Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


József Attila készített egy környezettanulmányt 1937–ben Hazám címmel. Az abban leírtakhoz képest sokat romlott itt a helyzet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Hungarikum 02

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Sehova! Legfőképpen ide ne! Bár a nyájimmunitás már részlegesen megvalósult itt. A pártpolitika langyos dagonyájában a politikusok harminc éve vitriolos nyelvvel izgatják egymás köldökét, és tökéletesen immunisak lettek a bennszülött alattvalók gondja, baja iránt. Nyomják az ezerhektáros falatkákat, szerzik a be az ügyeletes ágyasaiknak a közvagyont és legalább hetente dobnak a népnek egy-egy gumicsontot. Múlt hétre például a közjószágot kaptuk, Klubrádió feltéttel. Mi, alattvalók egyelőre fülszám/chip/immunitás nélküliek vagyunk, mert a Lölö bácsi nem emlékszik, hogy melyik ágya alá dugta a dögcédula gyártósort, a Fürkész meg nem ér rá megkeresni, mert a Rothschildéknak segít megszámolni, amit a pártcsalád kikormányozott a nemzeti vagyonból magának. Viszont lesz oltási igazolványunk! 

Ne kapkodjon. Tájékozódjon kend! Egy József Attila nevű, tarhonyalevesen és éhkoppon kupálódott proli csinált is kendnek egy rövid környezettanulmányt 1937–ben Hazám címmel. Na, az abban leírtakhoz képest sokat romlott itt a helyzet. 

A következő évben a zsidótörvény, az azt követőben a nagy háború jött, és dédapáinkat elküldte a „minta államférfi”, hogy a kereszttel verjék le a szomszédban a vörös csillagot. És mintaszerű volt a közigazgatás is: önkéntes regisztráció nélkül három hét alatt 289 ezer zsidót gyűjtöttek be és küldtek gázkamrába a magyar hatóságok. Ez példa nélküli logisztikai teljesítmény. Most a digitalizációval támogatott operatív törzs által vezérelt katonai és rendőri erők a gazdi tekintetétől virológussá mutálódott külügyminiszter közbenjárásával ennyi idő alatt csak 291.396 önfeljelentő alattvalót tudtak beoltatni. Helyben.

Mint a többi nagy magyar történelmi tett, amikor erdélyi+arisztokrata+keresztény vezette kombó halálba küldte a nemzetet, ez a kézi vezérelt átszínezés is jól sikerült: a keresztek ott maradtak a dédpapák haló porai fölött, itt viszont a sárga csillag előbb ötágúvá zsugorodva kipirult, virult vagy negyven esztendeig, lassan fakulva, hogy mára horogkereszt szegélyű kereszt alakú narancsszínt öltsön, kettős keresztet viselő koronás turullal. 

A bennszülött alattvalók cipelik a keresztet meglovagoló egyházakat. A kommunista diktatúra ingyen diplomájával és a külföldi ösztöndíjait Soros-ösztöndíjjal terhelt néhai arisztokraták csemetéi kihizlalva, boldog lakájként söprik a népet a multinacionális tőke magyarországi helytartójának lúdtalpa alá. Persze csak ahová még nem jutott a focipályák műfüvéből. És a pandémiától hirtelen megszületett a munkásosztály a nagy igehirdető szájában. Méghozzá éhbérért robotoló öntudatosközmunkás kivitelben.   

 Vágyakozik kend, mi tartóztatjuk. Bennszülött alattvalóként még tippelni se lehet, hogy a keresztény Európa védőbástyájaként miképpen tudjuk betölteni a kommunista Kína számára a hídfőállás funkciót. Azt látjuk, hogy a kínaiak szedik a hídpénzt, a keresztény egyházak a vámot, a robot terheink pedig naponta növekednek. Ez a duális funkció a nemzeti retro divat, de jobb, ha legalább kend kimarad ebből. Csakhogy. Kendnek a közös kilátástalanságunkon kívül még egyéni sara is van, amit illendő észben tartani: emlékezetpolitikai korrekcióval tartozik kend a Vezénylő Tábornoknak! Úgy ám!

Ha írásban tanúsítja kend a Veritasnak, hogy a nagyságos Fejedelem zászlaja nem vörös, hanem zöld-fehér volt és Pro Illibertate! felirat díszelgett rajta, akkor a Piszkoskörmű mentőt, a Portyázó jachtot, a keresztény hárem feltalálója helikoptert és a várúr az összes repülőjét kendért küldi. Egyszerre. És Szerbiával határos birtokot kap, mint a Hunyadiak, de kend nem fegyverezheti fel a jobbágyait a török ellen, mert kend gyárilag székely, nem oláh. Az erdélyi DNS-triónak történelmi rutinja van az alattvalók feláldozásában. Csakhogy a köznemesi gerince és a bölcsessége miatt kend alkalmatlan a kolostori szolgálatra.

Jut eszembe: kend megfejtette a talányt! Puszi érte! Nem tudom, mennyit szöszmötölt vele kend, de úgy van, ahogy írja. Leellenőriztem. Nem lehetett könnyű dolga. Méghogy az aréna volt a megfejtés kulcsszava. A fociról kendnek fogalma se volt. Már nekünk sincs. A tatámék még fejből lökik az arany tizenegyet (a fakók nevével megspékelve). Még az Alberték, Göröcsék, Tichyék névsora se gond. Még azt is tudták, hol volt a Bozsik cucu kötödéje. A játékukról meg órákig tudnak beszélni ilyeneket például, hogy „pont olyan szögben ültem, hogy láthattam, amikor a Solymosi pixi a jobbszélen, az ötös magasságában úgy rúgta a szabadot, hogy a lapos labda megkerülte a sorfalat és a balszélen Bene Feri belsővel a rövid sarokba flegmán úgy becsurgatta, hogy oda se nézett. ” 

Ezek közül a mostani góllövő nevek közül némelyiket kiejteni se tudnánk, ha akarnánk. Becézni? Bekiabálni? Huhogni meg a bevásárolt migránsokat se illik.

Úgy van, ahogy írja, ezek az emberek voltak az NB I. 20/21 es szezon első öt fordulójának góllövői. Magyarok nélkül. Nem. Nem vették el a magyar emberek munkáját, csak a pénzét. Az ókori Néró óta történt némi innováció a belépti díj szedésben. Először a beléptető kapus megoldásra gondoltak, el is költötték az árát néhányszor. De az alattvalóknak nem volt ándungja személyesen odavinni a suskát. Így aztán a mostani Néró bepöccent, a hűbéreseinek csináltatott arénát, vetetett velük gladiátorokat és TAO fedőnéven dől az adófizetők pénze a pártkasszába és ez az új nemzeti sajátosság. A foci? Van itt ilyen?

Kendnek jó a fantáziája úgy hallottam, de szerintem egy Kisvárda–Mezőkövesd focimeccset soron kívüli focista covid oltással és lówellnesszel nehezen tudna józanul vizionálni. Pedig van.

Bütyökfalva, 2021. február 17.                        

Mirtill