Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem, nem cuki nagymama

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Müller Cecília – vagy ahogy a levélben szerepel, Cili – csúnyán lebukott. Sokan tartották ugyanis eddig egy sima bábnak, mások pedig egy szerethető nagymamának. Mindkét gondolat érdekes mondjuk az ő esetében, hiszen tiszti főorvosként lényegében az ő felelőssége lenne a járvány elleni védekezés megszervezése idehaza. Ehhez képest jó pár kérdésben inkompetens, és cukinak tűnő marhaságokkal vált az internet egyik kedvelt mémjévé. Eddig viszont sokan nem gondolták azt, hogy ő – azon kívül, hogy arcát adja a borzasztó védekezéshez – is valódi résztvevője a kormány visszaéléseinek. A Hadházy Ákosnak tévesen küldött emailjével viszont bizonyította, hogy ő sem különb a kormány tagjainál, mindössze egy a sok közül, akiknek a jelenlegi helyzetet köszönhetjük.

Hadházy Ákos egy levelet küldött a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, mivel át akarta nézni egy 17 milliárd forintos uniós projekt aktáit. Müller Cecília – mint kiderült, a levelet nem ő fogalmazta, vélhetően át sem olvasta – azonban két hét elteltével módosította a válaszadási határidőt 45 napra, mert az NNK szerint a dokumentumok kiadása veszélyeztetné a járványügyi védekezést. Ez nyilván egy irdatlan baromság, amit Müller Cecília is megállapított később. Az email viszont, amiben megkérdezte, hogy nincs-e erre valami jobb szövegük, Hadházy Ákos virtuális postaládájában is landolt. A teljes email így nézett ki:

Kedves Kollégák! Nincs erre jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili

Ezzel a szöveggel Müller Cecília vélhetően bevonult a történelemkönyvekbe, hiszen ilyen elszólásai ritkán vannak fontos embereknek. Azonban ez a szöveg azon túl, hogy elképesztően vicces – azt mutatja, hogy lehet, hogy jobban járna a Fidesz, ha valóban lekapcsolnák az internetet – azt is tökéletesen megmutatja, hogy Müller Cecília egy centivel sem jobb, mint az állampárt katonái. Visszaélve hatalmával, lényegében mondvacsinált indokokkal utasítja vissza a közérdekű adatok kiadását. Persze ezt meg is teheti minden probléma nélkül Orbán Viktor Magyarországán, csakhogy ez a fenti email sokak számára visszás lesz és arra is alkalmas, hogy nevetségessé tegyék személyét, teszem hozzá joggal. Aki tisztifőorvosként hasonló módon él vissza a törvénnyel, annak semmi keresnivalója nincs a pozíciójában.

Feljelentést teszünk Müller Cecília ellen hivatali visszaélés miatt. Ezt Szél Bernadett közölte Facebook oldalán. A feljelentés szerintem nem túl meglepő, hiszen elég egyértelmű, hogy mit kívánt üzenni Müller a fenti emaillel. Az mondjuk már egy másik kérdés, hogy mire megy a feljelentéssel Szél, hiszen a legfőbb ügyész továbbra is Polt Péter, aki egyszerűen képtelen bűncselekményeket találni, bárhogy is keresi azokat. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem fogják ezentúl Müllert a háttérbe szorítani, mint ahogy azt megtették anno Kásler esetében, amikor több óriási hibát is elkövetett a járvány első hullámában. Lesz persze majd magyarázat arra, hogy miért is tűnik el Müller, de a valódi okát tudni fogja az, aki követi a híradásokat.

Az is sejthető, hogy a kormányzati médiában majd Hadházyt és Szélt veszik elő, mint akik megtámadták a vírus elleni védekezést és halálpártiak. Bár még az is felmerülhet, hogy azt fogják állítani, Hadházy titkos dokumentumokat közölt Facebook oldalán. Jelen állás szerint még csak meg sem említik a kormányzati oldalakon, hogy mi történt, de ez betudható annak, hogy még nem adták ki a központból a reakciót. Hiszen fontos az, hogy egységes védekezéssel álljanak elő. Hogy ez képes lehet-e megmenteni Müller pozícióját – egyáltalán szükség lesz-e rá – azt még nem lehet tudni. Az viszont biztos, hogy bebizonyosodott az, hogy akik bármiféle fontosabb szerepet vállalnak a kormány környékén, azok mindannyian pontosan tisztában vannak azzal, hogy mit tesznek. Müllert sokan mentegették, hogy ő csak egy nagymama, báb, aki mit sem tud arról, hogy mi folyik a háttérben. Ha valamikor, hát most, az általa küldött levélből kiderült, hogy ez egyszerűen nem igaz, és ő is pontosan tudja, mit tesz. Asszisztál ahhoz, ami ma ebben az országban folyik, ami nem egy bocsánatos bűn.

Vallásos létére (bár ez semmivel nem függ össze) boldogan kiszolgálja a hatalmat, és ahogy a példa mutatja, akár még a hivatali visszaéléstől sem riad meg. Úgy tűnik, nem nagyon vannak olyanok ebben a rendszerben, akik csak egyszerű bábok lennének, és ne fognák fel tetteik súlyát. Mindannyian felelősek azért a helyzetért, ami ma az országban uralkodik. Pont ezért lenne óriási szükség arra, hogy egy esetleges kormányváltást követően elszámoltatás legyen. Azokkal az emberekkel, akik ilyen boldogan kiszolgálnak egy hatalmával visszaélő kormányt, egyszerűen nem lehet és nem is szabad együttműködni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.