Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hol van az leírva, hogy az ellenzéknek kutyakötelessége támogatni egy olyan kormányt, amelyik semmibe veszi, hülyének nézi?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hamisítatlan jó reggelt kívánok! Ha már a minden elmaradt rendszerváltás utáni idők legnagyobb demokrácia-szimulákrumának, valamint népi átverésének számító nemzeti konzultációt is hamisítani kell (márpedig egyesek hamis konzultációs oldalt hoztak létre https://nemzetikonzultacio.online/ néven, amely azt a látszatot kelti, hogy ez a kormány hivatalos konzultációs oldala), akkor azt hiszem, nem marad más hátra, mint beledőlni a kardunkba. Ha már ezt a primitív, gyászos mutatványt is hamisítani kell ahelyett, hogy emberek bármilyen hasznos dolgot cselekednének ugyanennyi energia befektetésével (igen, ehhez képest a semmittevés is határozottan annak minősülne), akkor van baj gazdagon. Pedig baj eddig is volt bőven, az már nem hiányzott, hogy egy borzasztóan gagyi és kártékony fost további hamisításnak vessenek alá. Akkor sem, ha már el is tüntették a francba. Szerencsére az akadémiai agylúgozásért felelős rogánista Miniszterelnöki Kabinetiroda viszont megtette a maga büntetőfeljelentését, úgyhogy nemsokára biztosan meglesznek a hamisítók, akiknek körbehordozzák a véres fejét a nyilvánosságban. Majd jól kioknyomozzák, hogy ehhez is a baloldalnak van köze, vagy mit tudom én. Ha ilyen flottul jelentgetnék fel saját magukat, amiért lopnak, csalnak, hazudnak és aztán mindent letagadnak, akkor még az is lehet, hogy Ausztria már rég nem látszana a visszapillantótükörben.

Ehelyett az van az igazi nemzeti konzultációs átverési fronton – csak egy röpke gondolat erejéig csatolnék vissza a kétnapos parlamenti munkahét első napjára, úgy is, mint a nagy dakota törzsfőnök parlamenti évadnyitó pávatáncára -, hogy azt mondá az úr:

a konzultáció után az emberek véleményét figyelembe véve fokozatosan, kellő óvatosság mellett ki fogjuk vezetni a korlátozásokat.

Érted, drága vérem, aki kritika nélkül hiszel az orbánizmusban? Ők úgy konzultálnak veled, hogy már tudják, mit fogsz válaszolni. Pontosabban leszarják, hogy mit fogsz válaszolni, már rég eldöntötték, hogy mit fognak cselekedni, és ahhoz te rohadtul nem kellesz. Tehát neked marad a vetítés, hogy fontos vagy, hogy számít a véleményed, hogy mindent érted tesznek. Ehhez már képest már a Dubajos Lőrinc (ki más?) érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels egerszalóki szállodájában is tudják, hogy az április 9-11. közti wellness hétvégén ki lesz nyitva az ország, mert te magyar ember azt akartad, ezért már most gyűjtik serényen a foglalásokat és tolják a reklámot maguknak. Mindegy, te csak válaszolj a félhülye nemzeti konzultációjukra, aminek az az egyetlen értelme, hogy nehogy véletlenül bárkinek úgy tűnjön, ők figyelembe veszik az ellenzék javaslatait, miután az ellenzék több ízben világosan kifejtette már, hogyan kellene fokozatosan, kellő óvatosság mellett kivezetni az értelmetlen korlátozásokat. Vagyis már a szerelmes gázszerelő, mindannyiunk büszkesége is tudja, amit még te nem tudsz, drága vérem, neked majd ráérnek rákötni az orrodra, miután ügyesen kitöltötted az egyféleképpen megválaszolható, félkretén és egészen kretén kérdéseket tartalmazó konzultációjukat.

Ugyanis téged pont annyira néznek hülyének, amennyire magasról tettek arra tegnap, hogy részt vegyenek a veszélyhelyzet újabb 90 nappal való meghosszabításáról szóló álvitán. Odaküldték a másodosztályt, szemfényvesztésnek, parasztvakító pótcselekvésnek és hangulatkeltésnek tökéletesen megfelel. A dekázó igazságügyi miniszternek is annyira fontos volt a saját maga által jegyzett előterjesztés, hogy a parlament felé se ment. Ezért Völner Pál és Hende Csaba Vejkey Imrével, Nacsa Lőrinccel, valamint Hollik Istvánnal, azaz a KDNP krémjével megtámasztva az üresen kongó ülésteremben védték a gazda újabb 90 napos felhatalmazását. Arra, hogy azt csináljon, amit szokott: bármit, akármit, amihez kedve van. Mondjuk alkotmányt férceljen, választási törvényt módosítson, egyetemi modellváltás címen vagyonkezelő alapítványokba tolja a közvagyont a fideszes mélyállam nagyobb dicsőségére, földhöz vágja, kizsigerelje az önkormányzatokat (a főváros lánctalpas szívatása külön gyalázat), és úgy egyáltalán az éjszakai lopakodás jegyében Semjén aláírásával pusztítsa el, zabálja fel azt, amit eddig még nem sikerült. Mert ha az egyedülálló emberek eztán nem tudnak örökbefogadni (legfeljebb a családügyi miniszter különbejáratú kegyelméből) azért, hogy a melegek se tudjanak, akkor azzal megállítják a járványt és talpra állítják az országot.

Mindezeken már túl vannak, a Klubrádió sem szól már csak az interneten, és ezek után nem csak hogy azt követelik az ellenzéktől, hogy szavazzanak meg további három hónapot Orbánnak a zavarosban halászásra, de egyúttal ismerjék el, hogy a korábbi járványügyi intézkedések eredményesek voltak, a kormány válságkezelése fényes siker. Miután végigőrjöngték az elmúlt hónapokat azzal, hogy az ellenzék nem támogatja, ellenben akadályozza a járvány elleni védekezésüket, most megint ugyanez lesz, amikor jövő héten az ellenzék nem szavazza meg az átlátszó produkciójukat. Kórusban visítják, hogy az ellenzék a magyaremberek életét támadja, a kórházi dolgozókat támadja, halálkampányt folytat, hadd ne soroljam.

Ebből szerintem rohadtul elég volt, fárasztó is, unalmas is, vérlázító is. Amellett, hogy láthatóan őket sem érdekli annyira sem ez a téma, a sokat hivatkozott magyaremberek egészsége és jóléte, hogy a munkahelyükre bemenjenek, tényleg rohadtul érdekelne: mi a túróért kellene az ellenzéknek egyetértenie a kormánnyal és megveregetnie a kormány vállát? Miért is kellene hivatalból támogatni egy olyan kormányt, amelyik választási kampányra, az ellenzék és Brüsszel gyalázására használta a járványt és a nyomorúságot, amelyik a saját holdudvarát tömte vissza nem térítendő közpénzmilliárdokkal, miközben azt harsogta, hogy neked keményen keccsölő kisember, nincs segély, nincs ingyenleves? Miért kellene egy olyan kormányt feltétel nélkül támogatni, amelyik hazudik, amikor nem hazudik, akkor ködösít, maszatol, a pofádba röhög, amelyik megtagadja a közérdekű adatszolgáltatást, amely mai napig nem szolgált semmilyen érdemi magyarázattal a 300 milliárdos lélegeztetőgép-botránnyal kapcsolatban, és amelyik válságkezelés helyett hatalomtechnikázik? A politikatudományok mely kézikönyvében van az leírva, hogy az ellenzék attól ellenzék, hogy szolgaian egyetért azzal a kormánnyal, amelyik semmibe veszi, hülyének nézi, és amelyik rajtuk, ellenzéki politikusokon keresztül alázza azokat a magyarokat, akik nem rájuk, kormánypártra szavaztak? Hát így is, úgy is az a vége, hogy az ellenzék rohadjon meg, nincs egyetlen ellenzéki javaslat, amit ne söpörnének le csuklóból az asztalról, nincs egyetlen olyan döntés, amire az ellenzéknek érdemi befolyása lehetne, akkor milyen alapon kellene egy ilyen gyalázatos, autokrata véd- és dacszövetséget támogatni és megerősíteni abban, hogy 14 ezer áldozat mellett is szép volt, fiúk?

Ez a kormány nulla önkritika mellett döngeti a mellét. Tavaly március óta, mint minden másból, a gyászos járvány elleni védekezésből is szégyentelen sikerpropagandát gyártottak, nem győznek öblögetni a gazdaság kirobbanó állapotával, és hogy ők megvédték, nem engedték, szállunk, hasítunk. Ehhez képest tizenegy év egyik leghangosabb sikertörténete az, hogy egy millimétert nem csökkentek a jövedelmi különbségek Magyarországon, 2 millió ember a létminimumon él, a lakosság összjövedelmének közel negyedével a leggazdagabb 10 százalék rendelkezik. Nem a járványhelyzetről beszélek (via GKI), hanem a rongyosra méltatott gazdasági növekedés csúcspontjáról, amikor több mint 2 millió magyar állampolgár a létminimumot jelentő havi 101 ezer forint (egy gyermekes családok esetében fejenként havi 81 ezer forint) alatti jövedelemmel rendelkezett.

Mindeközben – hogy adjunk a demagógiának – ugyanennyi idő alatt a parlamenti képviselők átlagvagyona 786 százalékkal nőtt, ennek az időnek a töredéke alatt a Szijjártó Pétert luxusjachtoztató Szíjj Lászlónak közel tízszeresére nőtt a vagyona, te pedig drága vérem potyautas vagy és a TAJ-számodat is érvénytelenítik, ha nehéz helyzetbe kerültél és képtelen voltál fizetni a tb-járulékodat. Neked nem jár egészségügyi ellátás, mert nincs ingyenebéd, tudod. De majd ők segítenek, megmondta a pávatáncos, aki soha nem volt vagyonos ember, és ez már így is  marad. Majd kérhetsz részletfizetést, vagy könyöröghetsz a NAV-nak, hogy engedjék el a tartozásodat. Tudod, nekik a haza az első, ahogy valaki nagyon találóan fogalmazott egy kommentben: miután a vaknak kicsavarják a kezéből a botot, jönnek, hogy akkor ők segítenek átkelni az úton. Erről szól az egész létezésük, erről szólt a gazdaságvédelmi akciótervük. Az önkormányzatokkal ezt művelik, a vendéglátósokkal ezt művelik. Előbb lehúzzák, kizsigerelik, az összeomlás szélére kergetik őket, majd jönnek az alamizsnával és eljátsszák a megmentőt. A politikatudományok mely kézikönyvében van az leírva, hogy hazafias kötelezettség támogatni egy olyan politikai hatalmat, amely az ország lábán állva, nemhogy az ellenzéket, de a saját polgárait is ennyire semmibe veszi?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.