Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jobb ötlet lenne, ha uszítás helyett inkább valami mással foglalkozna Boross Péter

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyar Nemzet: Ma azonban szerencsére nincsenek hazánkban megszálló csapatok, és az erőszakszervezetek sincsenek a baloldal kezében.

Boross Péter: Én mégis aggódom, mert új helyzet adódott. Ma más, sokkal nagyobb a kommunikáció – különösen a televíziók és a közösségi média – szerepe és befolyása. A kommunikáció nagymértékben baloldali kézben van, és ezt a baloldalt támogatja az Egyesült Államok és az Európai Unió meghatározó része is. Ez az elvtelen és alkalmatlan baloldal ma úgy támaszkodik a Nyugat támogatására, ahogy elődei hetvenöt évvel ezelőtt Sztálinékéra, ezért azt kell mondanom, a labancok nem voltak olyan nemzetárulók, mint amilyen a jelenlegi destruktív baloldal a maga torz összetételében. Különösen Budapest veszélyes, ahol az emberek képesek voltak egy hozzáértő, komoly szakember helyett egy amatőr pozőrt választani főpolgármesternek. De bízom a vidék józanságában, mert mintha ott kevesebben és kevesebbet néznének rossz tévéket és internetes oldalakat.

A fenti sorokat le lehetne tudni annyival, hogy Boross Péter (és mindenki más is) jobban járna, ha inkább unokázna, vagy valami teljesen mással foglalná el magát, minthogy borzasztó nagy baromságokat nyilatkozik a pártsajtónak, amelynek olvasói aztán szépen helyeselnek is a volt miniszterelnök mondandójára. Hogy milyen miniszterelnök volt, az alapvetően is kérdéses, hiszen nem sokan emlékeznek rá úgy, mint egy világmegváltó vezetőre. De ez egy dolog, nem minden miniszterelnök vonul be kiemelkedően pozitív példaként a történelembe. Már ha egyáltalán bevonul. Az viszont már nem mindegy, hogy politikai pályafutását követően hogyan viselkedik és miket nyilatkozik egy volt kormányfő. Márpedig valami érthetetlen oknál fogva Boross megint előtérbe került.

A fenti emelkedett gondolatok ugyanis nem arról árulkodnak, hogy Boross túlságosan tisztában van a világ dolgaival. Olyan összeesküvés-elméleteket terjeszt, amelyek nevetségesek, talán még a legelszántabb Fidesz-hívek számára is, pedig azért az nem kis dolog. Boross szerint a kommunikáció nagymértékben a baloldal kezében van, amit vélhetően a Facebookot megnézve szűrhetett le, hiszen ha mondjuk bekapcsolja a tévét vagy a rádiót, esetleg a kezébe vesz egy megyei lapot, akkor elég gyorsan rádöbbent volna, hogy az, amit ott láthat, olvashat, vagy hallhat, nem igazán a baloldal hegemóniáját mutatja, semmint annak teljes ellenkezőjét. Lehet, hogy a Facebookon még el tudnak jutni az egyes pártok és megmondóemberek azokhoz is, akikhez egyéb formában nem igazán tudnának, csak hát ez is csak azért történhet meg, mert a Fidesz nem korlátozhatja az internetet.

Emlékezzünk csak az internetadó elleni tüntetésre! Ha valami, hát az megmutatta még Orbánnak is, hogy vannak olyan dolgok, amikhez még ő sem nyúlhat hozzá következmények nélkül. Ebből kiindulva elmondható, hogy a kormány nem volt képes teljes egészében megszüntetni a szabad magyar sajtót. Azt nem mondom, hogy alapvetően szabad és független lenne a sajtó, mert nem az, de vannak még kivételek, amelyekre hivatkozhat a hatalom, amikor valaki diktatúrázik. Ezt Boross természetesen fel sem fogja, vagy nem akarja látni, hiszen a számára kedves gondolatok jelennek meg a sajtóban, amelyek – mint a fenti példa is jól mutatja – leginkább nemzetiek meg keresztények.

Ezt azzal illusztrálja, hogy a Nyugatot Sztálinhoz hasonlítja, vagyis azt kommunistának nevezi. Ez egy igen érdekes gondolatmenet, hiszen ha valaki kedveli a diktátorokat, meg a kommunista keletet, az pont az ő kedvence, Orbán Viktor, aki vakcináért is úgy rohant a haverjaihoz, mintha nem lett volna semmilyen más megoldása. Inkább beadatja az EU által nem engedélyezett kínai vakcinát akár 5 millió embernek is, mintsem hogy elfogadja, az EU vakcina stratégiája ugyan egy kicsit akadozik, de hamarosan vélhetően fel fog pörögni, és lesz oltás mindenkinek. Orbán az Európai Unión belül az egyetlen olyan vezető, aki gond nélkül tesz szívességeket Putyinnak és Erdogannak is, ha arról van szó. Ehhez képest az ellenzéket azzal vádolni, hogy úgy rohannak a Nyugathoz, mintha csak Sztálin parancsaira várnának, az több mint nevetséges. Az pedig, hogy ezek után még nemzetárulónak is nevezi őket, már csak hab a tortán. Bezzeg Orbán, aki kínai hitelt vett fel és az oroszokkal építetti Paks 2-öt ki tudja mennyi pénzből, az nem az ország kiárusítása és egyben hazaárulás. Az csak a nemztegazdasági érdekek kiszolgálása, semmi több.

Boross jól láthatóan nincs kibékülve Karácsony Gergellyel sem, akit a főváros lakói nagy többségben választottak Tarlós István helyére. Szerinte az utóbbi egy hozzáértő, komoly szakember volt, aki helyett egy amatőr pozőrt választottak. Nos, ez az amatőr pozőr megválasztása óta több borsot tört Orbán orra alá, mint bárki más az elmúlt években. Megpróbálta eltiporni és tényleg minden módszert felhasznált arra, hogy lehetetlenné tegye a munkáját, de egyszerűen nem sikerült neki. Az egyszerű szavazók tömegei számára egy már-már nyugatias gondolkodású, átlátható politikát folytató főpolgármester, aki Tarlós után egy szükséges váltás volt. Karácsonyt a budapestiek választották meg, méghozzá igen jelentős többséggel, ezért legitim vezetőnek tekinthető, bármennyire is gyűlöli őt a nemzeti oldal. Mert jól láthatóan erről van szó.

Boross utolsó mondatain pedig már csak nevetni tudok, hiszen pont a vidék az, amelyet a kormány a leginkább akar és tud is befolyásolni. Ezzel persze ő is tisztában van és lényegében abban bízik, hogy ezúttal is sikerülni fog az emberek teljes átverése és a Fidesz ismét győzni tud. Ha ugyanis a királyi tévét nézik, meg mellé a megfelelő oldalakat olvassák, akkor nem lehet gond. A megfelelő annyit jelent, hogy színtiszta kormánypropagandával ölik le a maradék agysejtjeiket is. Boross szurkolhat a Fidesznek, az embert nem zavarna, azonban amikor nemzetárulónak és kommunistának nevez mindenkit, aki nem része a nemzeti kormánynak, akkor azért átlép egy határt. A volt miniszterelnököt lehetne különféle nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illetni – még válogatni is lehetne ezek között –, azonban ehelyett inkább csak annyit javasolnék neki, hogy az eszelős marhaságait inkább valamelyik haverjával ossza meg, lehetőleg távol a nyilvánosságtól, hiszen azzal legalább nem okoz további károkat ennek a gyűlölettel teli országnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.