Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Közjószág?!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kezdem a legfontosabbal: trágár lesz. Nyomdafesték-érzékenyebb vagy széplelkű olvasók szíveskedjenek a vulgárisabb szókészletet gondolatban hosszú sípszóval helyettesíteni.

Szóval… KÖZJÓSZÁG wikipédiás definíciója, ha érdekel valakit.

Közjószág, az én definícióm szerint, a péntek reggeli miniszterelnöki verbális ámokfutás tiszteletére: az anyukádnak a hülyegyereke, Orbánviktor, na az a közjószág. Mert az én gyerekeim biztos nem.

Családbarát kormány, családbarát kommunikáció ugyebár. Nem hittem a szememnek/fülemnek, úgy voltam vele, hogy ez valami kurva rossz vicc, ilyet már csak a saját érdekében sem mond ez a barom. De mégis. Mond. Csak hogy egy pillanatig se higgye azt a köznémber (azaz magyar állampolgárságú, nőstény, ivarérett, lehetőleg nagykorú közjószág; pl. én), hogy a gyerekeiknek több megbecsülés, jobb élet juthat majd a jelenlegi kormány regnálása alatt, mint neki jutott anno a sok elmútnyóc-vagymittunomén-mennyi év alatt.

Képzeletbeli közjószág-életutak, avagy mit hozhat a jövő azoknak, akik pont akkor születtek Magyarországon, amikor a közviktátor kiejtette a száján, hogy a gyermek egy közjószág is, azon kívül, hogy saját személyes boldogsága minden szülőnek, egy érték. Akik ilyen életformát vállalnak, azokat támogatjuk”.

  1. közjószág: A. Vivienn, született Budapesten, 2021. 02. 05-én. 2350 gramm, 47 cm, koraszülött. Édesanyja fiatalkorú, mindkét szülő munkanélküli. Vivienn sikeresen elvégzi az általános iskolát, majd 16. életévét betöltve, nyolc hónapos várandósan férjhez megy.
  2. közjószág: B. Levente, született Budapesten, 2021. 02. 05-én. 3400 gramm, 52 cm. Édesanyja háztartásbeli, édesapja magas beosztású banktisztviselő. Levente az első gyermekük, egyelőre nem biztosak benne, hogy még hány közjószágot terveznek, de a kisfiúnak már a születésekor félretették az egyetemi tanulmányokra valót, és lakáscélú megtakarítás is van a nevén.
  3. közjószág: C. Csaba, született Ózdon, 2021. 02. 05-én. 3140 gramm, 51 cm. Édesanyja bolti eladó, édesapja villanyszerelő. Csaba a harmadik gyermekük, a család ezzel fel is lélegezhet, mert a CSOK feltételeinek maradéktalanul eleget tettek. Csaba kiemelkedően tehetséges, de egyetemi tanulmányokat nem tud finanszírozni a család, így hát édesapja szakmáját tanulja ki.
  4. közjószág: D. Krisztina, született Kistarcsán, 2021. 02. 05-én. 2900 gramm, 52 cm. Édesanyja óvónő, édesapja informatikus. Krisztina a második gyermek, jelenleg a nagyszülőknél él a család, mivel devizahiteles otthonukat elvitte a bank. Az édesapa most kapott állást Svájcban, jövő hónapban költöznek, nem terveznek visszatérni.
  5. közjószág: E. Patrícia, született Debrecenben, 2021. 02. 05-én. 3210 gramm, 54 cm. Édesanyja közgazdász, édesapja kormányközeli vállalkozó az építőiparban. Patrícia a második gyermekük, és tervben van még legalább két közjószág. Patrícia, amint nagykorúvá válik, ügyvezető lesz egy édesapja nevén működő, állami támogatásokat élvező cégben, mellette magániskolában folytatja tanulmányait.
  6. közjószág: F. Máté, született Kecskeméten, 2021. 02. 05-én. 2900 gramm, 48 cm. Édesanyja és édesapja ismeretlen, a kisfiút a kórház bejáratánál elhelyezett csecsemőmentő inkubátorban hagyták. Máté intézetben nevelkedik, feltételezhetően roma származása miatt nem talál örökbefogadó családot, de a valódi ok az, hogy a kormány új rendeletei miatt a jelentkező örökbefogadó szülőket elutasítják.
  7. közjószág: G. János, született Pécsett, 2021. 02. 05-én. 1980 gramm, 46 cm, koraszülött. Édesanyja háztartásbeli, édesapja közmunkás. János a nyolcadik gyermekük, a szülei küzdenek, hogy fűtetlen otthonuk és szűkös jövedelmük okán a gyermekeiket ne vegyék állami gondozásba. Végső elkeseredésében az édesanya prostitúcióból próbál pénzt keresni. János rendszeresen élelmet lop.
  8. közjószág: H. Hanna, született Veszprémben, 2021. 02. 05-én. 3700 gramm, 55 cm. Édesanyja és édesapja szőlőbirtokosok, számos neves pincészetük van a Balaton környékén. Hanna egyke gyermek, külföldi, bentlakásos magániskolában érettségizik, fiatalon férjhez megy egy befolyásos ügyvéddinasztia sarjához. Keresztyén nőegyletet indít, jótékonysági adományokat gyűjtenek határon túli magyar gyermekek javára.

Hát valahogy így. Jelenleg a társadalom legszegényebb 30 százaléka neveli a magyar gyerekek több mint felét. Mintegy 500 ezer gyerek él jövedelmi szegénységben, 100 ezer gyerek él vécé és fürdőszoba nélküli, 470 ezer gyerek súlyosan deprivált lakásban. (Az asszonyság után itt a közjószág:mit gondol Orbán Viktor a gyerekekről)

De hát mit számít ez? A közjószág az közjószág. A kiváltságos kevesek gyermekei pedig a jövő elitje, akik kedvükre szívják majd a közjószág vérét, a szüleik sajátlábán okulva, hacsak nem teszünk valamit kurvagyorsan.

Goitein Vera

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.