Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Összegyurcsányozva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Le fogják győzni Gyurcsány Ferencet és Dobrev Klárát. Életcéljuk nekik, nem kegyelmeznek, nem lassítanak. A kormány- és állami cégek hirdetéseivel teletömködött pártlapok olyan elszánt háborúba kezdtek, hogy olyat én még nem láttam. A nyolcaskán tíz cikkből tizenkettő erről szól. Nyugodtan át is nevezhetnék a portált Gyurcsány-híradónak. Fogalmam sincs, miért dolgoznak ilyen fáradhatatlanul a politikus-házaspár népszerűsítésén, de kétségtelenül jól haladnak vele. Körbe-körbe.

Azt tudom – mindannyian tudjuk -, hogy választási kampány van. Nem most kezdődött, de mivel a nemzetközi helyzet fokozódik, a kampányt is fokozni kell. Pláne, mert egyre látványosabban csúszik szét a NER, itt ez a hülye vírus, amivel valószínűleg az volt a terv, hogy Orbán Viktor – gumicsizmában vagy csizma nélkül, de mindenképpen nagyon látványosan – legyőzi, mint a magyarul nem beszélő, rémült, kiszolgáltatott menekülteket, akik eléggé gyorsan gyilkos migránsok lettek a kormánykommunikáció hímes mezején. El is mentek hamar (ki a franc akarna itt maradni, még azok sem, akik ide születtek), onnan kezdve már csak remek propaganda kellett, hogy lám, az utcai sarcos megvédett mindenkit. Ezzel lehet választást nyerni simán, de mostanra kifulladt a dolog, már a legelszántabb Orbán-rajongó néni sem retteg tőlük templomba menet, mert soha életében nem látott egyet sem. Szerintem abban reménykedtek habonyrogánék, hogy ilyesmi lesz a vírus is. Jön, jól be van szarva tőle mindenki, majd megy – a járványok így szokták. Jönnek, pusztítanak majd mennek -, és erre fel lehet építeni a következő mesét a szektatagoknak és egyéb hiszékenyeknek, hogy az erős vezér legyőzte, majd a hátán elvitte innen a gaz kórságot.

Hülye vírus ezt nem tudta, mert maradt. Vele maradt a gazdasági válság is. Ez már az a helyzet, amivel kezdenie kellene valamit az aktuális kormánynak, csak hát ahhoz kell egy csomó minden, amire fideszék nem készültek fel. Nem is értenek hozzá, szarnak is rá. Igen ám, de ettől még mindenképpen meg kell nyerniük a választást, mert ha véletlenül túl nagy a különbség az ellenzék javára, azt már nem tudják esetleg elcsalni, és akkor beüt a mennykő. Annyi sztárpolitikus és sztárstróman nem tud ennyi idő alatt elégszer elválni (vagyonmegosztással, természetesen), újraházasodni és ismét elválni, hogy el lehessen tüntetni a zsákmánynak akár csak a töredékét is. Meg hát a franc akar bíróság elé állni, pláne böribe menni.

Szóval nem egy év múlva kell megnyerni a választást, hanem most. Szar ügy az ellenzéki összefogás, pedig tényleg mindent megtettek a szétrobbantása érdekében. Olyan összhangban dolgozott a pártmédia, az ellenzékinek látszani akaró média, az álfüggetlen, ám nagyon öntudatos elemzők, politológusok és egyéb megmondóemberek hada, hogy öröm volt nézni. Ha a normális kormányzásba ennyi energiát fektetnének, egészen jól elműködhetne az ország. De nem fektetnek, ráadásul az ellenzéki összefogást sem sikerült szétverni. Jóhogy nem, az ellenzéki pártok is az életükért futnak.

Ekkor jöhetett a nagyszerű gondolat: ha szétverni nem lehet, akkor meg kell akadályozni, hogy rájuk szavazzanak a kéményfüstnél melegedő polgárok. Jó, csak hát a rezsimszolgák szerint a polgárok egységesen korlátoltak, ha egyszerre túl sok az információ, összezavarodnak. Jobbik meg Momentum és MSZP meg DK és akkor kire kell szavazni, kire nem? Nagy a kockázat, ezért azt találták ki, hogy egyetlen nevet markolnak ki. De annak persze olyannak kell lenni, amit mindenki hallott már. Erre tökéletesen alkalmas Gyurcsány Ferenc. Őt már nem kell felépíteni, nem kell megismertetni. A nevét mindenki hallotta már, ráadásul nagy előnye Soros Györgyhöz képest, hogy itt él, politizál, a pártja része az ellenzéki összefogásnak. A feladat az lehet, hogy először teljesen vállalhatatlanná kell tenni Gyurcsányt, majd jól össze kell gyurcsányozni az ellenzéki összefogást. És akkor majd senki nem szavaz rájuk.

Szerintem ez ritka hülye ötlet. Akkor működne, de legalábbis működhetne, ha az egyik pártot akarná egy másikra cserélni a jómagyar választópolgár, netán ha Orbán Viktor helyett egy másik hőst nézne ki megmentőnek. De ugye nem erről van szó, hanem arról, hogy Orbánt akarja leváltani, aki akarja. Nem azért, mert egy másik, szimpatikus figura bukkant föl, hanem azért, hogy Orbán takarodjon a harácsoló NER rendszerrel együtt. Mostanra úgy fest, hogy többségbe kerülnek – elméletileg már kerültek is – azok, akik változást akarnak. Ezért egyáltalán senkit nem érdekel, mennyire van összegyurcsányozva az ellenzéki összefogás, mert a legtöbben nem rájuk, hanem a Fidesz ellen akarnak szavazni.

Tiszta időpocsékolás naponta lerántani a leplet a Gyurcsány házaspárról, felesleges álellenzéki álvitákat folytatni az álfüggetlen televízió stúdiójában olyanoknak, akiknek a szereplését a taxisofőrből lett médiamogul és egyházalapító fizeti, felesleges a közpénzből zabáltatott pártmédiát pukkadásig tömni a leleplező cikkekkel. Mert senkit nem érdekel. Nem csak a vírus elleni oltás okoz immunitást, hanem a túlzásba vitt karaktergyilkosság is. Hasznosabb lett volna megpróbálni valahogy vezetni az országot, kezelni a járványhelyzetet és fékezni az emberek elszegényedését a gazdasági válság rombolásának mérséklésével. Ilyesminek nyoma sincs. A napi nyunyókahíradó és Novák Katalin lelkes mosolya pedig kevés lesz a korlátlan hatalom megtartásához.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.