Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kínvigyorba rándult arccal vesszük tudomásul, hogy tényleg ennyire hülyének néznek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hiába figyeltünk oda, és tettünk meg mindent azért, hogy megállítsuk az idő múlását, úgy elsuhant a január, mintha nem is lett volna. Jó reggelt kívánok mindenkinek február elsején, hétfőn! Innen, ebből a csodálatos, tizenegy éve tartó szellemi klausztrofóbiából, amiben bizonyára sokan szenvedünk, és amin valószínűleg nem fog segíteni az, hogy mától februárt írunk. Pedig több szempontból is jelentős nap a mai.

Egyrészt azért, mert február első napja a civilek napja Magyarországon, nem utolsó sorban azon civileké is, akik tükröt tartanak a hatalomnak, meg akik magukra vállalják azokat az állami feladatokat, amelyek az államnak büdösek és rohadtul nincs kedve ellátni. (A CÖF véletlenül se vegye magára, kösz.) Ezt a napot hivatalosan először 1998-ban tartották meg abból a célból, hogy felhívják a figyelmet a civil szervezetek működésének szükségességére, valamint arra, hogy ha nem működnek kellő számban civil szerveztek, akkor az önkormányzatokra sokkal több feladat és felelősség hárul.

Nos, 2021. február elsején nyugodt szívvel elmondhatjuk, hogy 24 év kellett hozzá, de ez is összejött (az Európai Unió legkorruptabb országává válni elég volt egy bőséges évtized is elég): már eldönteni sem könnyű, hogy a 11 éve regnáló teljhatalomnak a civilek vagy az önkormányzatok képezik a nagyobb ellenségeit. Szerintem valószínűleg néha még ők, hatalmasék is zavarba jönnek, ha felmerül a kérdés, vajon melyiket lenne hasznosabb előbb lemészárolni, irmagostul kiirtani. A civileket vagy az önkormányzatokat? Ha engem kérdezne bárki: tökmindegy. A járványhelyzet kiváló apropót, keretet és lehetőséget biztosított a hatalomnak az önkormányzatiság teljes felszámolására, az pedig már eddig is világos volt, hogy a politikai uralkodó osztály számára az a civil szervezet civil szervezet, amelyik ott liheg az ánuszrózsájuk körül és szolgaian helyesli a döntéseiket. A többiek idegen, gonosz hatalmak zsoldosai és bérencei. Úgyhogy pirosbetűs ünnepnap ez abban a tekinteben, hogy évtizedes meló volt de megcsinálták: az önkormányzatiság és a civilség majdnem ugyanolyan szitokszó lett Magyarországon, mint a liberalizmus vagy a baloldaliság. Talán pont ezért nem véletlen, hogy nem CÖF-öt, hanem a Magyar Helsinki Bizottságot javasolták Nobel-Békedíjra.

Másrészt főleg azért jelentős nap a mai, mert a közpénzen élősködők egy jelentős része az országgyűlési képviselők, egyben kormánytagok és egyéb fideszes-állami hatóságok fejesei, azaz Poltok, Matolcsyk, Domokos Lászlók és mások, ezen a napon hányják bele a nép orcájába az immár nyilvánosan elérhető, friss és meleg vagyonnyilakozataik útján, hogy mennyire gátlástalanul hülyének nézik azokat, akiknek a pénzéből élnek. Nem mintha nem ezt csinálnák életvitelszerűen az év többi napján is, de február elsején meg is koronázzák a választók lenézését, megvetését, arcul csapását. Ha valaki hisz a népmesékben, vagyis ragaszkodik ahhoz a közszájon forgó hazugsághoz, hogy Magyarország demokrácia, akkor ezen a napon hosszasan tanulmányozhatja (például ITT vagy ITT vagy ITT), mit kötöttek az orrára a választottai és nemválasztottai. Hogy kinek mi fért rá az arcbőrére, tudva, hogy gyakorlatilag bármit ráírhat azokra a fecnikre (olvashatatlan kézírással is akár) meg bárminek az ellenkezőjét, a világon semmi következménye nincs.

Ezért játsszák már évek óta ezt a kretén játékot, aminek a fénypontja, hogy egy közpénzből milliárdos gázszerelő Orbán nevű miniszterelnök haverja – akinek nem mellesleg az egész retyerutyája bizonyíthatóan azért állt a saját lábára, mert a miniszterelnököt történetesen Orbánnak hívják – évről-évre szemrebbenés nélkül állítja, hogy semmije nincs. Arcpirító, megalázó és gyomorforgató, de minden év februárjának első napján kínvigyorba rándult arccal rácsodálkozunk arra, sőt, tudomásul vesszük, hogy tényleg ennyire hülyének lehet nézni minket.

Még emlékszik valaki arra, hogy 2018 őszén, a Sargentini-jelentés vitája utáni sajtótájékoztatón hogyan hencegett Templomegere Viktor külföldi újságíróknak azzal, hogy igazságtalan számon kérni rajtuk a vagyonnyilatkozati rendszer szigorítását, mivel a magyarországi a legszigorúbb szabályozás Európában, úgyhogy lehet mindenkinek követni a jó példát? Íme:

Ehhez képest azelőtt és azután is olyan ügyekbe keveredett őfényessége (hogy csak egyet említsünk: egy 60 millió dollárba kerülő business jettel utazott 2018 júliusában Bulgáriába a Videoton-Ludogorec BL-meccsre), amelyekbe Magyarországon és a hanyatló Nyugaton is buktak már bele vezető politikusok. Ez pedig pontosan azt jelenti, aminek látszik: jogellenesen, de következmények nélkül eljáró nagyhatalmú seggfejek, akik követhetetlenül vagyonosodnak, akik látványosan nagy lábon élnek, minden évben elbábozzák nekünk, hogy semmijük nincs, hogy a nem 47 ezer forintos havi jövedelmükből húsz év alatt sem voltak képesek törleszteni a 20 millió forintos bankhitelüket, még mindig 30 millió forinttal tartoznak a szüleiknek, hát csoda, hogy félretenni sem tudtak annyit se, mint egy takarékosabb kisnyugdíjas?

Ha 2018-ban gyalázatos volt előállni a fenti érveléssel, akkor 2021. február elsején mit mondjunk? Ugyanazt, ami 5 éve és 3 éve is érvényes volt: Európa legszigorúbb vagyonnyilatkozati rendszeréből 100%-ban hiányzik a számonkérhetőség, ezért tökéletesen alkalmas arra, hogy az elvtársak, a díszes kormánytagok és illusztris parlamenti képviselők mindenféle korrupt viszonyokba keveredjenek azokkal a gazdasági szereplőknek, vállalkozóknak és üzletembereknek csúfolt strómanokkal és oligarchákkal, akik aztán a milliárdos állami megrendeléseket meghálálandó, luxusrepülőztetik, luxusjachtoztatják őket. Hogy aztán díszesék és illusztrisék fejhangon óbégathassák bele az arcunkba, hogy magánügy, magánélet, sosem voltam vagyonos ember, eddig is és ezután is így lesz minden, ahogy most van.

A pártlapoknak is feltűnt, hogy az országvezetés idén is beleürített a szájukba. Ja, nem (Forrás: Origo)

Naigen. A fenti ábra alapján, a demokrácia eme pirosbetűs ünnepnapján kijelenthetjük: ebben a csodálatos és csodával határos országban, ahol egy egész hazugságra és valósághajlításra berendezkedett gépezet munkálkodik azon, hogy rohadtul ne a szemünknek higgyünk, hanem nekik, akik közpénzen mossák az agyunkat, nem az a kérdés, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter vagyonnyilatkozata miért nem magyarázza meg a csilliós adriai luxusjachtozást, vagy hogy Orbán Viktor mit cseszett el az életében annyira, hogy miközben a veje, az apja és az aluliskolázott gázszerelője is szarrá hízott a nép lábán állva, neki valahogy kifolyik a pénz a kezéből. Nem, nem ez a kérdés, nem ez a botrány, nem ez a hír. A hír az, hogy a lyukas zokniban közlekedő Hadházy Ákosnak LA-KÓ-HÁ-ZA (!!!!!!) van.

Miután már ez is jóval több, mint amit az élet rövidsége okán ennek a gigantikus szemfényvesztésnek számító vagyonnyilatkozatosdinak a tanulmányozásába időben és energiában mérve érdemes beleölni, még csak annyit szeretnék hozzáfűzni: hatalmas örömömre szolgál, hogy a főnökével ellentétben 822 millió forintos megtakarítással rendelkező Rogán Bűnöző Antalt nem vágta földhöz, hogy Cecília üzletasszonnyal kötött, ám sajnos megfeneklett és tönkrement házassága, hanem követte a példáját, és ő is újabb házasságot kötött. Ez nekünk, alattvalóknak hatalmas áldás és megtiszteltetés is egyben, hiszen így már nem csak az exnej önmegvalósítását segíthetjük mindenféle vissza nem térítendő nagylelkűségek formájában, hanem majd az új feleségét is. Ígérjük, hogy Rogán Barbara előtt is leterítjük a vörös szőnyeget, és mi kérünk elnézést majd minden alkalommal, amikor kétségbe vonjuk a Cecíliáéhoz valószínűleg mindenben is hasonló tehetségét.

Mielőtt el nem felejtem, legalább lábjegyzetben kérjek szépen elnézést Müller Cecília országos tisztifőorvostól, a kézmosás és a tojáshipózás nagyasszonyától, amiért két nappal ezelőtt bátorkodtam kétségbe vonnni, hogy veszélyben van az élete és fenyegetik. Nos, ez nem igaz, a drága asszony igenis védelemre szorul. A Koronavírus Sajtóközpont azt írta: a járvány elleni védekezés vezetője fenyegetést kapott, ezért a hatóságok biztosítják a védelmét. Ha eltekintünk attól, hogy a járvány elleni védekezés, csakúgy mint a józan ész, a tisztesség, a becsület elleni védekezés fejét ebben az országban nem Müllernek, hanem Orbánnak hívják, akkor legyen így.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.