Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már kesztyű nélkül mennek fényes nappal rabolni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Márpedig ez egy igazi tettenérés, Stummer János pedig úgy viselkedett, ahogy egy ellenzéki képviselőnek kellene. Félreértés ne essék, ez nem hazaárulás meg esküszegés, ahogyan a nemzet ánusza fogalmaz, szerintem sokkal inkább hazafias kötelesség. Amikor valaki olyan pozícióban van, hogy rálát bizonyos, az ország kirablásával összefüggésbe hozható aktusokra, mint amilyen a „titkos aluljáró” a Puskás Stadion VIP szektorház, az igenis jelentse.

Mivel a pénzt mi, adófizetők termeljük meg hozzá, ezért az a minimum, hogy tudjunk róla, hogy mi a fenére veri el az ország géniusza azt. Nincs itt semmiféle nemzetbiztonsági kockázat. Itt szerintem megint csak az van, ami látszik: lopás. Sunyi, alattomos módon, előre kitervelt lopás. A szintén a mi pénzünkből épített stadion saját tulajdonként kezelése. Van neki egy pár: a Groupama, a felcsúti Pancho és a legnagyobb szentélye, a Puskás. Ez az ember nem teljesen egészséges. Ennek az embernek a foci akadt be, elég rendesen. Volt már ilyen tőlünk jobbra, a nagy román Nicolae Ceaușescu, aki a szülőfalujában a 80-as években hipermodern stadiont építtetett, ma már csak az rohad benne, amit nem loptak el. Ez a sors várjon minden ilyen szimbolikus förmedvényre!

Ez is csak ebben az országban lehetséges, és csak itt nézi mindenki tátott szájjal a felcsúti rögeszmés hobbijának tárgyszerű megnyilvánulásait. Vegyen egy makett asztalt aztán játsszon azon focimeccsest. Otthon, a munkaideje után, saját pénzből. Vagy rakjon ki puzzléból akár egy Santiago de Bernabeu-t, mit bánom én, de ne a mi pénzünkön éljen a beteg szenvedélyének. Ha ennyire építkezni szeretne, akkor javítsa meg az ország úthálózatát, mert konkrétan járhatatlan a fél ország. Itt a remek alkalom, este nyolc után lehet dolgozni, és nem lesznek dugók a fél országban, mert nem kell lezárásokat csinálni a kátyúzások miatt. Például.

Visszatérve a bizonyos „alagúthoz”. Lenne azért nekem is pár kérdésem ezzel kapcsolatban. Ki az a védett személy? A világsztár focisták? Mert azoknak nem kell titkos folyosó, elég megnézni Messit, aki a saját kocsijával, sofőr nélkül érkezik az edzésekre, és a játékosbejárón megy be, útközben találkozik néhány rajongóval és kész. Szerintem nagyobb sztár, mint Orbán, de ez az én véleményem.

Akkor mégis ki a bánatot kell védeni egy stadionba való bejutáskor? Netán egy világsztár fellépőt, ha ne adj’ isten koncert lesz a stadionban? A megboldogult George Michael is be tudott menni a főbejáraton, nem esett le a korona a fejéről. 

Tehát még mindig nem értem, miért kell egy titkos alagút. A brit királyi családnak sincs különbjáratú aluljárója a Wembleybe, vagy Merkelnek az Olimpiai Stadionba. De lehet, hogy azért nem tudok róluk, mert ezek is titkosak. Bűzlik ez megint, de nagyon. A fejétől, mint általában. Megint ment a stiklizés és lebuktak. Mostanában egyre gyakrabban esik meg velük. Ez két dolgot mutat: szarnak már bele mindenbe, vagy nem adnak a diszkrécióra, és túl felületesek lettek az urak. Már kesztyű nélkül mennek fényes nappal rabolni. Végül is megtehetik, következménye itt nincs semminek. Majd Bayer meg Rákay elküld mindenkit a picsába, és ezzel el is van intézve a dolog.

Mindenesetre azt nem értem, hogy egy ilyen létesítménybe miért kell utólag titkos alagutat építeni? Mért nem eleve így terveztette az egyélőisten? Vagy rájött, hogy ez kimaradt? Valahol majd be, illetve le kell lépnie a meccsek után? Nem akar a dugóban üldögélni, amíg eloszlik a tömeg? Jó, hogy nem saját gyorsforgalmi utat építtet magának a Népligetig. Azt is magának csinosítgatja, betonba önti a jövőt. Undorító.

Egyébként most lenne itt az ideje minden ellenzéki képviselőnek példát venni Stummerről és Hadházyról. Ez lenne a dolguk, a szennyest kiteregetni, mert másképpen soha nem derülnek ki ezek a gazemberségek. Mondjuk én annak vagyok a híve, hogy ha valamit valaki nagyon mondogat, az általában rá igaz, vagy róla szól. Mármint a mondogatóról. Nem az én érdemem, hogy ez szó szerint bebizonyosodott ezúttal is. A kerítés alatti vakondtúrások, amelyek szerintük migránsalagutak. A Nógrádi meg a Földi által előadott dajkamesék. Aha. Azok. És akkor kiderül a végén, hogy a legnagyobb titkos alagútásó nem más, mint a migránsokat üldöző és kényszeresen hajkurászó Orbán Viktor. Nagy taps, megint nagyot alakított. Ez körülbelül olyan teljesítmény volt, mint Rogán letelepedési kötvényes bulija, amikor a fél országot teleplakátolták a „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját” parasztvakítással. Így igaz, de ha Magyarországra jössz és fizetsz érte, akkor még a seggedet is kinyaljuk. Akkor is, ha köztörvényes bűnöző, netán terrorista vagy. Akkor nem számít.

Úgyhogy a végén nézzük meg a matekot, szöveges feladat: 50 méter alagút = 2 milliárd forint.

  1. kérdés: Mennyibe kerül egy méter alagút?
  2. kérdés: Ezért a pénzért hány bajbajutott emberen lehetne segíteni, aki elvesztette a vírus miatt a munkáját, és a mai napig nem kapott segélyt?
  3. kérdés: Vajon ki fogja építeni az átjárót?
  4. kérdés: Mennyivel lesz drágább az alagút ára az eredetileg tervezett összegnél?
  5. kérdés: Mennyit lopnak el ebből az irgalmatlan mennyiségű pénzből?

Ez a NER-matek. Egyszerű mint az egyszeregy, mondhatnám pofonegyszerű. Csak nem mindegy, hogy azt a pofont ki adja, és ki kapja.

Frissítés: Pintér Sándor belügyminiszter találkozott Stummer Jánossal. Pintér Sándor belügyminiszter ígéretet tett Stummer Jánosnak, hogy szakértői egyeztetést hív össze, amire Stummer is meghívást kap, majd ezután a nemzetbiztonsági bizottság ülése elé kerül az alagút ügye. (Index)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.