Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


121 ember fagyhalála már nem is számít

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarországon nem szűnt meg a gyermekéhezés, mint ahogy a fagyhalálok sem szűntek meg. Ennek oka nem csak az, hogy hazánkban igen hideg tud lenni télen, hanem az is, hogy sokan egyszerűen nem tehetik meg, hogy befűtik lakásaikat, házaikat. A fagyhalál ugyanis sokszor nem azokat éri utol, akik a szabad ég alatt kénytelenek aludni – ők ehhez már hozzászoktak, kialakítottak valamiféle védelmet -, hanem azokat, akik képtelenek felfűteni saját ingatlanjukat. Ez a mélyszegénység egyik fontos mutatója, amit elég nehéz kozmetikázni, noha egyes információk szerint megpróbálkoztak vele valakik. Nem néz ki ugyanis az sem túl jól, hogy az előző télen 121-en szenvedtek fagyhalált. Teljesen mindegy, hogy mennyire robog a gazdaság, és milyen jó magyarnak lenni Orbán kormányzásának tizenegyedik évében, a fagyhalál az fagyhalál, aminek oka nem Gyurcsány vagy Soros, hanem a mélyszegénység, amely akár tetszik, akár nem, bizony a kormány felelőssége.

Nyilván szinte elképzelhetetlen az, hogy nullára redukálják a fagyhalálok számát – noha nem lenne rossz –, de azért a 121-ről lejjebb lehetne vinni. Ehhez viszont az kellene, hogy a legutolsó településeken is elérhető mennyiségű tűzifa legyen – ezek az emberek kályhával fűtenek, nem pedig gázzal, ezért az ő életüket nem befolyásolta az állítólagos rezsicsökkentés – és a közösségek legyenek annyira összetartóak, hogy ilyen elő se fordulhasson. Ez azonban csak a probléma egyik megoldása, a másik az lenne, hogy visszaszoruljon az alkoholizmus Magyarországon. Ez a keleti népbetegség évtizedek óta szedi az áldozatait, mégsem tűnik úgy, hogy bárki is törődne vele. A kormány 10 év alatt nem volt képes kialakítani egy alkoholpolitikát, és érvényes ugyanez a drogpolitikára is.

Legyen inkább pálinkafőzde minden otthonban, hiszen attól lesz magyar valaki. Kit érdekel, hogy az alkoholizmus családokat szakít szét és emberéleteket követel? Ameddig elegendő bevétel származik az alkoholos italokból, addig nincs probléma, sőt. A hajléktalanokkal sem kíván foglalkozni a kormány, inkább megpróbálják teljesen eltüntetni az emberek szeme elől őket, akkor majd minden meg lesz oldva. Ezt próbálták meg a hideg miatt saját ingatlanjukban elhunytakkal kapcsolatban is.

A Magyar Szociális Fórum egészségügyi forrásaira hivatkozva azt írja, manipulációs kísérletek történnek arra, hogy más okokra vezessék vissza a fagyhalál okát. Egyes helyeken, köztük kórházakban arra utasítanak orvosokat, hogy krónikus betegséget tüntessenek fel a halál okaként a hipotermia helyett. Az MSZF forrásai szerint ezeknek a kísérleteknek az lehet a célja, hogy megszépítsék a statisztikai kimutatást, és úgy tüntessék fel, mintha Magyarországon a tömeges fagyhalál megszűnőben volna.

Ez a hír tragikus ugyan, de nehezen lehetne azt mondani, hogy túlzottan meglepő lenne. Milyen statisztikát nem akartak még kozmetikázni? A KSH-t lényegében saját kampányukhoz használják, amelynek számítási módszereit úgy változtatták meg, hogy a kormány sikereit mutassák be. Az Eurostat is ezekből az adatokból dolgozik, ezért ezt duplán is felhasználhatják az önfényezéshez, hiszen az egyszerű szavazó annyit lát, hogy még az EU szerint is ez az igazság, miközben ők csak a magyar adatokat veszik át, sokszor már kozmetikázottan. De felhozhatnánk a mostani koronavírus adatokat is, amelyek igencsak gyanúsak. Hiszen a fertőzöttek száma elviekben emelkedik, mégis vannak olyan napok, amikor mintha egyszerűen leállt volna a vírus. Mint például tegnap.

Nagyon meglepő, milyen kevés új fertőzöttet jelentettek (2696). Két hete volt ehhez hasonló adat. A teszteken belül is alacsony a pozitívak aránya (11 százalék), hirtelen megtörve a tartósan növekvő trendet. Erre nehéz logikus magyarázatot találni.

A kormány vélhetően több esetben is csal a statisztikákkal. Bármilyen olyan kérdésben, amely őket rossz színben tüntetheti fel, inkább egyszerűen hazudnak. Az egyszerű állampolgár úgysem fogja észrevenni ezt, hiszen képtelenség mindezekkel szembesülni, pláne most, a járvány kellős közepén, amikor lassan az utcára menni is bűncselekménynek számít. Az is igen gyorsan feledésbe merül, hogy 121 ember a saját lakásában fagyott halálra, hiszen a koronavírusnak sokkal több áldozata van. Ezekről az emberekről egyszerűen megfeledkezünk, pedig pont ők a példái annak, hogy a szegénység a mai napig óriási problémát jelent az országban.

Vajon a kormány mikor fog szólni ezekhez az emberekhez? Mert nagyszerű, hogy felkarolta a középosztályt, akik nyilván örültek az ingyenpénzeknek, de a legszegényebb réteggel valahogy nem nagyon kívánnak foglalkozni. Családi pótlék, nyugdíjminimum és még lehetne sorolni. Ezekhez a társadalmi csoportokhoz a kormány nem kíván szólni, legfeljebb 4 évente, akkor is csak azért, hogy megvegyék a szavazataikat. A nemzeti, keresztény kormánynak ennyit érnek a szegények és elesettek. Annyit, hogy még a statisztikákból is megpróbálják őket kitörölni. Ezek az emberek egy zsák krumplit vagy 5 ezer forintot érnek a kormánynak, aztán ha megfagynak télen, mert a 4 éve osztott tűzifa elfogyott, akkor úgy jártak. Aki nem dolgozik, az ne is egyék, mint tudjuk, Orbán nem kíván jóléti államot létrehozni.

Ennek az ára viszont az, hogy évente több mint százan fagynak halálra a saját otthonukban. Azokról pedig, akik jóval a létminimum alatt élnek, a kormány teljes egészében megfeledkezik, akikért a civil szervezetek küzdenek minden megmaradt forintjukkal. Ez lenne az a Magyarország, amit Orbán megálmodott? Egy olyan Magyarország, ahol a szegény ember észrevétlenül megfagy a saját otthonában?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.