Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kikérem magamnak ezt a retorikát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jól van Bencsik, leülhetsz. Úgy látom, most megint az van terítéken, amit ti állandóan kikértek magatoknak, mégpedig nem más, mint a nácizás. Ezzel a cikkel akkor szerintem ezt a részt át is ugorhatjuk, hiszen ez nem más, mint vegytiszta, félreérthetetlen kirekesztés, önszopkodás, és ami a legdurvább: a magyarra fordított fajelmélet. Mármint az, hogy most már genetikailag, külső jegyek alapján próbáljátok magatokat jobbnak, okosabbnak, szebbnek beállítani, a korcs, ronda, buta liberálisokkal szemben. Rendben, játsszuk akkor ezt. 

Játsszunk a ti szabályaitok szerint. Azt mondjátok:

  • Minél jobban néz ki valaki, annál nagyobb a valószínűsége, hogy önmagát konzervatívnak tekinti.
  • Minél magasabb valaki, annál nagyobb valószínűséggel konzervatív beállítottságú. Szignifikáns genetikai kapcsolat van a testmagasság és az IQ-szint között, minél magasabb valaki, általában annál intelligensebb is.
  • A konzervatívok hajlamosabbak jobban megbízni a saját értékítéletükben, mint a liberálisok, tehát értelemszerűen felelősségteljesebbek a döntéshozatalukban is.
  • A konzervatívok egyértelműen boldogabbak, mint a liberálisok, de mindnyájuk közül legboldogabbak a legszélsőségesebb politikai nézeteket vallók.
  • Egy, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Svédországban és Dániában végzett felmérés alapján a jobboldaliak nagyobb valószínűséggel elégedettek a szexuális életükkel.
  • Egyáltalán nem meglepő módon a fizikailag erősebb férfiak inkább jobboldaliak, míg a gyöngébbek hajlamosabbak a gondviselő állam és a vagyon-újraelosztás, vagyis a fiskális fosztogatás támogatására – akárcsak a nők.
  • A konzervatívok nagyobb önuralmat képesek tanúsítani a liberálisoknál, ezért sikeresebbek például a fogyókúrázásban is.
  • A liberálisok hajlamosabbak arra, hogy az irracionalitás és az érzelgősség vezérelje cselekedeteiket.
  • Nem a konzervatívok, hanem inkább a liberálisok hajlamosak olyan „pszichotikus jellemvonásokat” mutatni, mint például a csökönyösség, a kockázatvállalás, a feltűnési viszketegség, az indulatosság és az önkényeskedés. (via demokrata.hu)

Ehhez képest tegyük ide ezt:

„A fajelmélet kialakításakor Hitler és a nácik nagyban támaszkodtak a késő 19. századi német szociáldarwinisták elképzeléseire. Hozzájuk hasonlóan a nácik is úgy gondolták, hogy az embereket »fajok« szerint lehet osztályozni, és minden faj olyan megkülönböztető jellegzetességekkel rendelkezik, amelyek genetikai úton öröklődnek a történelem előtti idők és az emberiség megjelenése óta. Ezek az örökölt jellemvonások nem pusztán a külső megjelenésre és a fizikai felépítésre korlátozódnak, hanem meghatározzák a belső szellemi folyamatokat, a gondolkodásmódot, a kreatív és szervezési képességeket, az intelligenciát, az ízlést, a kulturáltságot, a fizikai erőt és a katonai alkalmasságot is”.

Meg még ezt is:

„A nácik a darwini evolúciós elmélet természetes szelekcióra vonatkozó részének szociáldarwinista értelmezését is átvették. Szerintük egy faj túlélése attól függött, mennyire képes szaporodni, megfelelő nagyságú földterületet biztosítani a növekvő népesség letelepítéséhez és élelmezéséhez, és mennyire éberen őrködik génkészletének tisztán tartása felett, hogy megőrizhesse egyedi »faji« jellemzőit, amelyekkel a »természet« ruházta fel, hogy a túlélésért folytatott küzdelemben sikert arathasson. Mivel minden »faj« célja a terjeszkedés, a rendelkezésre álló földterület viszont véges, a túlélésért folytatott küzdelem »elkerülhetetlenül« erőszakos hódításokba és katonai konfrontációba torkollik. Így a háború – akár állandó jelleggel is – a természet és az emberi létezés megkerülhetetlen eleme.

A fajok meghatározásának érdekében a szociáldarwinisták olyan pozitív és negatív sztereotípiákat ragasztottak az etnikai csoportokra, amelyek állítólagosan megváltoztathatatlan és biológiai úton öröklődő megjelenési, viselkedési és kulturális jegyekből álltak össze, amelyekre nem hat az idő, a környezeti változások, az intellektuális fejlődés vagy a szocializáció”.

Lehet, hogy kicsit hosszú volt, de muszáj elolvasni, és elborzadni ezeken a náci faji ideológiákat leíró állításokon, amelyeket már sokszor párhuzamba állítottam ezzel a fasisztoid jegyeket mutató bandával. De legfőképpen azon érdemes elborzadni, hogy az első részt ki, mikor és hol írta.

Nem tudom, hogy ez most számunkra mennyire irreveláns, de szerintem semennyire. Ellenkezőleg: nem csak hogy releváns, de egészen felháborító. Kikérem magamnak ezt a retorikát, úgy gondolom, nem vagyok ezzel egyedül. Az, hogy Hitlernek is az volt az agybaja, hogy a germán egy felsőbbrendű faj, ennek ellenére, Adolfka minden volt, csak nem árja, már önmagában groteszk. Az a baj, hogy miközben ilyeneket írogatnak, ez tökéletesen igaz a mi Mini Ducénkra is.

Ezért javaslom, menjünk végig a nagy nemzeti genetikai teszten, mondjuk Orbán és Bayer esetében. Már az elsőnél megbukna a két szívtipró, a másodiknál már évet kéne ismételniük. Szerintem Kósa mondjuk semmiképpen ne induljon, mert az IQ-teszten nagyot hasalna.

Ámde a döntéshozatallal is vannak bajok, igaz, Viktor? A boldogságról pedig Varga asszony tudna mesélni, szerintem nála boldogabb most nincs köztetek. Vagy mégis?

A szexuális életetek… na az tényleg király, ezt Borkai tökéletesen meggyőzően bizonyította, amikor gladiátorként hágta meg a nőket egy luxusjacht fedélzetén, bravó!

A fizikai adottságok és erő tekintetében lehet, hogy érdemes lenne némi önkritikát gyakorolni, elég megnézni G. Fodort Gábort vagy a túlsúlyos Németh Szilárdot.

Ami a liberálisoknak tulajdonított indulatosságot és önkényességet illeti, talán érdemes lenne egy pillantást vetni az önuralom szentjére, az időseket a gyalogátjárón hasba rugdaló, koronacipelő nagymester Habonyra vagy az ellenzéket életvitelszerűen leordító Kövérre.

Nem tudom, a fogyókúrával hogy áll a legbátrabb 133, de elég megnézni a főnököt. Fogalmam nincs, hogy valamilyen mellékhatás, vagy a rengeteg disznótoros az oka, de nekem úgy tűnik, mintha 11 év alatt a duplájára nőtt volna a hasa. (Hello, röfik!)

Úgyhogy az utolsó tézist újra ide tenném, mert ez tökéletesen illik a nyelvöltögető, nyakkendő húzgáló nagymesterre:

Nem a konzervatívok, hanem inkább a liberálisok hajlamosak olyan »pszichotikus jellemvonásokat« mutatni, mint például a csökönyösség, a kockázatvállalás, a feltűnési viszketegség, az indulatosság és az önkényeskedés.

Ha valami kimaradt – és biztos kimaradt -, akkor az tetszőlegesen pótolható. Az viszont tény, hogy a nertársaknak sikerült megint sokszorosan alulmúlniuk saját magukat. Jár a gratuláció.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.