Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Hogy mindenki a helyére kerüljön

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Előbb vagy utóbb mindenki sorra kerül. Pláne, ha valakire kiadja a vadászati engedélyt a pártközpont. Azért nem kilövési engedélyt írtam, mert ahhoz szerencsére nincsenek meg a feltételek, legalábbis a vágyott mértékben és a vágyott körre nincsenek meg. A propagandisták inkább csak sündörögnek a csalitosban, és időnként ráfogják valakire a nyeles fésűt. Kiabálnak is hozzá, hogy durr, mert attól egyből igazinak tűnnek. Szegénykék. Az aktuális célpont Fekete-Győr András. Ő azzal vívta ki a NER féktelen haragját, hogy elmondta, amit már sokan elmondtak előtte, és alighanem még sokan el is fognak mondani. Konkrétan azt, hogy bizony ki kell piszkálni a kulcspozíciókba beékelődött pártkatonákat, aki erre okot adott, azzal szemben vizsgálatot, nyomozást, eljárást is kell indítani.

Nem az én védelmemre szorul Fekete-Győr András (mindkettőnk igen nagy szerencséjére), nem is nagyon vállalkoznék ilyesmire. Ahhoz túlságosan a fiatal Orbán Viktort juttatja eszembe, ami semmit nem jelent, egyszerű megérzés, és bőven lehet, hogy őrületesen nagyot tévedek. Ha így van – és remélem, így van -, örömmel módosítom a véleményemet. Mindezzel együtt képvisel valamit és képvisel valakiket. Része az ellenzéki összefogásnak, jelen pillanatban ez a legfontosabb. Amit nyilatkozik a kormányváltást követő tennivalókról, az – úgy hiszem – sokmillió ember elvárása. Már régen tudjuk, hogy semmi más mód nincs arra, hogy ne a NER szívja tovább az erőforrásokat akkor is, ha nem Orbán Viktornak fogják hívni a kormányfőt. Ez az egyik legfontosabb elvárás az ellenzéki összefogással szemben, tehát semmi újdonságot nem mondott Fekete-Győr András. Nagyjából az ország felének akaratát fogalmazta meg, de az sem kizárt, hogy kétharmadának.

Na, ehhez képest támadja most a rezsimhadsereg, amivel nincs is különösebb baj, ez a dolguk, ezért fizetik őket. Ráadásul nyilván motiváltak is, mert a NER szétesése sok önjelölt véleményvezér megélhetésének és tündöklésének a végét is fogja jelenteni, hiszen abban a pillanatban, hogy sem állami támogatás, sem központilag irányított hirdetés nincs, propagandalap, propagandatévé sincs. Már persze, ha nem lesz elég olvasó és néző, aki az önkéntes adományával a felszínen tartja. Ebben nem annyira bízhatnak az érintettek, mert erősen sivalkodnak. Olyan ócska, ordenáré, minden szint alatti szart azonban nem olvastam, mint amit Jeszenszky Zsolt nyomott ki magából a PestiSrácokon. Miután vezércikkről van szó – tehát a főszerkesztő, Huth Gergely ezt tartotta a napi legjobb termésnek -, érdemes egy pillantást vetni rá. Csak néhány mondatot fogok kiemelni, úgy gondolom, elég lesz annyi is.

Emberek, akik bármekkora szánalmas lúzerek is, bármennyire is csinálnak magukból akkora hülyét, hogy nekünk már nem is kell, mégis, muszáj őket komolyan venni. Mert árad minden megnyilvánulásukból a féktelen gyűlölet, az irigység, a gátlástalanság, a tipikus proli gőg, az ízig-vérig bolsevik mentalitás.

Utóbbi ráadásul különösen nagy példaképe Fekete-Győr Andrásnak, vagy ahogy román barátai nevezik: Andrei Negrescu-Ghior.

Gyere, lehetetleníts el engem, de puszta kézzel, te kis kígyóvállú szardarab!

Gyilkolni is szeretnél?? Vagy csak vagyonelkobzásban, kuláklistában, padlássöprésben gondolkodsz? Az a baj, hogy ezek a Fekete-Győr féle libernácik, ezek tényleg pont olyanok, mint amilyenek az ÁVH-sok voltak.

Viszont épp ez volt mindig is a baj a bolsevikekkel. Hogy az eszük, intelligenciájuk mindig is jóval alatta volt a forradalmi hevületüknek.

 És – kígyóváll és alibi-barátnő ide vagy oda – ez tényleg nem vicces.

Mit tudtunk meg Fekete-Győr Andrásról? Hülye, gyűlölködő, irigy, proli, bolsevik, libernáci, gátlástalan, kígyóvállú, gyilkos, ostoba. Ja és persze buzi is.

Én megértem Jeszenszky Zsolt bősz indulatait. Semmiképpen nem jelent jót számára az, ha a saját tehetségéből kell majd megélnie, de bizonyára menni fog, elhatározás és szorgalom kérdése. De nagyon sokatmondó, hogy érvek helyett jelzőket használ. Igaz, ezzel nehéz így vitába szállni, hiszen ahhoz legalább két – lehetőleg hasonló szellemi színvonalon álló – ember kell.

Nem az indulattal van bajom, nem is a kevéssé szalonképes kifejezésekkel. Tudom, hogy sokaknak nem, de nekem teljesen belefér. Ami nem fér bele, az a parttalan, lényegében a semmire épülő fröcsögés. Mi értelme ennek? Pontosan semmi. Sok ilyet fogunk még látni, az az érzésem. Ahogy közeledik a választás, egyre többet. Pontosan ez az egyik oka annak, hogy kormányt és rendszert kell váltani. A változás elkerülhetetlen része az, hogy mindenki a helyére kerüljön, tehetsége és érdeme szerint. Ennyire nem lehet lenézni az ország lakóit, még a saját szekértáborhoz tartozókat sem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.