Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Szigorúan Bizalmas!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tisztelt Tisztifőorvos Asszony! Drága nagymami! Üdv Cili! Szia Ákos, Szabi, Berni, Nóri, Gergő, Edgar…!

Levelem találja jó egészségben, én jól vagyok! Remélem nem haragszik a személyes hangvételű levelemért, de nekem Ön már olyan, mint egy családtag. Egy régi bútordarab, mint egy szelíd motoros. Még csak egy éve költözött be a személyes zónámba, és mégis olyan, mintha mi már évtizedek óta ismernénk egymást. Miközben Ön jött, mindenki más ment. Ilyen ez a stand up comedy. Emlékszem az első fellépéseikre, az operett törzs, bocsánat, operatív törzs megjelenésére a kaspók mögött. Még nem tudtuk, mi vár ránk. Miközben Győrfi Pál az elzárások, lezárások előtt kézmosásra tanított mindannyiunkat. Én pedig árgus szemekkel követtem minden mozdulatot. Bevallom, én most tanultam meg kezet mosni. Milyen rég is volt, mikor gond nélkül nyaltam tövig az ujjam, miután összetapiztam a boltban mindent, mert a kiflis zacskót valahogy szét kellett nyitni. Micsoda felelőtlenség volt! És nem vitt el se a pestis, se a vérhas! Vagy a baráti ölelések, a múltkor összefutottam egy autista ismerősömmel, Covid ide, Covid oda, kapásból a nyakamba ugrott. Majdnem elugrottam előle, és kis híján leordítottam a fejét, hogy hülye vagy, megöllek, vagy te ölsz meg engem! De gyorsabb volt, furcsa érzés, szinte már el is felejtettem, milyen. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen szabálykövető ember leszek, drága mami. Ez neked köszönhető, amit másoknak nem sikerült erővel, te az elérted szelídséggel. A boltban folyton nézem a sárga köröket, hova szabad lépni, hol állhatok meg, másfél méter távolságra, ezeket mindig, minden körülmények között betartom. A lépcsőházban, a taxiban és a liftben is, ahogy kérted. A tojásaimat is naponta többször megmosom, Hypós vízben, ahogy tanítottad, kicsit már kifehéredtek. Maszkot hordok, mindenhol, maszk nélkül a házból ki sem teszem a lábam. Azt is be kell vallanom drága mami, amikor válogatom a heti szennyest, bizony, több, maszk, mint gatya! De, tudod, hogy van ez drága Cili, a maszkot látják az emberek… meg ugye a Covid felülről támad. Viszont kezet minden kilincsfogás után mosok! Meg a kilincset is! Nem haragszol, hogy letegeztelek? Csak tudod, olyan erős bizalmi viszony alakult ki bennem, olyan közel érezlek magamhoz. Egy éve veled ébredek, és veled fekszem. Rólad álmodom minden éjszakán. Mit mond ma Cili? Szeretném megköszönni azt a sok hasznos tanácsot, amit tőled kaptunk, kaptam. Minden részt megnéztem az első félidőtől kezdve, és örömmel hallom, hogy jön a harmadik is, mert hosszabbítás van.

Várj egy kicsit. Megnézem már a gyereket, kiraktam szellőzni az erkélyre. Remélem nem fagyott még meg. Szépen elaludt a drága, már Nyunyóka nélkül alszik, elcsentem tőle. Milyen igazad volt ebben is!

Tudod, nekem a Covid a barátom, és téged is nagyon szeretlek. Elég sok felesleges, ugyanakkor idegesítő dologtól is megszabadított. Amire nem volt szükségem, de köteleztek rá, most ezek a járványnak köszönhetően nem valósulhatnak meg. A folyton rohanós életemnek vége. Semmi stressz, csak annyi hogy, érjek haza nyolcra. Megtanultam bevásárlólistát írni, hogy ne bolyongjak a boltban, sőt, úgy tűnik, egy év után megtanultam vásárolni is, másoknak is! Akadálymentesített bevásárlólistával. Csak három naponta megyek, hogy kerüljem Covidot, meg a pénzköltést, sokat lehet így spórolni. Meg tudnád mondani nekem, miért szöktek az egekbe az árak? A Covid megitta az olajat is? Mert ötszáz forint lett egy liter étolaj ára. Neked köszönhetően megtaláltam a belső békémet. Olyan nyugtató hangod van, hogy mikor kezdtem volna megijedni, a vírus miatt, mindig gyorsan meghallgatlak, és rögtön elszállt a félelem, teljesen alfa állapotba kerültem ilyenkor. Már a zombitámadások sem érintettek meg. Minden szavadat jegyzeteltem, megtanultam, vissza is tudom mondani. Társasjátékot is készítettem belőle. Kérlek, ne hallgass az irigyekre, csak azt mondd mindig, amit a szíved diktál. Meg amit leírtak neked. Vagy amire a Papa kötelez. De tényleg, ezt is akartam kérdezni, a szövegedet magad írod, vagy valaki segít? Mert zseniálisak. Szegény Bödőcsöt nálam letaszítottad a trónról.

Akartam már rég kérdezni, azt a tizenhatezer lélegeztetőgépet hol tároljátok? Egyszer kiszámoltam, ahhoz, hogy ennyi lélegeztetőgépre legyen szükségünk, ahhoz minden igaz magyarnak, egyszerre kellett volna betegnek lenni, beleértve a gépek kezelőit is. Csúcstámadáskor is csak hétszáz üzemelt egyszerre. Majd egyszer megmutatod? Nem gondolkoztál még el azon, hogy a fele is bőven elég lett volna, akkor is tudtatok volna lopni bőven? A maradék pénzből, amit az Unió utalt, pedig vásárolhattatok volna C és D vitamint? Nem nekem, hanem legalább a hátrányos helyzetű családoknak? Mert ugye a természet zöld, a vitamin D, micsoda költő veszett el benned, imádlak! Vagy kérhetném, hogy a következő nemzeti konzultációt nekem maszkra nyomjátok? Mert talán hasznosabb lenne így. Csakhogy érezzem a törődést, hogy a legkisebb is számít, hogy tényleg fontos vagyok, nem csak a választási évben. Tudod, mennyibe kerül havonta a maszk? Képzeld, jobb helyeken az önkormányzatok adtak ingyen mindenkinek, megvarrta a nyugdíjas klub. Nektek ez hogy nem jutott eszetekbe? Szeretnék fidelitasos maszkot kérni! Ha nem vagyok nagyon pofátlan.

Azt kérted tőlünk legutóbb, oltakozzunk. Én hiszek neked és bízom benned. Tudom, hogy másképp sohasem lesz vége. Én megteszem. Mindannyiunk közös érdeke, hogy egyszer majd személyesen is tudjunk találkozni. Bár én roppant módon élveztem a karantén időket, életem legszebb, és legszabadabb hónapjai voltak. De tudom, hogy sokan mások nem voltak ilyen szerencsések. Szóval lassan újra élni kellene. Kikopott a mackónaci, a kanapé beszakadt, a fodrászom már nem ismer meg, a társas kapcsolataim pedig csak online térben zajlanak. Nekem szerencsére még van állásom, de pénzem nincs, nem kerültem kórházba, és közvetlen ismerősöm nem halt meg Covidban. De voltak Covidosak körülöttem és én is voltam beteg. Továbbra is komolyan veszem a veszélyhelyzetet. Minden nap imádkozok is, és betartom a tízparancsolatot, mert az minden halálos betegségtől megvéd. Nem is haltam még meg! Én regisztráltattam magam oltásra is, szeretném minél hamarabb megkapni, de nem szeretnék sem kínai, sem orosz védőoltást. Ne haragudj meg drága Cilike. Én nem nézem le se a kínai, se az orosz minőséget. De én már olyan öreg vagyok, én nem adatok be olyan vakcinát, amelyek papírjai, tesztelési eredményei nincsenek meg. Csak ezért, csakis ezért, én is a Pfizert kérném, vagy a Modernát. Nem vagyok egy válogatós típus és tudom, hol a helyem. De magyar testbe magyar vakcina! Tudod, magyar ésszel, amcsi pénzzel! Meg figyelj, ha esetleg választás hiányában mégis az inaktív döglött vírust kapom meg, és a védettség kialakulása előtt mégis elkapom a Covidot is, a kettő nem okoz nagyobb bajt, mint a sima vírus? Mi lesz velem, ha visszautasítom a nekem szánt kínait vagy orosz vakcinát? Tudom, a sor végére kerülök, és büntiben leszek, de meddig? Nyár végéig, ebben az évben, 2028-ig, nyugdíjas koromig, vagy amíg meg nem halok? Vagy majd négyhavonta veszek magamnak antigén tesztet tizennégyezer forintért, ha lesz rá pénzem? Mert megtanultunk mi is alkalmazkodni ehhez a rendszerhez, ne izgulj!

Hány évre kell még bezárkóznom? Örökre búcsúzzak el a szeretteimtől? Hány maszk az élet?

Megnyugtató válaszodra várva maradok továbbra is hűséges követőd, rajongód, tisztelőd.

Tiszi

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.