogy az adófizetők a válság ellenére is 95%-os hatékonysággal fizessék be a számukra előírt adókat az államkasszába, akkor szerintem joggal várják el, hogy most, amikor ők kerültek szarba, hogy Viktorka kinyissa a páncélterem ajtaját, és segítsen rajtuk. Ez az egyik.

A másik. A befizetett adóforintok nem Viktorka megtakarításai, meg nem is Lőrincke játékpénzei a Magyar Monopoly társasjátékban, hanem a mi keserves munkával megkeresett jövedelmünk kurva sok százaléka. Értem én, pontosabban nem értem, hogy ez a pénzbehajtás miért csak egy irányba számon kérhető. Ha X, Y nem fizet időben, vagy nem fizet egyáltalán adót, akkor rövid időn belül inkasszó kerül a számlájára. Ha ezek után sem tudják behajtani rajta a a tartozást, akkor jelzálogjogot jegyeznek be az ingatlanára. Ha nincs a nevén ingatlan, kimennek a végrehajtók, és egész egyszerűen elviszik azt, amije van. Most ne a nagypályás adócsalókra gondoljunk, hanem egy olyan mezei állampolgárra, akinek mondjuk van egy kisvállalkozása, és a járvány következtében fizetésképtelenné vált, azaz gyakorlatilag csődbe ment. Az állam rohadtul nem fogja megkérdezni, hogy mit tud segíteni, és nem is ajánlja fel neki, hogy kaphat némi haladékot, ameddig egyenesbe nem jön. Nem. Ennyi volt, lehúzhatja a rolót.

Ezzel szemben amikor a mi adóforintjainkat basszák el jobbra-balra, erre-arra, és ezt számon kéri rajtuk mondjuk egy ellenzéki képviselő, akkor azt elhajtják a francba, vagy egész egyszerűen titkosítják a témát 30 évre. Hol élünk, emberek? Hol van még egy ilyen kizsákmányoló kormánya egy országnak? Hol van az, hogy milliárdokat szór el Orbán határon innen és túl a mi befizetett pénzünkből, önkényesen? És hogy van az, hogy mindeközben mimagyaroknak továbbra sincs segély, nincs támogatás. Pontosabban van, de az annyira alacsony és olyan keserves bürokratikus úton lehet hozzájutni, hogy sokan inkább nem is igénylik.

Volt egy időszak, amikor a Gyurcsány-kormány elkezdte a szürke zóna kifehérítését. Ez volt ama híres becsukjuk a kiskapukat, valamint a vagyonosodási vizsgálatok korszaka. Orbán azt ígérte, hogy amint hatalomra kerül, ezt megszünteti, és nem vegzálja az adózókat. Aha. Lehet, hogy a vagyonosodási vizsgálatosdit abbahagyták, de közben a kést még jobban rátették a vállalkozók nyakára. Bevezették az online pénztárgép és számlaadási rendszert, egekbe emelték a büntetéseket, felállították a NAV-ot, összevonták az adóhivatalt és a vámhivatalt. A rendszerben a kiskaput Gyurcsány helyett ők csukták be. Mára már ott tartunk, hogy a KATA-sokat is megszívatták. Árgus szemmel figyelnek mindenkit, és azonnal lecsapnak, ha valami nem stimmel. Ezt nevezi Orbán vállalkozóbarát kormánynak. Ehhez képest a multiknak kinyalja a seggét, adókedvezményeket és munkahelyteremtési támogatást ad nekik. Miből? A mi befizetett adónkból. Undorító. Az meg még inkább, hogy ők ugyanúgy urizálnak, Szijjártó ugyanúgy repked a mi pénzünkön keresztül-kasul a világban, a saját illetményüket ugyanúgy emelgetik, miközben minden egyes forintot, amit lehet, törvényesen ellopnak.

Ez a rengeteg pénz hiányzik most az egészségügyből, a kórházakból, és ezért hal meg kétszer annyi ember itt, mint a szomszédos Ausztriában. Mert ekkora a különbség. Mert ott nem tehetné meg az ottani kormány, hogy cserben hagyja a polgárait. Mert ott vannak tartalékok, és van színvonalas ellátás. Mert ott nem szarból-húgyból kell megélnie egy családnak, mint itt, hanem normális fizetésből. Olyan fizetésből, amiből itt is tudnának normális élelmiszereket, gyógyszert venni maguknak az emberek, és ezáltal erősebb lenne az immunrendszerük. Ha jól sejtem, a magas elhalálozásnak eléggé komoly köze van az emberek egészségi állapotához. Magyarországon a cukorbetegség, a rák, a magas vérnyomás, a túlsúly, az érrendszeri betegségek már-már alapnak számítanak. Ezek mellett megemlíthetjük az alkoholfüggőséget is. A prevenció, mint olyan, nem létező fogalom, mindent lokálisan, gyógyszerekkel kezelnek. Feltételezhetően ez is közrejátszik a vírus által elpusztított emberéletekhez. Úgy érzem, nem csak anyagilag, de egészségileg is a sor végén kullogunk az egész világon. Nem utolsó sorban a világszínvonalú egészségügyi rendszerünk is már rég letérdelt volna, ha nem lennének benne elhivatott, lelkiismeretes dolgozók.

Érdekes, tavaly tavasszal még mindenki tapsikolt este nyolckor, és köszönetet mondtunk nekik. Ma nem hallom a tapsvihart. És azt se nagyon hallom, hogy micsoda gazember az, aki éppen egy világjárvány idején, a harmadik hullám tetején akar aláíratni egy sokak számára vállalhatatlan, zsaroló munkaszerződést, és aki az ápolók bérét nem, csak az orvosokét emeli meg. Nem hallom, hogy a mentősökért vastaps szólna. Mindenki bele van fáradva ebbe a szarba. Azt mondják, ezek az új mutánsok nagyságrendekkel gyorsabban fertőznek, mint az előző. Olyan adatok és számok repkednek, hogy csak kapkodom a fejem. Ebben is hazudnak, ebben is ködösítenek. Egy balfasz, felkészületlen banda áll szemben egy arctalan gyilkossal.

Miközben tesztelni, oltani, és kurva profin kellene most védekezni, mert volt idejük felkészülni rá. És mert az idő most emberéletekben mérhető. Az idő most nem Orbánnak dolgozik, hanem ellene, de főleg ellenünk. Minél később kapjuk meg az oltást, annál inkább veszélyben az életünk. Mindenkinek, mert úgy látom, már egyre fiatalabbakat dönt le a lábáról a vírus. Ezért követelem Orbántól, hogy kampányolás helyett tegyen meg mindent azért, hogy minél több ember, minél rövidebb idő alatt be legyen oltva, és váljon védetté. Ez a miniszterelnök felelőssége, senki másé. A pénzt befizettük, az Európai Unió odaadta, oltson be mindenkit! Ha azt ígérte, hogy mindenkit meggyógyít és megment, akkor hajrá! Most már kurvára rajta a sor. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.