Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem hallgattatnak el senkit, de legalább mindent megmagyaráznak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Állítólag mindjárt vége a hidegnek, jön a tavasz. Ha a naptárra nézek, simán elhiszem. Az Index helyén működő, Index nevű portálon tegnap nagyon kedves cikk jelent meg. Azt firtatja a szerző, hogy nem kellene-e bizonyos életkor után visszavonni a jogosítványt, mert hát romlanak a reflexek, gyengülnek az érzékszervek. Érdekes elképzelés, azt meg kell hagyni. Szerintem erre találták fel a jogosítvány meghosszabbítása előtt kötelezően elvégzendő orvosi vizsgálatot. Ha valaki – nem már, hanem egyáltalán – valamiért nem tudna biztonságosan vezetni, az nem fog jogosítványt kapni, mert a doki nem ad neki engedélyt. A baj az, hogy ezzel messze nem szűrhető ki a vezetésre való alkalmatlanság legtöbb fajtája. Az meglehet, hogy idős korban (ez mindenkinél máskor következik be, de bekövetkezik) lassulnak a reflexek. Ezt többnyire tudja is az érintett, ezért óvatosabban, lassabban, ritkábban vezet. Akik körülötte közlekednek, feltehetően remekül látnak, ezért azt is észlelhetik, hogy idősebb honfitársunk hernyózik előttük. Olyankor talán türelmesebben, körültekintőbben kellene közlekedni, nem letúrni, ledudálni, levillogni az illetőt. Pláne nem bevágni elé és büntetőfékezni. Aki ilyesmit csinál – és rengeteg ilyet látok minden nap -, én attól venném el a jogosítványt jó időre, majd ismételt vizsga után adnám vissza. Már akinek, mert néhányan a közösségben való tartózkodásra sem alkalmasak, nemhogy az autóvezetésre. Teljesen függetlenül az életkoruktól. Azt pedig meg kellene tanulni és meg kellene érteni, hogy nem azonosak sem a képességeink, sem a vezetési rutinunk, sem az autóink tudása. De ülhet a volán mögött egy fiatal, ám nagyon kimerült orvos, nővér, tűzoltó is, aki semmi mást nem akar, mint hazajutni az ágyáig. Élve. A türelmetlen nyomulás helyett egy kis megértés, némi udvariasság és a szabályok betartása sokkal több balesetet előzhetne meg, mint az autóvezetésre alkalmas, ám idős emberek megalázása.

Ma már nincs Klubrádió. Éjfélkor megszűnt a sugárzás, mert ugyan az Orbán-rezsimnem eszébe sem jutna senkit elhallgattatni, de azért két kézzel kapnak az alkalmon, ha ezt mégis megtehetik. Először elveszik az országos frekvenciáit, majd pedig azt az egy – Budapest és környékére szűkült – frekvenciát is. Minden törvényes, ilyen az élet, ez nem arról szól, hogy a választás előtt eltapossák az utolsó, nem üvöltve fideszes rádiót. Ódehogy, ők soha. Internetes rádióként elérhető továbbra is, de nekem például nincsen az autómban internet.

Tehát nem hallgattatnak el senkit, de legalább mindent megmagyaráznak. A baleseti intézetben előálló áldatlan állapotokat is, mert oka van annak, hogy fáznak a betegek, az orvosok és a nővérek. Az ATV.hu rákérdezett a szaktárcára, hogy mennyire normális ez a jelenség. Az Emmi válasza szerint tök normális. Az épület a legmodernebb (volt a 40-es években), mára kicsit elavula, bár nemrégiben, alig negyven évvel ezelőtt felújították, bár csak állagmegóvásilag. Azóta csak akkor van rohadalom hideg bent, ha kint is az van. Ha kint nincsen nagyon hideg, akkor bent sem. Majd most (valamikor, egyszer csak) az Országos Kórházi Főigazgatóság fel fogja mérni a helyzetet, és amit elengedhetetlenül szükséges, azt meg fogják csinálni. Bizony. Lehet oszlásnak indulni.

Nem elég, hogy elhallgatott a Klubrádió és cúg van a baleseti intézetben, de még Orbán Viktor várva-várt évértékelő szónoklata is elmaradt. A járvány miatt. Mert az egy közösségi esemény – mondta Havasi Bertalan -, és most nem mehetnek oda az ünneplő tömegek, így meg nincs értelme megtartani. De semmi pánik, ma a parlamentben majd fog mesélni drágaszépminiszterelnök úr. Alig várom. Biztosan elmondja, hogy már majdnem sikerült neki legyőzni a járványt, többen dolgoznak, mint előtte, bevezetik a tizenharmadik havi nyugdíjat, vettek annyi vakcinát, hogy csak na, és az ellenzék árulja a hazát, simogatja a vakcinát és a jómagyaremberek ellen szurkol.

Nem csak az ellenzék, de az Amerikai Egyesült államok is megtámadott minket. Mármint Orbánékat. Merészelnek aggódni a Klubrádió miatt. Pedig – írja a pártsajtó – micsoda béke, nyugalom és boldogság volt négy éven át, amikor Trump elnök irányította az országot az ő végtelen intellektusával. De ennek most vége, és beszólogatnak nekünk. Trump illő módon tisztelte Orbán Viktort – újabban ez lett neki a mániája, hogy tisztelni kell. Remélem, szeretni nem lesz kötelező, mert sokan azt sem fogjuk tudni teljesíteni -, Biden elnök pedig nem tiszteli a főkipcsakot. Szomorú történet ez.

Orbán Viktor nem, de Gyurcsány Ferenc évet értékelt. Akit érdekel, bármelyik pártlapban elolvashatja, mennyire nincs ő a kanyarban sem a velejéig hazafi Orbánhoz képest. Én most csak a kedvenc idézetemet hozom ide:

Mégha tisztességes versenyben akarnák legyőzni a regnáló politikai erőt, hagyján. De hazudozásokkal, az Orbánék elleni gyűlölet napi szintű kinyilvánításával és további szításával, az utált pártállami világ utáni nosztalgia erősítésével akar „jobb” országot, „normális” életet teremteni? A szívének kedves Európai Egyesült Államok támogatta migránsokkal, a vegyes társadalom alapjainak lerakásával, és a genderizmussal, pusztulásra ítélve a magyarok ezer éve bevált, keresztényalapú nemi identitását? Ezzel lesz hazafias, európai kormányunk, ezért lesz könnyebb itthon élni? (888.hu)

Hát nem csodás? A nyolcaskán, ahol mostanra gyakorlatilag minden cikk a Gyurcsány – és általában az ellenzék – elleni gyűlöletkeltés jegyében fogant, a tisztességet kérik számon olyan időben, amikor a Fidesz gyakorlatilag elfoglalta, felosztotta és szétlopta az országot. A szerző egy kicsit belezavarodhatott a történetbe, mert az Európai Egyesült Államok eszméje aligha kompatibilis a pártállami világgal. A keresztényalapú nemi identitással pedig egészen konkrétan nem tudok mit kezdeni. Úgy értem, még csak értelmezni sem tudom.

A hazai nemzetközi helyzet fokozódik, a Duna és a masszőr jön, ha egyszer megígérte, én pedig megyek. Hamarosan beszólunk, addig is jó ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.