Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jónak ígérkezik a 2022-es év

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos is elindul Budapesten 2022-ben, méghozzá a Momentum színeiben. Véleményem szerint szinte mindegy is, kit indít ellenük a Fidesz, a győzelem – kis túlzással – garantált. Mindketten rengeteg munkát fektettek abba az elmúlt években, hogy leleplezzék a kormány korrupciós ügyeit, így sokak szimpátiáját vívták ki. Budapest már egyébként is – legalábbis a polgármesterek által – az ellenzék kezében van, de ezúttal a kerületeket képviselő politikusok névsora is megváltozhat. Ha viszont mind a polgármesterek, mind pedig a képviselők többsége ellenzéki körökből kerül majd ki, akkor nehéz lesz nem fideszes vereségről beszélni, és nehéz lesz tagadni, hogy a fővárost teljes mértékben elveszítették. A 2022-es választás persze nem csak az egyéni választókerületekről fog szólni, hanem arról is, hogy az emberek nemet mondanak-e a NER 11-éves uralmának, vagy továbbra is azt szeretnék, ha ez a maffiarendszer tovább rombolja a már alig létező magyar demokráciát.

Hadházy Zuglóban indul, míg szél a Budakeszi-Budaörs területét magában foglaló Pest megye 2-es választókerületben. Rajtuk kívül azonban még egészen biztosan lesznek olyan nevek, akik szinte biztosan behúzzák a megfelelő szavazatokat ahhoz, hogy legyőzzék a Fideszt. Amennyiben a teljes ellenzéki összefogás létrejön – márpedig nagyon úgy néz ki – úgy a Fidesznek leginkább a picike településeken lehet esélye, ahol a közmunka elvételének fenyegetésével, egy zsák krumplival, vagy 5 ezer forinttal sajnos még ma is lehet szavazatokat vásárolni. Ezzel csak az nincs pontosan tisztában, aki nem élt az országban az elmúlt évtizedben, vagy nem követi a híreket. Mert tagadhatják, ahogy akarják, és elkaszáltathatják a perek mindegyikét Polt Péterrel, attól még az emberek látják, mi történik.

Egyre jobban elege van mindenkinek, ez jól látszik, és már az is kétséges, hogy a legtöbbeknek a Fideszre van igénye. Az egyesített ellenzékre a felmérések szerint már most többen szavaznának, mint a Fideszre, ami választási vereséget jelent a nemzeti kormány számára. Ha képesek erős jelölteket állítani minden körzetben, akkor egyetlen éjszaka alatt csillanhat fel a remény a változásra. Mert ugyan egészen biztosan lesznek majd konfliktusok az ellenzéki pártok között egy esetleges győzelmet követően, de még ennek ellenére is bőven megéri a kockázatot, hiszen azt, amit a NER művelt az elmúlt 11 évben, szinte lehetetlenség lenne alulmúlni. Még egy tapasztalatlan politikus is jobb, mint egy tapasztalt, ám korrupt és a miniszterelnök bábjaként funkcionáló gerinctelen figura. A fideszes politikusoknak tapasztalata leginkább abban van, hogy hogyan lehet az EU pénzével visszaélni, hülyének nézni a teljes magyar lakosságot, és tönkretenni százezrek jövőjét.

Már csak ezért sem hiszem, hogy kérdés az, hogy az ellenzéki összefogás még hibái ellenére is egy jobb opció, mint egy maffiarendszer. Az is jól látszik, hogy a kormánypárt nem nagyon tudja szétbombázni ezt az összefogást, hiszen nem nagyon találnak fogást a legismertebb szereplőiken. Gyurcsányoznak reggeltől estig, miközben tudomásom szerint ő nem is indul semmilyen pozícióért. Persze a cél az, hogy elhitessék az emberekkel, minden mögött ő áll, ezért a döntés joga is az övé, csak hát erre nincs túl sok bizonyíték. De a kormánypropaganda kapálódzása ott is észrevehető, hogy Hadházyt igencsak megpróbálják lehetetlenné tenni az elmúlt pár hónapban, igen kevés sikerrel. Az ellene indított lejáratókampánynak maximum annyi eredménye lesz, hogy Hadházy még több pénzhez jut majd, hiszen az őt becsmérlő lapok elleni pereket sorra fogja nyerni.

A nagy kérdés persze az, hogy ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Hadházy és Szél kiesett azzal, hogy egyéniben indulnak – ami véleményem szerint egyébként jó döntés -, ezzel már lényegében csak Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely marad. Előbbi viszont olyannyira eltűnt manapság a közéletből – nem tudom, ez az ő választása volt-e -, hogy nem biztos, hogy szerencsés lenne az ő indítása. Felmerültek persze egyéb nevek is, de véleményem szerint jelenleg Karácsony Gergelynél erősebb jelölttel nem tudna előállni az ellenzék. Az ő neve ismertté vált azok számára is, akik eddig nem nagyon tudták, ki is ő, és az is megmutatkozott, hogy fel meri venni a kesztyűt a fideszes ellenfeleivel szemben. Az is elmondható, hogy rendelkezik valamennyi tapasztalattal, noha nem hiszem, hogy ez feltétlenül számít.

Igen érdekes év elé nézünk, az nem vitás, amit még bőven befolyásolhat a járvány hazai kimenetele. Az emberek többsége nem feltétlenül elégedett sem a kormány által hozott intézkedésekkel, sem pedig azzal, ahogy kezelik a gazdasági válságot. A vendéglátósok dühösek a hatalomra, amiért őket magukra hagyták, és ezzel nincsenek egyedül. A társadalom egy jó részét magukra haragították, amit nem biztos, hogy el fognak felejteni egy év alatt, arról nem is beszélve, hogy a választásokhoz közeledve érdemes arra számítani, hogy az Ördög Ügyvédjéhez hasonló akció indulhat korrupt politikusokkal szemben. Aki ugyanis rendelkezik hasonló horderejű információkkal, az biztosan ki fog várni az utolsó pillanatig, amikor a Fidesz már képtelen lesz kozmetikázni a károkat. Abban pedig szinte biztos vagyok, hogy a Fidesz háza táján akadnak még bőséggel olyanok, akiknek a viselkedése gondba sodorhatja őket a 2022-es választásokon.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.