Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Válasz erre a közveszélyes fejetlenségre, hogy kicsoda Gyurcsány, és mit művelt a baloldal 15 évvel ezelőtt?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szibériai jó reggelt kívánok! Nem elsősorban az átlagosnál extrémebb időjárási viszonyokra gondolok (ezzel összefüggésben mindenkit csak arra intenék, hogy figyeljen oda kicsit jobban a környezetére), hanem az ország általános mentálhigiénés állapotára. Csütörtök van, és állítólag ma már hidegebb van-lesz, mint tegnap volt, holnap meg még hidegebb, viszont ahogy a koronavírust nem pusztítja el a -15 fok (meg a pálinka vagy a fokhagyma sem), úgy a gyári felszereltséggel együtt járó korrupt gazemberséget és becstelenséget sem nyírja ki.

Az is igaz, hogy mióta Bánki Erik fideszes gazdasági beszélő fej feltalálta a minden rosszindulatú feltételezést, kritikát megsemmisítő magyarázatot és utolsó utáni érvet, és azt mondta, hogy mimagyarokorbánviktor azért tűnünk messziről korruptnak, mert átláthatóbbak és pláne tisztességesebbek vagyunk, mint megannyi szentéletű Szűz Mária; és mióta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikátor ugyanerre a kaptafára felkapaszkodva képes volt leírni, hogy a Klubrádióval szembeni eljárás (magyarul: a rádió eltaposása a fideszesekkel teleültetett médiahatóság közbenjárására) lényegében a jogállamiság bizonyítéka és definíciója, rohadtul bármi megtörténhet. Tényleg bármi.

Mondhatnám, mondom is, pedig már ezerszer elmondtam teljesen feleslegesen, hogy ha nem látnám, olvasnám, hallanám, senkinek nem hinném el, hogy van ilyen önmagából kifordult cinizmus, és hogy van olyan hely a Földön, ahol egy demokratikus megválasztására büszke kormánypárt nemhogy veszi a bátorságot magának tízévente egyszer, és elereszt egy ilyen dumát, hanem gyakorlatilag ebből él. Minden napra jut egy ilyen oltári gecinizmus. És igen, drága mimózalelkű felebarátaim a kölcsönös tiszteletben, és felelős állampolgári magatartásban! Nyugodtan küldjétek a szemforgató üzeneteket és fenyegetéseket, mert milyen csúnya, trágár szavakat használok, de sajnos nekem nincs humorom már ehhez a vályúmelléki trollkodáshoz. Miszerint megint szembejönnek az autópályán mindazok, akik politikai motivációt akarnak az eset mögé látni, pedig holott ámazonban a magyar kormány nem is akar és nem is tud beleszólni a médiahatóság és egy privát médiavállalkozás jogvitájába, a felfüggesztés csak a csatornára, a bíróságra és a médiahatóságra tartozik.

Hányszor hallottuk már mindenféle variációit ugyanennek a primitív szövegnek, vagy valami hasonlóan primitívnek? Hányszor volt az, hogy a kormány nem foglalkozik, nem illetékes, nem kompetens, nem jogosult? Cégügyekben, üzleti ügyekben, gazdasági ügyekben, nőügyekben, jogi ügyekben, médiaügyekben, semmilyen ügyben. Rohadtul nem rájuk tartozik semmi. Ők soha nem tehetnek semmiről, soha nincsenek ott akkor, amikor a legnagyobb disznóságok történnek. Elvégre ők a kormány, mi közük lenne pont nekik ahhoz, hogy porlik az jogállam, a demokrácia, az emberhez méltó élet, mint a szikla? Máról holnapra megváltoznak a médiafogyasztási szokások, 30 ezer forintos bírságot érő adminisztratív szabályszegésekért beszántanak egy rádiót, a magánszféra azért magánszféra, mert magánszféra, az meg a jogállamiság tortáján a koktélcseresznye, hogy a 100%-ban fideszes nyaloncokkal feltöltött médiahatóság véletlenül pont a Klubrádiót kaszálja el, nem a Karc FM-et. Ahogy az Állami Számvevőszék sem talált tíz év alatt egyetlen szabálytalanságot se az állampárt költései körül, miközben az ellenzéki pártokat minden irányból szarrá szopatta.

És mivel jól van így is, tolják tovább a fostalicskát, majd pénteken a törzsfőnök még megspékeli két dakota viccel is a dolgot, és jót röhög a saját lábszagú poénján. Már persze ha véletlenül rákérdezne az örökzöld mikrofonállvány.

Egyéb. Áder János közjogi méltatlanság és fideszes államelnök él és virul, Lengyelországban ápolgatta a V4-es kapcsolatokat az elmúlt napokban, tegnap pedig mikrofonközelbe szabadult és szónokolt (legalább külföldön álljon újságírók elé, ha már itthon nem szokása neki se):

Ha jól halad a koronavírus-járvány elleni védőoltás beadása, májusban remélhetőleg ismét lazítani lehet a járványügyi korlátozásokon Magyarországon, és a nyár ismét meglehetősen sikeres lehet az idegenforgalomban. Minél gyorsabban, minél nagyobb mennyiségben kapjuk meg a vakcinákat, annál gyorsabban tudjuk a korlátozásokat feloldani az idegenforgalomban is. Az államfő reményét fejezte ki, hogy Magyarországon húsvétig, vagy legkésőbb a húsvétot követő időszakban, április végéig fel lehet gyorsítani az oltások beadását. Így tavalyhoz hasonlóan májusban ismét nyitni lehetne. (MTI)

Nesztek, drága véreim a feltétel nélküli bálványimádásban és a soha semmit meg nem kérdőjelező vakhitben! Kevesebb, mint két hét leforgása alatt ahányan megszólaltak, annyian néztek hülyének benneteket. Mindenki mást is, de a többiek legalább tudnak róla.

  • Miután meghosszabbították március elsejéig a korlátozó intézkedéseket, Orbán azt mondta a rádiójában január 29-én, hogy az érvényben lévő tilalmakhoz képest húsvétkor (április 4) lehet radikálisan más a helyzet, mert akkor már előkerülnek a nyitás kérdései.
  • Aztán február 5-én Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta – függetlenül attól, hogy akkor már a nemzeti konzultációjukat is belengették a nyitásról -, hogy a kormánynak már megvannak a tervei a nyitásra: konkrétan óvatos és szakaszos nyitást szeretnének, két ütemben, március elsejétől és április elejétől részleges nyitásra kerülhet sor; április elsején vagy április 3-án lesz a nyitás második lépcsője.
  • Minderre Kásler Miklós rátromfolt egy nappal később, amikor azt írt a közösségi oldalán, hogy ne siessük el a nyitást, türelem és óvatosság, nem szabad hűbelebalázskodni.
  • Hogy aztán Áder János, a mindig minden kérdésben álhatatosan kussoló kesztyűbáb Lengyelországból üzenje meg, hogy sejdejó lesz nekünk, amikor majd MÁJUSBAN REMÉLHETŐLEG lazítani lehet.
  • Mindeközben Müller Cili (akinek eszébe nem jutott megszégyenülten lemondani a rossz helyre küldött önleleplező emailje után) már a harmadik hullámmal riogat, szerinte nem úgy alakult a járványhelyzet, ahogy vártuk, óva inti a településeket a lazítástól,
  • A Nézőpont Intézet pedig éppen pont mostanra mérte meg, hogy a magyarok elsöprő többsége hallani  sem akar a nyitásról.

Van ezek után élő ember, aki kényszer nélkül, önként és dalolva hajlandó elhinni akár egyetlen szavukat? Válasz erre a fejetlen, kaotikus és egy járványhelyzetben baromira közveszélyes összevisszabeszélésre, hogy kicsoda Gyurcsány Ferenc (a Magyar Nemzet sokrészes sorozatban leplezi le éppen az ellenséget, pedig már tíz éve folyamatosan leleplezi, mert egyébként minden más rendben van az országban végre), és mit csinált a baloldal 10-15 évvel ezelőtt? Mi a koncepció abban, hogy a bezártságba belefáradt, pszichésen leamortizálódott, egzisztenciálisan is ezer sebből vérző társadalommal ezt a kutyakomédiát művelik?

Nem azt kérdezem, hogy faszért nem volt jó a filléres Gundel menza a Karmelitában, és mi célt szolgál a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár alkalmazása, mert magasról leszarom. Bár remélem, akkor már legalább némethszilárdságokban gazdagabb lesz a menü, de legalább néhány nagyságrenddel többe kerül, hogy a nép megértse, miért nincs a szent embernek egy fillér megtakarítása sem.

Hanem azt kérdezem, hogy ezek után hogy fér rá a pofájukra Brüsszelt, az ellenzéket vagy bárki mást hibáztatni azért, mert egyetlen egyenes, őszinte, világos állításuk nincs, amiről nem derül ki másnap, hogy már nem érvényes. Nem fogja több ember beoltatni magát az egyelőre papíron létező, milliós nagyságrenben felvásárolt keleti vakcináikkal (a saját híveiknek sem kell a kínai oltóanyag, amiért nem mellesleg nem győzik felmagasztalni a Kínai Kommunista Pártot), ha nem hajlandóak világosan, őszintén beszélni, és átláthatóan üzletelni a diktátor cimboráikkal.

Egyáltalán nem lesz hamarabb vége ennek ez egésznek, ellenben tovább fog tartani a szívás, ha nem hajlandóak szembenézni a ténnyel: propagandával nem lehet legyőzni a járványt, a választási kampánnyá züllesztett járványügyi fennforgással nem lehet legyőzni a járványt. Nem lehet ködösítésekkel, egyik hétről a másikra, vagy egyik napról a másikra belengetett, majd megcáfolt homályos tervekkel és ígéretekkel kibekkelni azt, hogy egy éven keresztül spóroltak a bajba került populáción, ehelyett beletörölték a pofájába, hogy nincs ingyenleves. Márpedig ez történt, és mivel nincs elegendő vakcina, és Brüsszel nem is fog a minőség rovására kapkodásba kezdeni, hogy Orbán akkor nyithasson, amikor ki szeretne nyitni, hát ez van. Tényleg nem úgy alakul a járványhelyzet, ahogy várták. Kár, hogy úgy tűnik, mintha ezért most az országon állnának habzó szájjal bosszút.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.