Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Remélhetőleg hamarosan belegányolják az alaptákolmányba a valódinőség pontos definícióját is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, rigófüttyös tavaszt, ha csak a legújabb és legnemzetibb kicsi párt le nem darálja az enyhületet, mert nem bírják a meleget, sem a melegedést.

Tegnap volt Nőnap, ennek örömére egymáson estek keresztül a politikusok a nagy buzgalomban. Az MSZP azt követelte, hogy Nőnap alkalmából tízezer forintos utalvánnyal köszönje meg a kormány a nőknek azt, amit tesznek az országért. Biztosan nem az volt a cél, de nehezen tudok megalázóbb dolgot kitalálni hirtelenjében, ami verné ezt az ökörséget. Értem én, hogy ostorozni kell a kormányt, de talán nem a nők hátán állva kellene ezt tenni. Kötve hiszem, hogy túl sok olyan nő van ebben az országban, aki éppen erre vágyott volna. Inkább azért kellene küzdeni, hogy a férfiak és a nők bére közeledjen egymáshoz, aztán azért is, hogy egyetlen bántalmazott nőnek se kelljen Kanosszát járnia az igazáért. Arrafelé kellene mozdítani a közgondolkodást, hogy egy csinos ruha akkor sem szexuális aktusra való felszólítás, ha rövidebb a szoknya, vagy mélyebb a dekoltázs. A nem az azt jelenti, hogy nem, és senkinek nincs joga ráerőltetni sem a személyét, sem a társaságát, sem az akaratát másokra. A nőket nem kellene biolombiknak tekinteni, és vissza kellene adni a testük feletti rendelkezés jogát. Ha ebben sikerülne előbbre lépni, akkor talán nem verne agyon minden héten valaki egy nőt, a nem halállal végződő, de azzal majdnem felérő egyéb bántalmazásokról nem beszélve. Ha eljutnánk odáig, hogy egy nő is mehet egyedül étterembe, moziba, sétálni, bárba – akár este is -, és ez nem jogosít fel senkit semmire, füttyögésre, ordenáré beszólásra, de más kéretlen széptevésre sem, hanem természetes jelenség lesz, akkor már jó úton járnánk.

Ha valahogy lehet űberelni a tízezer forintos utalványt -és bizony lehet, mert abban nem volt rosszindulat -, az egészen biztosan Varga Judit miniszter-amazonnak sikerült. Merthogy azt írta ő a Facebookjára:

Köszönöm mindenkinek a kedvességét és a nőnapi virágokat! 💐🌷
Ez a nap különösen fontos egy olyan világban, ahol már bárki szabadon választhat a majdnem száz féle nem közül…
Ezért ma én is köszöntöm a nőket, akik mernek valódi nők lenni❗️

Biztosan vannak árnyalatai a prosztóságnak. Legalább százféle. De azt nem tudom, ebbe belefér-e az, amikor egy közpénzből fizetett vezető politikus nőnap alkalmából ilyen alpári módon áll bele azokba, akiktől a fizetését kapja. Nem tudom, vargajuditi értelemben ki lehet valódi nő. Azt pláne nem tudom, miféle bátorság szükséges ennek felvállalásához. Remélhetőleg hamarosan belegányolják az alaptákolmányba a valódinőség pontos definícióját is, mert úgy lenne teljes a nemzeti családmodell. Az a nagyon jó a vargajudtságban, hogy nem csak nők, hanem férfiak is vidáman tudnak szégyenkezni miatta. Hiszen egy politikus, főként egy vezető politikus, pláne egy kormánytag mindig képviseli azokat, akik az országban élnek. Nem az érdekeiket, hanem a szó – talán – ősibb értelmében viseli az embereknek, az ország lakóinak képét (arcát) a külvilág felé. Bármely uniós vagy nem uniós polgár előbb fog szembesülni a magyar politikusok valamelyikének emberi nagyságával vagy silányságával, mint a szomszédom, a postás, a sarki zöldséges vagy egy ápolónő emberségével. Amit ez az ember tapasztal, annak alapján fog megítélni minket, országlakókat is. Ezért van az, hogy bármit is hisz magáról Varga Judit, ő nem ítélkezhet egyetlen polgár, egyetlen csoport, egyetlen kisebbség vagy többség tagjainak emberi minősége felett, de bármelyik polgár ítélkezhet őfelette. Ezt vállalta, amikor felesküdött miniszternek. Ezért én egészen őszintén mondom, szégyenkezem Varga Judit miatt. Nem tudom eldönteni, hogy a hatalom közelébe került embereket rontja meg a hatalom, vagy eleve az kerülhet a kormány és Orbán Viktor közelébe, aki alapvetően romlott.

Egy igazságügyminiszternek, de az egész kormánynak is bőven lenne dolga ebben az ügyben. Is. Egyvalami egészen biztosan nem tartozik a feladataik, de még csak a hatásköreik és a lehetőségeik közé sem. Minősíteni emberek bármely csoportját. Azt sugallni, hogy különbség tehető nő és nő, férfi és férfi, férfi és nő, ember és ember között. A társadalmunk éppen attól lesz működőképes – és remélhetőleg egyszer majd egészséges is -, hogy mindenfélék vagyunk. Ez a mindenféleség tesz minket teljessé, kiegészítjük egymást, így tudunk kiteljesedni. Nemhogy nem kötelessége, de joga sincs senkinek elvitatni a színeinket, formáinkat, sokféleségünket. Csak sajnálni tudom azokat az embereket, akik a tulajdon formátlan szürkeségüket akarják ráhúzni mindenkire. Ha ráadásul ezt tudatosan, karrierépítés céljából teszi valaki, mert az önzésén nem lát túl, az teljesen alkalmatlan arra, hogy szolgálja a közösséget. Nőnapon, férfinapon, gyereknapon és az év minden egyes napján alkalmatlan.

Sajnálom, amiért ilyen keservesre sikerült a jóreggelt-puszi, de nem találom a humoromat, amikor szembesülök ezzel a reménytelen posvánnyal. Hamarosan jövünk, és beszólunk. Ahogy szoktuk. Addig is kellemes ébredezést, és bátorságot kívánok mindenkinek! Ragyogjon úgy mindenki, ahogy csak ő tud, akkor nem győzhet a szürkeség.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.