Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Romlott és mérgező

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Néha előfordul, hogy főz az ember valamit, ami nagyon jól sikerült, egy része mégis megmarad. Ilyenkor ajánlatos betenni a hűtőbe, hogy másnap még elfogyaszthassuk a maradékot. Előfordul persze, hogy valamiért ezt elmulasztjuk, és az ilyen ételt már nem tálaljuk fel jó szívvel a családnak. Megeshet, hogy ilyenkor teszünk még egy próbát, felforraljuk, hátha még jóvátehető a hiba, de igazság szerint ezt már nem tudjuk jó étvággyal megenni, mert végig ott a gondolat, hogy talán többet árt, mint használ. Akadnak persze olyanok, akik nem adnak erre, pocsékolás lenne, ha amit főztek, nem fogyna el maradéktalanul, ezért bátran kínálgatnák, elvégre megfőzték, ráköltötték a pénzt, tékozlás lenne csak úgy kiönteni, akár befogott orral is meg kell enni, lesz, ami lesz.

Valahogy így vagyunk a kormányunkkal is. Amikor 11 évvel ezelőtt hatalomra kerültek, még hinni lehetett, hogy jó lesz ez nekünk, azóta viszont évről évre folyamatosan veszített a minőségéből, és mostanra már annyira nyilvánvaló, hogy forr, büdös és minden bizonnyal mérgező is, és ilyenkor már nincs mese, meg kell tőle szabadulni. Főzni kell helyette másikat, ami lehet, hogy nem lesz több fogásos, talán annyira nem is lesz finom, de legalább nem halunk bele, ha inkább azt esszük.

Javában dübörög a 2022-es kampány, mindenáron győzni szeretnének megint, őrültnél őrültebb akcióterveket hirdetnek, a választási előkészületek pedig főleg válogatott aljasságokból tevődnek össze. Nyilván vannak olyanok, akiknél működik ez a szisztéma. A hívek bizonyára el is várják, hogy rendszeresen kényeztessék őket a szokványos fordulatokkal, újra meg újra elsorolják, milyen gaztetteket hajtott végre eddig a gonosz, na és persze mit forgat most éppen a fejében. A célja ugyanis az emberek elveszejtése, folyvást a hatalmat akarja megszerezni, ami most a lehető legjobb kezekben van, míg ha a patás netán megszerezné, annak szörnyűséges következményei lennének.

Olyan ez, mint a háborús filmhíradók voltak annak idején. Az örökös győzelmi jelentések működtek egy darabig, de ahogy telt az idő, egyre többen és egyre inkább érezték, hogy nekik az egész igazából nem jó, és mindinkább az ellenség győzelmére áhítoztak. Nem azért, mintha a másik annyira nagyszerű lett volna, hanem mert emezek olyan végtelenül rosszak voltak, és a végén le is győzetett a dicsőséges ármádia. Az is úgy sikerült, hogy összefogtak ellene azok, akiknek egyébként semmi közük nem volt egymáshoz azon kívül, hogy volt egy közös ellenségük.

Most is valami ilyen történik, teljesen különböző felfogású, világnézetű, ideológiájú emberek, pártok egyesítik erőiket, hogy együtt legyőzzék a közös ellenséget. A pánik egyre terebélyesedik a másik oldalon, soha ilyen tempóban nem harácsoltak, mint most. Egy felmérés szerint 2010 óta 786 százalékkal nőtt a parlamenti képviselők átlagvagyona. És ebben nincs benne az ingatlanvagyon, az értékes tárgyak, valamint a külföldi befektetések és bankbetétek sem szerepelnek, pedig nyilván az is figyelemre méltó. Erre nem magyarázat, hogy meglehetősen magas a fizetésük, így akár abból is gyűjtögethettek maguknak sokmilliót. Nem mondanám, hogy nélkülöznie kell egy országgyűlési képviselőnek, de ilyen mérhetetlen gazdagodás mégiscsak túlzás. Persze ezt se mi szavaztuk meg, hanem ők döntöttek így maguknak.

Miközben ők csencselnek közbeszerzésekkel, fantasztikus találmányokkal, ingatlanszerzéssel, állami támogatásokkal, uniós támogatásokkal és még ki tudja, mivel, pofátlanul kígyót és békát kiabálnak a lyukas zoknis Hadházyra, aki nem átall olyan szenvedélynek hódolni, mint a repülés. Jakab Péternek is nekimentek a minap, mert juj meg fúj, igénybe vette a hitelmoratórium által kínált lehetőséget, amelyet mellesleg minden további nélkül igénybe is vehetett, na de hát nem lehetett rá szüksége, hiszen eléggé magas hozzá a jövedelme. Gyurcsány meg már egyenesen hazai háttérhatalommá lépett elő, minden ellenzéki mögött ő áll, sőt, bizonyára minden bokorban ott rejtőzik. Gyurcsány alkalomadtán köszönetet mondhatna a Fidesznek, amiért ilyen fáradhatatlanul népszerűsítik.

Lázasan keresik az újabb kampánylehetőségeket, most éppen az állatvédelmet fedezték fel, mint olyat, ahol ha bedobnak néhány szimpatikus intézkedést, azzal sok hívet tudnak szerezni. Szó se róla, valóban siralmas helyzetben van nálunk az állatvédelem (is), persze ezt nem kampány ürügyén kellene kezelni. Eddig főleg az önkormányzatok látták el így vagy úgy ezt a feladatot, de mivel egyre lehetetlenebb helyzetbe kerülnek, ennek kárát az állatok ügye is látja. Nálunk például az önkormányzat évekig ingyenesen biztosította a kutyák veszettség elleni oltását, emellett rendszeresen támogatta a helyi szervezetek munkáját, amikor például az ivartalanítás támogatásához kértek segítséget, az utóbbi időben ez megszűnt. A szomszéd város létrehozott egy állatmenhelyet és támogatja is, bár nem tudom, hogy ez változatlanul így van-e.

Jobbára eddig is a civil állatvédőkre hárították ezt is, nekünk csak annyi beleszólásunk van mindebbe, hogy az adónk egy százalékát felajánlhatjuk valamelyik szervezetnek meg eseti átutalásokkal küldhetünk pénzt ennek vagy annak, még azt se tehetjük meg, hogy a másik egy százalékot, amit valamelyik egyháznak utalhatnánk, szintén egy civil szervezetnek ajánljuk fel, még akkor se, ha nyavalyás istentelenek vagyunk és tőlünk aztán föl is fordulhatna az összes egyház. Most majd hoznak valamilyen törvényt, talán az Alaptörvénybe is beleírják, hogy a háziállatokat nem szabad kínozni, valami pénzt is elkülönítenek, amelyre pályázhatnak a szervezetek, és abban bíznak, hogy ennek hatására majd az összes macskavédő szerelmes lesz a Fideszbe.

Persze nem ez az egyetlen, ahol rettenetes elmaradásaik vannak, amivel olyan mértékben nem törődtek, mintha nem is léteznének. Nem hiszem, hogy van az a krumplimennyiség vagy Erzsébet-utalvány, amivel ezt az orbitális lyukat be tudnák tömni. Naponta hallhatjuk a nagyszerűségükről szóló híradásokat, hogy a hitelminősítők mennyire elismerik a magyar válságkezelést, hogy némely nyugati lapok névtelen szerzői mekkora nagy elragadtatással ömlengtek Orbán Viktorról, hogy míg a baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat, ők bezzeg most visszaadtak belőle egy hetet, amit természetesen nemes egyszerűséggel 13. havi nyugdíjnak neveznek. Az ember egyszerűen megcsömörlik ennyi cukormázas, tejszínhabos hazugságtól, mert közben azt tapasztalja, hogy a káprázatos szárnyalás ellenére valahogy ő egyre nehezebben képes létezni.

Ez annyira romlott, hogy már mérgező.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!