Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vannak szerethető lúzerek és önfeláldozó tolvajok. Erre az emberre egyik sem illik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az egyik oltóponton egy ember azt ajánlotta nekik, hogy a behívó sms-éről ad nekik egy képernyőképet a telefonjukra, és azt bemutatva ők is megkaphatják az oltást. (Telex)

Hát nem gyönyörű? Egyfelől meglepő, másfelől meg mulatságos. Kérdés az, hogy etikus-e? Akkor járjuk már körbe ezt az igazi magyar abszurdot egy kicsit.

Egyfelől van egy kaotikus oltási terv (van Soros-terv is, amit akár létezik, akár nem, többen láttak már mint az oltásit), másfelől vagyunk mi, a nép. Van a nép soraiban olyan, aki szeretne oltakozni, de majd talán egy messzi-messzi galaxisban egyszer kap behívót, mert mondjuk nincs se alapbetegsége, és még nem szépkorú. Aztán vannak olyanok, akik oltakoznának, de a kínai vakcinával például nem. Aztán van olyan is, akinek tökmindegy, ám mivel állandóan variálnak, fogalma nincs, hogy akkor most mi is van. És végül vannak olyanok is – egyelőre ők vannak a legtöbben -, akik nem akarják beoltatni magukat.

Szóval a hétvégére beígért vakcinázást központilag lefújták, de mégsem. Mert aki például szombaton odabattyogott az oltópontra, és egy kicsit talpraesettebb és gátlástalanabb volt az átlagnál, az simán kapott oltást. Nem kellett mást tennie, mint még jobban összezavarnia az amúgy is „vírusos” rendszert. Sőt, elég volt bemondásra elhitetni a személyzettel, hogy van krónikus betegsége, és kész. Tehát ha én odamentem volna, és kicsit jópofiztam volna, akkor ma már oltott lennék. Miután több hírportál is lehozta, hogy szinte sorbaállás nélkül lehet oltakozni, bárkinek, akinek éppen volt ideje és bátorsága, az mindenféle regisztrációs és központilag irányított hülyeség nélkül letudhatta az oltakozás első körét. Itt tartunk.

Ez a mi világszínvonalú járványkezelésünk és oltakozási stratégiánk. Mondhatni, pontosan olyan, mint ország vezetője, aki a saját közrádiójában szinte minden héten rébuszokban beszél a stiklijeiről. Íme az egyik felejthetetlen: „Portyázókat és fűrkészeket mindig mozgatni kell, ha valahol pár százezer vakcina leesik a teherautóról, ott kell állnia egy magyar portyázónak, hogy elkapja”. Gondolom, ezt az iránymutatást tették a magukévá sokan, és odaálltak a teherautó platója mögé. Még jó, hogy nem azt mondja, hogy „többet ésszel, mint erővel”, mert a végén még egyedül maradnának a hatalomban. Vigyázni kell, mert úgy látszik, a magyar tényleg egy sajátosan érdekes népség, valószínűleg nem véletlenül van tizenegy éve a nyakán egy minden hájjal megkent lókupec. Pedig pont erről kellene kurva gyorsan leszoknia a társadalomnak, mert ez sehova nem vezet. A különutas okoskodásra gondolok. Igen, tudom, ha az államra kell várni, akkor itt éhen hal mindenki. „Magad uram, ha szolgád nincs”, ez alól felment mindenkit, és azt kell mondanom, van benne igazság.

Itt mutatkozott meg a maga teljes pompájában, hogy mennyire senkik, és mennyire szánalmas hangemberek. Itt megint tetten érhető az állami impotencia. Mert ott vannak, de szart sem érnek. Csak úgy csinálnak, mintha csinálnának valamit, holott szemfényvesztenek. Akkor viszont  feltenném a kérdést: minek oltási terv? Aki akar oltakozni, menjen oda az oltóponthoz, húzzon sorszámot, és kész. A gép kiszámolná, hogy mikorra kerülne sorra, és mehetne Isten hírével. Szerintem nem kell ezt túlbonyolítani. Egy kezdő informatikus két sörért komolyabb programot tervezett volna, mint ezek csilliárdokból. És ez csak egy hétvégi tömeges oltás, amit az ország szeme láttára, élő egyenes adásban basztak el. Nem túl bonyolult feladat, de nekik sikerült.

És akkor most mindenki gondoljon bele abba, hogy ha itt ezt művelik, mi mehet más szakterületeken? Ezek kormányoznak jól? Ez az Orbán Viktor az, aki sokak szerint nagyon okos ember, kiváló stratéga, bölcs államférfiú? Ez az a kivételes országvezetés, amit ő egyszemélyben választott maga köré? Ezek vezetik az országot? Ezek után senki ne csodálkozzon, hogy az államadóság rekordokat döntött, hogy nincs semmiféle segély, hogy az egészségügyet baseball ütővel verték szét. Meg az egyetemeinket. Hogy megerőszakolták és milyen szemét módszerekkel gyilkolták/gyilkolják a független sajtót. Hát persze, hogy az a cél, hogy minél több hülye legyen ebben az országban. Persze, hogy nemzeti érdek, hogy a Kósák, Némethek, Deutschok, Matolcsyk, Rogánok szintjére legyen optimalizálva az ország szellemi nívója. És ennek a koronázatlan királya Orbán. Ennyit tudott megint, amit itt látunk. Ennyire futotta.

És van aki még mindig azzal ámítja magát, hogy itt (normális) kormányzás folyik? Ugye nem kell már senkinek semmit bizonygatni és magyarázni? Ezek soha a büdös életben nem értettek semmihez a törvényesített lopáson és a simliskedésen kívül. Aki értett valamihez, az is inkább a lopásra pazarolta az energiáját (helló, Simicska!). De attól is hamar megszabadult Viktorunk, mert ugye két dudás nem fér meg egy országban sem, nemhogy egy csárdában. Akkor kezdett látványosan megmutatkozni a valódi énje, onnantól már a látszatra sem ügyelt. Akkor szaladt el a dakota ló a terebélyes valaga alól. És azóta is fut vele, mert már nem tudja megzabolázni.

Semmi túlzás nincs abban, hogy a saját maga paródiája lett az ember, nem elsősorban a külseje miatt, hanem azért, ahogyan viselkedik. Mondjuk vannak szerethető lúzerek és önfeláldozó tolvajok. De erre az emberre egyik sem illik. Ez egy megátalkodott, gátlástalan a valóságtól régen elszakadt szélhámos. És most már nem csak a sok törvényesen ellopott adóforint tapad az enyves kezéhez, hanem emberéletek is. Igen, ki kell majd a végén mondani, hogy ki volt azért a rengeteg életért a felelős, akiket a járvány vitt el, miközben megmenthetők lettek volna. Mert aki ökölrázva, fröcsögve, fenyegetőzve több ízben teljes felhatalmazást szavaztat meg saját magának a 133 bátorral együtt, az a felelős mindenért. Az, aki saját bevallása szerint emberéletekben méri a hatékonyságot, aki birkózószőnyegre viszi a vírust, és akit most arcon csapott a valóság.

Viktorka, itt kevés lesz a függöny mögé bújni. Te vagy a hunyó! 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.