Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Védett személyek és idióták

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Körberöhöghetnénk már megint a fejünket, ha vicces lenne. Kár, hogy ennek a bizonyos 50 méteres, 2 milliárd forintos, marhára titkosított, a Puskás Aréna alá, védett személyek számára tervezett autós alagútnak/aluljárónak a története egyáltalán nem vicces. Ezt jól mutatja egyebek mellett, hogy olajszőkített Pintér Sándor örökös, megbukni és eltakarodni képtelen belügyminiszter azonnal idegállapotba került, miután Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke – a várható büntetőjogi és politikai következmények tudatában, azokat vállalva – ezt a kormány által titkosítani kívánt információt nyilvánosságra hozta. Csütörtökre magához rendelte Stummert, hogy a beruházásról egyeztessenek.

Azt én elképzelni sem tudom, hogy ezek után milyen egyeztetnivalója lehet a fideszes belügyminiszternek azzal a jobbikos képviselővel, akit a nemzetbiztonsági bizottság fideszes pártkatonái bizottsági elnöki minőségében megkerültek, a fején keresztülléptek és csak azért is napirendre tűzték és átnyomták a marhára titkos beruházásuk tervét (vagyis rohadtul nem akartak egyeztetni semmit vele), de talán majd ez is kiderül. Ami nem mindegy, hogy francért nem lehet ezt úgy csinálni, hogy legalább valami elfogadható magyarázatot mellékelnének a nagyfene titkosítási rohamakciójukhoz.

Jó, azt értjük –  a lopakodó, sorok közötti, sunyi állampárti propagandára kalibrált Index is ezt találta fontosnak első körben kiemelni -, hogy Stummer államtitkot sérthetett. Igen, tudjuk, maga az érintett is tudja: minősített adatot hozott nyilvánosságra, vállalja a következményeket. Semmi másért, csak azért, mert világossá akarta tenni: az a módszer, hogy valamire rányomják a nemzetbiztonsági pecsétet, és azzal  a lendülettel a történetet eltüntetik a nyilvánosság elől, nagyon nincs rendben. Számomra a legdurvább az egészben a Puskás Aréna úgynevezett cáfolatnak kinéző, „Mai kacsa: titkos alagút épül a Puskásban…” jeligére született magyarázkodása az ügyben, ami valami olyan szürreális szintre emelte ezt a sztorit, hogy attól csak okádni lehet. Nagyobb baj, hogy ezt a Facebook-posztot tekinti irányadónak a Miniszterelnökség sajtóosztálya is (legalábbis ezt válaszolták a hvg.hu megkeresésére), ami további kérdéseket vet fel. Azzal bezárólag, hogy vajon a Miniszterelnökség közleményeit gyártják a Puskásban, vagy a Miniszterelnökségen fércelik a NEMZETBIZTONSÁGILAG TITKOS információkat tartalmazó, irányadó közleményeket nem kormányzati entitások számára. Nem tudom, melyik a súlyosabb.

Forrás: Facebook/Puskás Aréna

Azt gondolnám a korlátolt agyammal, hogy ennyire tényleg nem lehet kreténnek nézni, megvetni, alábecsülni az adófizető állampolgárokat, de mert láthatóan mégis, legalább néhány kérdést azért vessünk fel ezzel a szégyentelenül ócska porhintéssel kapcsolatban. Lehet, hogy hülyék vagyunk, nem értünk sem a védett személyekhez, sem a titkosításokhoz, sem az alagútépítéshez, a nemzetbiztonsághoz pláne nem értünk, sőt, megbecsülni sem tudjuk, hogy 1 méter aluljáró megépítése hogyan kerülhet 40 millió forintba (most kerül ennyibe, hogy még neki se fogtak), de valamennyi józan paraszti eszünk azért talán még maradt.

Ezért bár tisztában vagyunk azzal, hogy e mindössze 50 méteres aluljáró költségének az n-szeres hatványára tehető közpénzek tűntek el nyomtalanul az elmúlt évtizedben, a hűvös halomba hordott nemzetbiztonsági titkok és titkosítások alkotmányos költségeit pedig az unokáink is nyögni fogják, felmerül  bennünk a kérdés: mennyire életszerű ez az egész, amit itt tényeknek csúfolva a Puskás Aréna előadott? Tehát kiderült, hogy titkos alagút épül a Puskás Aréna alatt, mire a Puskás Aréna kinyomja a fenti közleményt, amelyben kacsának nevezi a hírt, és elismeri, hogy titkos alagút épül a Puskás Aréna alatt. Majd ahhoz képest, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottságán keresztül akarták titkosítani az egész projektet, a Puskás Aréna az alagút hosszáról és a körülményekről mesketél, amelyek a megépítését indokolják.

De vajon mennyire életszerű, hogy egy 190 milliárdba kerülő, kacsalábon forgó stadion csak úgy kaphat építési/működési engedélyt, ha UTÓLAG felülvizsgálja, hogy a meccsre járó pórnépek tömegeinek hömpölygése akadozik-e, amikor kiemelten védett személy érkezik? De ha ez valóban így van – akár életszerű, akár nem -, akkor miért pont mostanra derült ki számukra, hogy igen, bazmeg, rohadtul nem egészséges, ha a kiemelten védettek a pórokkal érintkeznek, és egymást akadályozzák a hömpölygésben? Hogy lehet, hogy pont mostanra világosodtak meg, miután az elmúlt félév nagy részében világjárványt tartottunk (egy fél évvel ezelőtt mondjuk augusztus 24-e volt és akkor éppen eltűnt a vírus, ami szeptemberben aztán hirtelen megjelent), amikor a sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött lehetett megrendezni? Néhány pandémia miatt korlátozott nézőszámú/zárt kapus, üres lelátós meccs után konkrétan mi alapján vizsgálták felül a helyzetet, és jutottak arra, hogy halaszthatatlan szükség van arra a tetves alagútra? Ami nem mellesleg méterenként 40 millió forintba kerül.

Nem tudom, hogy 50 méteren hány térfigyelő kamerára van szükség, amely kamerák pozíciójának ismeretében összeomlik a nemzetbiztonság, de ha ez államtitoknak minősül, akkor ezután tényleg bármire nyugodtan pecsételjék rá, hogy nemzetbiztonsági kockázat, és ne szarozzanak a nyilvánossággal. Végül is semmi probléma nincs azzal, hogy bármi, ami adófizetői pénzekből épül, az államtitok. Azt már meg sem kérdezem, hogy ha egyszer nemzetbiztonsági indokokra hivatkozva akarták ezt a 2 milliárdos beruházást mentesíteni a közbeszerzési eljárás alól, akkor mi a fenének bohóckodnak a többszereplős versenyeztetéssel, amikor Mészáros&Co. amúgy is mindenhez ért?

Jó látni, hogy a járvánnyal összefüggő gazdasági visszaesés kellős közepén a drága nertársak ráérnek az igazán fontos dolgokkal foglalkozni. Nem pazarolják, nem herdálják két kézzel a közpénzt, sőt, mindent elkövetnek azért, hogy a polgárok megismerhessék a tisztességesen befizetett adóforintjaik felhasználásának módját. És végképp nem jutna eszükbe olyan információkat nemzetbiztonságilag titkosítani,  amelyeknek semmi nem indokolja a titkosítását. Ezért kacsa, hogy titkos alagút épül a Puskásban. Ezzel szemben az igazság az, hogy titkos alagút épül a Puskásban. Mert vannak a védett személyek. És vannak a többiek, akiket a védett személyek idiótának tartanak, és akként is kezelnek. Akikkel bármit meg lehet etetni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.