Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez nem egy odaégetett vacsora, amit kidobok a kukába, és csinálok helyette másikat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„A globális koronavírus-adatokat összesítő Our World in Data oldalán meg lehet nézni azt a grafikont, ami megmutatja, hogy Magyarország már a 10. helyen van a lakosságarányos halálozásban.” (444.hu)

A lényeg, hogy lakosságarányosan már több embert ölt meg a vírus Magyarországon, mint az USA-ban. Szép volt fiúk! Mondják majd erre, hogy hát a halálozást nem lehet így, meg úgy számolni. Tényleg. Na most akkor legyen kedves, tegye fel a kezét az, aki felelős ezekért az emberéletekért! Persze a víruson, Gyurcsányon, a vírusnak szurkoló ellenzéken, Soroson, Brüsszelen, meg a kutya tudja még kiken kívül. Eljutottunk oda, hogy mattot adott Orbánnak a Covid-19. Annak az embernek, aki a 2008-as világválság alatt teli pofával ütötte az akkori kormányt, és annak a válsághullámnak a meglovagolásával szörfözte be magát a hatalomba 11 éve. A nagy arc, a kivagyiság titánja, a mindentudó. A 133 legbátrabb magyar gazdája, a világon egyedülálló operatív törzs főnöke, a 16-18 ezer lélegeztetőgép védőszentje. Ilyenek jutnak eszembe róla: aki megbetegszik, azt meggyógyítjuk, mi nem emberéletekben mérjük a védekezés sikerét, annyi munkahelyet hozunk létre, amennyit a válság tönkretett, egy hétvége alatt mindenkit beoltunk. Meg eszembe jutnak a kórházi ágyakról lerugdosott betegek, a nem létező, vagy létező, mára teljesen összeomlott oltási terv, ezzel szemben a bizonyosan létező Soros-terv, amit annak idején a Hír TV műsorában lobogtatott. Ja, és persze a kínai és orosz vakcinák, amelyeket eddig sehol nem engedélyeztek az Európai Unióban, a kínai viszont cserébe a legdrágább az egész világon. És eszembe jut a fürkész-portyázó nonprofit egyesület is, meg Szijjártó seftelései a kamionról leeső szállítmányokkal.

Soroljam még a parasztvakító szövegeket, tetteket? Nemzeti konzultáció a nyitásról, miközben be kell zárni mindent, mert rájuk szakadt a plafon. Az egészségügyi dolgozók szívatása a harmadik hullám kellős közepén. Nem mondom tovább, mert olyan ideges vagyok, mint az állat. Viszont kimondom, amit sokan mások még mindig nem nagyon mernek megtenni, méghozzá azt, hogy ezért ki a felelős: Orbán Viktor. Egyszemélyben és megkérdőjelezhetetlenül. Ennyi. Ő itt az észosztó és vezénylő karmester, akik végrehajtják az utasításait, azok más kategóriát képeznek. Ha esetleg mégis eszébe jut Müllerre mutogatni, akkor váltsa le, ha ő az alkalmatlan. Ugyanis itt senki nem felel semmiért, itt senki nem ismeri el, ha hibázik. Pedig ez nem egy odaégetett vacsora, amit kidobok a kukába, és csinálok helyette másikat.

Hallóka! Itt emberek halnak meg nap mint nap e dilettáns járványkezelés miatt. Egyfelől. Másfelől vállalkozások mennek csődbe, emberek kerülnek utcára, és senkinek nem óhajt segítséget nyújtani, csak a sajátjainak. Hol élünk? Mi ez? Aljas, improduktív, nulla ez az ember. Semmihez nem ért, csak úgy csinál. De ne is értsen, értsen az, akinek ez a szakterülete, de olyan ebben a szájbatekert országban nincs. Ettől a Káslertől a hideg ráz, ahogy kinéz, az maga egészségtelenség. Az ápolatlan körmével, az igénytelen, zsíros hajával, a rendezetlen fogsorával. Ez felel az egészségügyért? Lófaszt, ez csontokat ás elő, mint egy vadászkutya Horvátországban, ahol már mindenki a kávézók teraszán üldögél, mert elkezdtek kinyitni. Itt Orbán úgy csinál, mintha mindent kézben tartana, pedig pont ellenkezőleg. Ekkora káoszt, ekkora szégyent, amit ezek itt a szemünk előtt visznek véghez nap mint nap, felfoghatatlan. És akkor most mindent bezár megint, mert fingjuk nincs, mit kéne csinálni. Azt sem tudják, merre van az előre, csak a lopás, a hazudozás és a másokra mutogatás. Az megy, de kurvára. Kivágták őket a néppárti frakcióból (a hivatalos verzió szerint önként távoztak még mielőtt kivágták volna őket), vállalhatatlanok ezek a világ kulturáltabb felén. Tényleg csak az nem látja, mi megy itt, aki mélyaltatásban van, vagy vak. Ezt már magyarázni sem kell. Amit ezek itt előadnak premier plánban, élőben, az maga a beismerő vallomás.

Kíváncsi vagyok, meddig bírják még, meddig fogják kötni az ebet a karóhoz. Mert ahogy ezt a simlis diktátort ismerem, bárkit beáldoz a hatalomért. Nagy baj van. Látszik, hogy nem tudnak úrrá lenni az ellenségen. Leszerepeltek, megbuktak. Emberéletek száradnak Orbán kormányzásán. Ez nem játék, ez nem vicc. Visszanyalt a fagyi, beröhögött a ló az ablakon. Mindenki azt kapja, amit megérdemel, és Orbánon most vesz revansot az élet. Kamatostul kapja vissza azt, amit ellenünk elkövetett. Először a saját szövetségesei búcsúztak el tőle, majd azok, akikbe belekönyököltek 11 év alatt, most a bajba jutottak fogják benyújtani a számlát, és a végén a sajátjai fogják keresztre feszíteni. Így is van ez rendjén. Remélem, még az egyház is kiátkozza, nekem mindegy, csak takarodjon már el a hatalomból. Takarodjon el a sleppjével, és kitartottjaival együtt innen a francba. Meg se álljon Putyinig, vagy ameddig akar, mert ártalmasabb, mint 10 vírus együttvéve.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.