Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még annál is nagyobb a gáz, mint amit gondoltunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, vidám napot, jó hétvégét, kényelmes alufóliasisakot kívánok mindenkinek!

Lehet szépen megnyugodni, megvan a megoldás. Általában meg szokott lenni és többnyire mindenre vonatkozóan, már amennyiben az ember eléggé fogékony az idomításra, és képes rágás nélkül nyelni, amit elé szórnak. Úgy néz ki jelenleg, az ilyen türelmes emberek vannak többségben (én változatlanul úgy hiszem, hogy a látszat csal, sokkal több a normális ember, mint a szektás), de ez bármikor változhat. Jelen állás szerint az van, hogy úton van a feltámadás, a jobb idők eljövetele. Ezt nem a templomban hallottam – módom sem volt ilyesmire, mert nem járok templomba -, hanem a pártmédiában olvastam. Merthogy:

Az emberi társadalomépítésre ugyanis négy alapvető ciklus váltakozása jellemző. 1. A nehéz idők erős embereket szülnek. 2. Az erős emberek virágzó társadalmakat építenek. 3. A virágzó társadalmak gyenge embereket szabadítanak ránk. 4. A gyenge emberek ismét nehéz időket idéznek elő… Majd ismét visszaköszön az első fázis és jön a megújulás. A történelmi tapasztalatok szerint minden korszak tetőzése és megismétlődése hozzávetőlegesen száz éven belül bekövetkezik. (Magyar Nemzet)

Ez így nagyszerűen hangzik, csak azt lenne jó kifundálni, hogy most melyik fázisban tartunk? Mert amennyiben az első vagy a második szakaszban járunk – miután a pártsajtóban jelent meg a cikk, egyértelműen Orbán Viktor lehet csak az erős ember, akit a nehéz idők szültek -, akkor mindenképpen a virágzó társadalom építése lesz a következő lépés. Merthogy jelenleg még nem lubickolunk a jólétben és a virágözönben, az teljesen biztos. Ha most lesz a virágzó izé, annak már kellene, hogy legyenek valamilyen jelei, nem? Legalább haloványak. Én nem látok ilyet, és attól tartok, nem vagyok ezzel egyedül. Tehát valami nem stimmel.

De ha elfogadjuk – a NER haszonélvezői legalábbis elfogadják -, hogy ez már a virágba borult boldogság, akkor még annál is nagyobb a gáz, mint amit gondoltunk. Hiszen akkor az van, hogy az előző kormányok valamelyik miniszterelnöke volt a nehéz idők szülte erős ember, Orbán és társai pedig gyenge emberek, és éppen élik felfele a Kánaánt. Ez esetben egyszercsak tetőznek ők a habzsidőzsiben, megbuknak és jön a megújulás. Aztán persze megint jönnek a gyengék és a nehéz idők, ami hozza magával az erős embert, aki aztán felépíti az izét. És ez 100 éves ciklusokban változik. Valaki számolja már ki, mikor volt utoljára kolbászból a kerítés, ahhoz képest lehet eldönteni, hogy most mi a helyzet. És persze azt is ki kéne sütni, hogy Orbán már a született erőspista, vagy ő a mindentfelélő? Mert nem teljesen mindegy.

Ameddig ez kiderül, addig is örömmel jelentem: beütött az örök élet. Merthogy:

Szlávik János azt mondta: a védőoltások nem egyformák, eltérő a hatásmechanizmusuk, különböző módon kell beadni őket. Az viszont ismert, hogy 80-95 százalékos hatékonyságúak, és nagy részük csaknem 100 százalékos védettséget ad a súlyos megbetegedés és a halál ellen. (MTI)

Értem én persze, hogy valójában mit mondott – vagy legalábbis mit akart mondani – Szlávik doktor. Vagy ő fogalmazott kicsit bután vagy az MTI fogalmazója nem gondolta át, mit ír le. Mindkettő előfordul, nem is akarok én velük kekeckedni (de persze fogok, mert ilyen elcseszett vagyok). Csak úgy belegondoltam – és máris visszakunkorodunk a cikk elejére -, hogy elképzelhető, mégis most vagyunk felvirágozva. Hiszen eddig ingyen sört és örök életet csak a Kétfarkúak ígértek, de ők sem tartották be. Most meg már elég lesz egy oltás, és sosehalunkmeg. Már csak az kellene, hogy némi örömünk is legyen az örök életben, vagy ha nem is tart mégsem örökké, akkor legalább addig, ameddig.

Lehet ám, hogy mi átlagsenkik nem is nagyon örülnénk az örök életnek, bezzeg azok, akik generációkra előre gondoskodtak a pereputtyról. Putyin – aki Orbán Viktorhoz hasonlóan puritán, erkölcsös, népéért harcoló, vallásos ember – olyan méltatlan vádakkal kell hogy szembenézzen, mint a napokban nyilvánosságra került videón látható palota. Azt terjesztette az ellenség, hogy Putyin a tulajdonosa, de mostanra kiderült, szó sincs róla. Egy igen közeli ismerőse a birtok ura. Nem is értem, hogy lehet ilyen erkölcsi nagyságot titkos vagyon harácsolásával vádolni. Éppen olyan hamis vád, mint amilyenekkel Orbán Viktort is meg szokta találni az ármány. Pedig neki sincs semmije, néhány százezer forint fityeg a bankban, ha lerohadna a kazán és újat kellene venni, azt sem tudná megtenni. Neki biztosan nem adna a bank 700 ezer forint önrészre 20 millió hitelt, ott állna szegény a hideg lakásban, és azon töprengene Anikó asszonnyal közösen, hogyan vészeljék át a telet. Sokan vagyunk ezzel így, teljesen megértem. Ahogy azt is, hogy neki nincs, de az egykori szomszédjának és harcostársának a falusi fociban van mit aprítania a tejbe. Van az úgy, hogy az ország első embere csóró, a legjobb haverja milliárdos. Az teljesen véletlen szokott lenni, hogy a legjobb haver megmilliárdosodásának kezdete egybe szokott esni a csóró országvezető hatalomba kerülésével. Putyin persze nem engedi besározni a jó hírnevét, amit úgy csinál, hogy börtönbe hurcoltat mindenkit, aki rosszat mond vagy gondol róla. Úgy is kell, az a demokrácia fokmérője. Milyen kár, hogy egy uniós tagország ilyet azért nem tehet meg. Ha tehetné Orbán is, lenne itt rend. Így kénytelen beérni nacsalőrincekkel és mindenféle óbégató rezsimszolgákkal, moslékkoalíciózással és halálkampányozással, és persze némi segítséggel az állami szervek részéről. Nehéz az élet. Még akkor is, ha van már oltás a halál ellen.

Szép reggelt mindenkinek!