Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A többi krónikus szegény már nincs leltárban, ezért ők hivatalosan, TAJ szám hiányában nem is fagytak meg

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: hungarikum

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Maradjon kend, ahol van. Itt a turullal szövetséges ragadozó „jómadarak” uralják az Eget és a Földet. Szó szerint! Meg teljes körűen. Úgy ám. Se veréb, se gerle, és sehol egy énekesmadár. Megkukulva se. Nappal vércse, héja, rétisas meg a menyecskéket sorozatban tollasító Lölö és Toncsi bácsik, éjjel a baglyok és az egyházi fundamentalizmus táptalaján salátát termelő Zsóti bácsi portyáznak, potyáznak. Levadásznak mindent, mint a miniszter asszonyság és a harmadik apósjelölt a bankhiteleket.

Keveset tud kend arról, hogy itt mi, hogy van. Én semmit. Amit hallok, azt én postatisztán leírom kendnek. Most. De péntek reggel már házkutatásba kezdtek a rendőrök egy színházi embernél, mert a színház épülete zárva, a rendőröknél meg felébredt a kultúrszomj. Főleg mióta gépkocsizó lövész állítja hadrendbe a színészpalántákat és légitámogatással nyit új frontot a kultúrharcban. (Technikai kitérő: a nagyi szerint nekem nem mindig úgy állnak össze mondattá a szavak, ahogy szerinte illene, sőt az is előfordul, hogy néhány szó átkóborol egy másik mondatba, de tudom, hogy kend bölcs, megértő, és nem ügy kendnek az én hebehurgyaságom. Nem hallgatja a Kossuth rádiót, toleráns.)

Tessék máris figyelni, mert nem a szokásos longitudinális (hosszanti elrendezésű, mint a kereszténnyé fajzott nem homoszexuális magyar politikusok háreme) lesz a híradásom, úgynevezett hírfolyam, hanem ahogy esik, úgy puffan. Mert időnkét ki kell menni a konyhába a sparhelthez, mert a hidegben elgémberednek az ujjaim. Januárban hivatalosan 39 en fagytak meg, – természetesen, ahogy illik ma minálunk- krónikus okokból. A többi krónikus szegény már nincs leltárban, ezért ők hivatalosan, TAJ szám hiányában nem is fagytak meg.

Na és azt akarom mondani – nem mentegetőzés képen -, hogy a sétafikálások miatt úgy járok én is, mint a bátyám a húsvéti locsoló verssel, hogy „odakinn tudtam, idebe nem”. Vagyis amikor tudom, mit akarok írni, akkor nem bírom, amikor meg bírnám, hát nem tudom. Tiszta? Az is csuda, hogy a nagyi megengedi az írást végre. Nem csak a hideg miatt. (Mert hiába ülök két párnán. Attól még a lábamról felfázhat a „lányhasam” és ne tudjam meg, mekkora havonta visszajáró kínnal jár az! Bizony a nagyi jó arc! Gondoskodó.)

Hanem azért is félős az írás, mert ilyen karanténos időkben parancsra a rendőrök művészetek iránti érdeklődése burjánzásnak indul és az esetlegesen nem kellően kereszténynemzeti identitású eligazítás miatt az én kendnek írott e-mailjeimet is irodalomnak vélik, eredetiben akarják olvasni és ezért házkutatást tartanak nálunk, és ha itt is nyolc óra alatt végeznek, akkor mind megfázik a hideg lakásunkban és a nagyi ezt nem akarja.

Lenne jó is a kutakodásban, például ha véletlenül megtalálnák azt a fületlen bögrét, amibe a leszakadt gombokat gyűjti vagy ötven éve, és az Istennek se találja sehol. Pedig nagy szükség lenne rá, mert abban vannak a tata előző diktatúrában 990 forintért vásárolt angol szövet „Krombi” márkájú nagykabátjának a gombjai, mikor a nagyi lélekmelegítővé alakította magának a kinőtt kabátot. Nekem meg elromlott a bátyámtól örökölt turis dzsekim cipzárja és ezekkel a gombokkal felszerelve valahogy kihúzhatnám benne a telet. Mert mondanom sem kell, hogy se bolt, se cipzárjavító nincs a falunkban.

Viszont tragédiába fordulna, ha a tata hónapok múlva esedékes szülinapjára dugdosott „meglepi” most kerülne elő, a tata szeme láttára. Mert a nagyi kisujjában van a házkutatási forgatókönyv, mióta Rákosi begyűjtési minisztere, a Nagy Imre (tudja, akit időnként újratemetnek, és akinek a szobra éjszakánként elkóborol) emberei keresték a sublótfiókban a sonkát. Mert a népi demokráciában a gyerek is jelen lehetett a házkutatásnál, nem úgy, mint most. És a Nemzeti Alaptantervben most benne van, hogy a tata a család főnöke, és a többinek kuss.

További rövidhírek: A várúr kegyelméből az országhatár magyarító inverterként működik, és nyaloncai osztódással gazdagodnak. A dubai dollármilliárdos támogatott magyarrá fejlődött, a Forbes két oroszt is a leggazdagabb magyarok között említ, a Lölö bácsi vagyonát a válás után olyan sikeresen megfelezték, hogy 70 milliárddal gyarapodott. A német birodalom összeszerelő-üzemeként működtetett Magyarország-portfóliója gyarapodott; az emberi erőforrás-fakasztó kolostorszolga összeszereli Mátyás királyt, és végül 133 bátor ember a Károlyi-féle földosztást érvényteleníti, és a 133 napos Tanácsköztársaság népjóléti vívmányait a munkásosztály öntudatával hipóban összemosva kormánypropagandával leoltja, és Attila reinkarnációjának stoplis csukája pedagógiai okokból és miheztartás végett a libernyák Európa térd fölötti mandulájára talpal.

Bütyökfalva, 2021. február 5.

Mirtill

P.S.: Kend ráér. 2020.07.14 és 2020.09.27. között a szomszéd az alábbi neveket olvasta az újságban. Rég volt, de azóta is ezen vetyeng, meg rágja a tata fülét, hogy a tata így, meg úgy. Nézzen már kend utána kik ezek, mert olyan migráns-féle hangzású nevük van: Drazsics, Vaszicsku, Viana, Meissner, Hodzic, Plesek, Schön, Skribek, Nego, Petrjak, Civic, Haratin, Cukalasz, Boli, Szederov, Grozav, Knezevic, Zivzivadze, Perosevic, Bumba, Simovic, Rubus, Favorov, Datkovic, Fiola, Sassá, Uzuni, Haratin, Baluta, Antonov. A tata szeretné megnyugtatni a szomszédban lakó presbiter bácsit, hogy ezek nem öngyilkos merénylők vagy muszlim terroristák, meg nem is akarják elvenni a magyar emberek munkáját. A bácsi tiszta ideg, a tata meg nem ér rá ezzel bíbelődni, mert lenn van a folyónál uszadék fát fogni, mert kell/kellene a tüzelő.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.