Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Majd ők eldöntik, hol van a nép tűréshatára

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, jó szurkolást kívánok mindenkinek! Tegyem hozzá: változatlanul nem a vírusnak szurkolok – semmi szükség rögtön halálkampányt kiáltani sem a propagandaminisztériumnak, sem egyetlen gépiesen hasbeszélő Nacsa Lőrincnek vagy Hollik Istvánnak, sem senkinek -, hanem csak és kizárólag a józan észnek. Ugyanis ennek a hiánya garantáltan több áldozatot szed már egy ideje (halálosat és egyéb típusút egyaránt), mint a rohadék járvány. Amely ellen állítása szerint tavaly március óta hősiesen és eredményesen védekezik a magyar kormány, csak a hazát kiárusító ellenzék ne tolná a halálkampányát és ne keltené a bizonytalanságot, ne támadná egyik-másik vakcinát, az egészségügyi szakembereket, a különféle hatóságokat.

Vagyis ha a faék egyszerűségű gondolatvezetésüket jól értelmezem, ha nem lenne ellenzék, akkor a Fidesz még ennél is sokkal sikeresebben tudna védekezni, ergo tulajdonképpen az ellenzék akadályozta meg Orbán Viktort abban, hogy mindenkit meggyógyítson, aki megbetegedett, hogy annyi munkahelyet varázsoljon, amennyit a vírus tönkretett, és hogy ne a holdudvarát tömje gazdaságvédelem és válságkezelés címszó alatt közpénzmilliárdokkal, hanem az állami támogatásokra valóban rászorulókat. Mondjuk ha nem lenne ellenzék, akkor valamivel röhejesebb lenne, és talán több embernek is feltűnne, hogy ezek tizenegy éve kivétel nélkül minden félrecsúszott, aggályos, kritikával jogosan illethető helyzetben másokra mutogatnak, miközben a kétharmadukba kapaszkodnak és éktelenül visítanak, hogy el vannak nyomva. Ámde egyelőre még van ellenzék, úgyhogy lehet szétkenegetni a felelősséget, ami az a része a teljhatalomgyakorlásnak, amire ők nem tartanak igényt, kenje a hajára mindenki.

Ennek a minden, amit elkúrtál, kend szemrebbenés nélkül másokra című figyelemelterelő célzatú kampánykommunikációs járványkezelésnek a legfrissebb epizódjában két dolog áll. Azon kívül, hogy senkinek nincs joga bizalmatlannak lenni az aggályokat felvető vakcináik egyikével-másikával szemben (lásd: Szputnyik-V).

Egyrészt leleplezték a nertársak, hogy valójában a baloldal áll az éttermek újranyitását követelő csoport mögött. Az Origo Manyika nénije DERÍTETTE ki – azóta is egymás szájából veszik ki a szót a különböző fideszes propagandafelületek -, hogy Nemény András baloldali (!) szombathelyi polgármester kampánycsapatának tagja volt a 2019-es önkormányzati választások idején az a férfi, aki létrehozta a vendéglátóhelyek mielőbbi újranyitását szorgalmazó Én kinyitok! elnevezésű csoportot a Facebookon. Ám mivel egy országosan tök ismeretlen kampánycsapat-taggal nem lehet hisztériát kelteni, akkor sem, ha BAL-OL-DA-LI, összemosták ezt a kezdeményezést Soproni Tamás terézvárosi polgármester és Ujhelyi István európai parlamenti képviselő minapi felvetéseivel (velük azért már lehet hergelni a populációt), akik konkrét javaslatokat fogalmaztak meg a korlátozások potenciális lazításával kapcsolatban. Arra hivatkozva, hogy a kormány által cserben hagyott szolgáltatói és vendéglátói szektor eljutott a tűrőképessége határára, hogy emberek élnek hónapok óta nulla forintos bevételből, és ez így nem tartható tovább; ezért ésszel, felelősen, szakmai szervezetekkel egyeztetve, a járványügyi szabályok betartása mellett meg kell fontolni az újranyitást.

Könnyen belátható, hogy innen csak egy lépés volt oda eljutni a propagandának, hogy ha politikai haszonszerzésről van szó, akkor a baloldalnak semmi sem drága, felelőtlenül veszélybe sodornák mimagyarok egészségét, és mind meghalnánk. Áldott szerencse, hogy Orbán a mi urunk, istenünk, védelmezőnk. Különben is Kovács Zoltán megmondta, hogy csak akkor lesz lazítás, ha felgyorsul a vakcináció, ami viszont azért nem egyszerű, mert Brüsszel megbukott a vakcinabeszerzésével. És akkor arról egy szót nem szóltunk még, hogy az állampártot szolgáló állami hírügynökség Ujhelyi újranyitssal kapcsolatos javaslatait nem volt hajlandó lehozni, ellenben Kovács nemzetközi kommunikátort azonnal megszólaltatták, aki lényegében Ujhelyi le sem közölt javaslataira reagálva böfögte el, hogy amíg nincs vakcina, kussoljunk. Ne gondolkodjunk, ne kérdőjelezzünk meg, ne vonjunk kétségbe, ne kezeljük fenntartásokkal a fejünk felett meghozott döntéseket, szorítsuk össze a fogunkat, hajtsuk le a fejünket, majd ők jobban tudják helyettünk, hogy hol van a tűréshatárunk. Majd a kormányülésen Orbán Viktor félisten eldönti, és majd a rádiójában be is mondja, hogy meddig bírjuk még bevételek nélkül, az erőforrásainkat felélve, észszerűtlenül, értelmetlenül bezárva, és mikor van az a pont, amikor a számok már azt mutatják, hogy lépniük kell valamit, különben a birkatürelmű magyar társadalom még a végén az állampárt ellen fordul. Na majd akkor lesz nyitás, enyhítés, lazítás, és az egész független lesz attól, hogy addig a pillanatig éppen hány embert oltottak be, hogy mennyire lesz tömeges az oltás. Az a lényeg, hogy Orbán és a Fidesz kegyelméből leszünk majd újra szabadok, nekik kell majd hálálkodni a szavazófülkékben.

Mindeközben másrészt megtalálták Gyöngyös ELLENZÉKI polgármesterét, aki jogtalanul jutott koronavírus elleni vakcinához, sőt, az is lehet, hogy a felesége is jogtalanul jutott vakcinához. Müller Cecíliától az összes fideszes propagandakanálisig Holliktól a gyöngyöspatai cigányok ellen uszító Horváth László nevű fideszesig ezen csámcsognak. Mert a BALOLDAL ilyen, ez az ő valódi természetük, odapofátlankodnak az egészségügyi dolgozók, idősek és mindenféle egyéb veszélyeztetett kategóriák elé, mert EZEK MIND ILYENEK. Ez most az országos jelentőségű botrány, még az is lehet, hogy az ember hivatali visszaélést követett el, Hiesz György monnyon le! Nos, én biztosan nem fogok senkinek a védelmére kelni, aki szabályt szeg, visszaél a pozíciójával, erkölcstelenül jár el, szerintem is mélyen visszatetsző, amit ez az ember művelt. Az a minimum lenne, hogy bocsánatot kér, és a választói akaratára bízza magát, akik majd eldöntik, hogy milyen ítélet jár neki. De azért az legalább ennyire taszító, hogy a tizenegy éve egy egész ország elé befurakodó, az ország lábán taposó, a sajátjaikat mindenki más elé helyező, a hatalmukkal életvitelszerűen visszaélő, soha semmiért bocsánatot nem kérő erkölcsi hulladékok forgatják a szemüket ennek a pitiáner Hiesznek a pitiáner húzásán.

Erről jut eszembe a dinasztia, bár semmi kedvem hosszasan foglalkozni a bűzlő szennyesükkel, úgyhogy csak érintőlegesen, egy bővített mondatban jegyzem meg: szerintem egyetlen súlyosabb dolog van annál, hogy Orbán Gáspár miniszterelnöki leszármazott (egyben egyszülött fiú és magyar tiszt) a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjával jutott ki az elit Sandhurst Királyi Katonai Akadémia tavalyi képzésére. Nevezetesen az, hogy NEM a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjával sikerült ez neki, ahogy most az illetékesek állítják. Nem várom, hogy az apja megmagyarázza, hogy akkor mibű futotta a közel 40 milliós képzési díjra, nem várom, hogy lemondjon, semmit nem várok. Megvetem őket az összes pénzükkel, amihez generációk kizsigerelése árán jutottak.

Ahogy Varga Juditot is megvetem, aki nem egyszerűen csak oroszlánrészt vállal egy jogtipró banánköztársaság konszolidálásában, aki nem csak hogy a főnöke szomszédjában vásárol 200 millióért ingatlant, amire 192 millió hitelt vesz fel, de a 195 négyzetméteres balatonhenyei házát is 10 millió forint csok-támogatásból újította fel. A támogatás feltétele, hogy legalább tíz évig ott kell élni. Miután sajnos kiderült a történet, Varga asszonyság tárcája megmagyarázta (mint annak idején Rogán minisztériuma a Rogán-házaspár válásáról adott ki közleményt): a korábban Brüsszelben dolgozó miniszter és a szintén ott foglalkoztatott férje azt tervezte, megbízatásuk lejárta után Balatonhenyére költöznek (életszerű, hogyne, Brüsszelből Balatonhenyére egyenes út vezet), viszont mindketten munkát kaptak Budapesten (höhö), ezért a csok-ot folyósító banktól kérték, hogy öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük, ezt a jogszabályok lehetővé teszik. Úgyhogy nincs itt semmi látnivaló: ha Varga és férjeura az ötéves moratórium leteltével sem költöznek a faluba, akkor kamatokkal együtt visszafizetik a 10 milliós támogatást. Egyrészt szurkolok azért, hogy Vargáéknak ne kelljen visszafizetniük a csok-os támogatást, mert ez azt jelentené, hogy a miniszterasszonyt már semmi nem köti Budapesthez. Másrészt szép bizonyítéka ez annak, hogy kik veszik igénybe, kik profitálnak a kormány nagyszerű családámogatási ingyenpénzeiből. Amely pénzeket azoktól veszik el, akiknek nincs 195 négyzetméteres balatoni házuk, amit felújíthatnának, és akik válság idején nem 192 milliós bankhitelt vesznek fel, hanem örülnek, hogy holnap is van mit enniük. Bármennyire demagógnak tűnik, ez a helyzet. Határozottan jó kezekben van az ország, teljesen jogos, hogy ők döntik el, hol van a nép tűréshatára.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.