Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert az üzlet az üzlet, a magyar adófizetők zsebe (és türelme) pedig bátran nevezhető kimeríthetetlennek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, tavaszi jó reggelt! Madárcsicsres, rügybontogatós, vírusmentes szép napot. Annyian kitöltötték már a nemzeti konzultációt, hogy ihaj. Hamarosan megtudjuk, hogyan döntött a NÉP, mármint ugye az a része, amelyik kiérdemli a csupa nagybetűt, mert tudja, kire kell behúzni az ikszet. A maradék meg ki a francot érdekel? Kásler Miklós szünetet tart Mátyás király csontvázának összeválogatásában, ezért volt ideje szólani a néphez. Azt írta ő a Facebookon, hogy a környező országok egészségügyi rendszere már megomlott, de nálunk persze jobb a helyzet. Azt is írta, hogy 700 ezer ember beoltásához elegendő vakcina már megérkezett. Ez 1,4 millió adag oltóanyagot feltételez, mert a védettséghez – utolsó információm szerint legalábbis – 2 oltásra van szükség. Ez jó hír, mert eddig (vasárnapig) – a koronavirus.gov közlése szerint – 445 535 embert oltottak be, közülük 190 705 fő a második oltást is megkapta. Tehát 763 760 vakcina van még az országban, csak még nem adták be. Nem is értem a sopánkodást, hogy oltanánk gyorsabban is, de nincs mivel. Ezek szerint van mivel, mondta Kásler doktorprofesszorminiszterúr. Úgyhogy hajrá!

A Hírklikk három hónapos küzdelem árán hozzájutott a kormány járvánnyal kapcsolatos költéseinek listájához. A portál folyamatosan dolgozza fel az adatokat. Első ránézésre kiszúrtak egy magyarországi céget, melytől összesen 17,9 milliárd forint értékben vásárolt a kormány védőfelszereléseket, ez öt szerződést takar. Mivel a Hírklikk hozzáférhetővé tette az adatokat – amiért köszönet nekik -, megnéztem a cikkben említett céget. A neve: Gyömröi-sarok Projekt Kft. A 2009-ben bejegyzett cég 2020 márciusában bővítette ki a tevékenységi körét gyógyszer, gyógyászati termék nagykereskedelmével, előtte saját tulajdonú ingatlanok adásvételére volt jogosítványa. A cég többségi tulajdonosa Vu Quy Duong, kisebbségi tulajdonosa Vu Quy Duongné (így van a hivatalos adatokban). 

Ha rákeresünk Vu Quy Duong nevére, máris képbe kerülünk.

Trafikbárók Budapesten: Vu Quy Duong már 92 nemzeti dohányboltban érdekelt

Rákerestem találomra a listából egy másik cégre is (a kíváncsiság nem múló betegség), konkrétan a Pro Concept Kft.-re. A cégtől a Külgazdasági és Külügyminisztérium lélegeztetőgépeket és egyéb felszereléseket rendelt. Az előleg összege 42,18 millió euró volt (negyvenkét millió euró). A Pro Concept Kft. tulajdonosa Hiszem János. Az ő nevével találkozhatunk itt, itt pedig az azeri baltás gyilkos kiadatása kapcsán merült fel a neve (más el is feledtük, mennyi minden történt azóta, amit szintén elfelejtettünk már). A Pro Concept egyetlen új tevékenységi körrel bővült – mégpedig 2020 április elsején: gyógyszer, gyógyászati termék nagykereskedelmével. Ebben az a nagyon szép, hogy a minisztérium a keretszerződést (melyben egészségtechnikai eszközöket vásárolnak a Pro Concepttől) 2020 március 25.-én kötötte meg, tehát akkor, amikor a cég még nem kerekedhetett ilyesmivel. Miután az ilyen nagyösszegű szerződések nem egy nap alatt köttetnek – pontosabban köttethetnek, csak az előkészítés szokott hosszasabban eltartani -, valaki nagyon tudott valamit. Természetesen szigorúan üzleti lapon.

Nem akarom sem az olvasókat, sem magamat azzal fárasztani hétfő reggel, hogy több ilyen fura különlegességet is előtúrok. Bizonyára megteszik ezt az újságírók, a rendszer működését remekül lehet látni ennyiből is. Elég annyit megjegyezni, hogy 428 milliárd forintot sikerült tavaly novemberig elkölteni a kormánynak a járvány elleni védekezés jegyében. Most valahol halomban áll 16 ezer lélegeztetőgép, amit soha, senki, semmire nem fog használni. A megvásárlás pillanatában is lehetett tudni, hogy senki nem fogja használni akkor sem, ha a legszörnyűbb rémálmunkat is meghaladó lett volna a lélegeztetésre szoruló betegek száma. Ugyanis nincs annyi szakember az országban, ahány kellene ezekhez a gépekhez. Már csak abban lehet reménykedni, hogy a kormánypárt körül akadnak olyan ügyes üzletemberek, akik segítenek megszabadulni a felesleges eszközöktől. Természetesen megfelelő jutalék fejében. Mert az üzlet az üzlet, a magyar adófizetők zsebe (és türelme) pedig bátran nevezhető kimeríthetetlennek.

Úgy vélem, napindításnak elég ennyi, hamarosan jövünk az első beszólással. Addig is jó ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.