Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha nem közpénzből, akkor Orbán Viktor zsebből fizette fia tanulmányait?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megerősítjük, hogy a három magyar állampolgár közül az egyik személy a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár volt. Ugyanakkor cáfoljuk, hogy a képzésen résztvevők HM ösztöndíjasként vettek volna részt.

Ezt megelőzően a HM a következőket közölte az MTI-vel: a Magyar Honvédségben mindenki számára nyitva áll a lehetőség arra, hogy különböző tanfolyamokra, képzésekre, kiképzésekre jelentkezzen, itthon és külföldön egyaránt.

A két hír között nem egészen két hét telt el, ami igen meglepővé teszi ezt az egészet. Az mondjuk nem meglepő, hogy a Honvédelmi Minisztérium letagadja, hogy bármi közük is lenne Orbán Gáspárhoz, a meglepő az, hogy ehhez a tagadáshoz két hétre volt szükségük. Ennyire belassult a propagandagépezet? Esetleg ennyi időbe telt, mire le tudták ellenőrizni a dolgot? Nyilván nem vádolhatjuk meg hazugsággal a HM-et, de azért minimum kérdéses az, hogy mennyire mondanak igazat ebben az ügyben.

Az, hogy Orbán Gáspár egy elit katonai iskolába járt, többé nem titok. Ezt nem tagadja a HM sem. Kérdés viszont, hogy ha nem közpénzből fizették Orbán fiának tanulmányait – a képzés egyébként megközelítőleg 37 millió forintba került -, akkor mégis ki állta a számlát? Mert mint tudjuk, Orbánnak alig van néhány megspórolt százezer forintja, sőt, az is lehet, hogy éppen megint tartozik valakinek (hamarosan kiderül, amint kitölti a vagyonnyilatkozatát). De akkor ki oldotta meg Orbán fiának taníttatással kapcsolatos anyagi problémáit? Mészáros Lőrinc? Tiborcz István? Esetleg egy még nem annyira ismert oligarcha? Egy biztos, akár a HM, akár valaki teljesen más is fizette papíron Orbán Gáspár oktatását, a valódi számlát mi álltuk. A magyar adófizetők közpénzéből okosodhatott és edződhetett Gáspár, még akkor is, ha esetleg oligarchák neve áll a számlán.

Mert hát ezeknek az embereknek a vagyona mégis honnan van? Uniós vagy állami pénzeket pályáznak meg egy-egy tenderen, ahol a legtöbbször már a pályázat kiírása előtt megvan a biztos befutó. Sokan sok helyen bemutatták már, hogy ez hogy is működik a valóságban. Ezt tagadhatja a kormánypárt, de a Kubatov-listához hasonlóan erről is pontosan lehet tudni, hogy igaz, létező, bevett, bejáratott gyakorlat. De ahogy Tiborcz vagy Mészáros hihetetlen gazdagodása, úgy Orbán Gáspár elit képzése sem verte ki a biztosítékot. Annyira legalábbis nem, hogy amiatt leváltottak volna valakit, esetleg lemondott volna valaki. Ez, kérem szépen, a mai Magyarországon simán belefér. Ha a HM azt állítja, Gáspár nem az ő ösztöndíjasukként tanult az akadémián, akkor mégis ki vizsgálhatná meg azt, hogy igazat mondanak-e, vagy sem? Talán Polt Péter?

Ugyan már. Az olajozott gépezet továbbra is működik. Akinek hallgatnia kell, az hallgat, a felelősök pedig rendre megússzák a felelősségre vonást. Így megy ez már 11 éve, és ha esetleg megnyerik a választásokat, akkor minden gond nélkül innen folytatják tovább. Itt már tényleg megtehetnek mindent, hiszen nincsenek többé határok vagy vörös vonalak. Mindent áthágtak és lebontottak, ami törvényes keretek közé „zárta” volna őket. Nem lehet ugyanis az, hogy valaki, vagy valami korlátozza a nemzeti oldalt. Orbán fiából márpedig zseniális katonai vezető lesz, mindenki megláthatja. Engem alapvetően ez nem is érdekelne – hiszen szerintem Orbán Gáspárt a saját apja már régen tönkretette -, de azért abba érdemes belegondolni, hogy miért pont egy ilyen elit egyetemen képezteti ki fiát?

Melyek a jövőbeni tervek? Az ugyanis jól látható, hogy Orbán nem kívánja senkinek odaadni vezető pozícióját. Sem az ország élén betöltött, sem pedig a Fideszben betöltött bársonyszékét. Nem bízik meg senkiben, ezt Lázár János eltávolítása is jól példázza. Ugyanakkor nem kizárható, hogy a jövőben mint egy király, a fiának adná át a hatalmat, amire most szépen fel is készíti. Lehet persze, hogy ez soha nem fog megtörténni, de kétlem, hogy ez ne merült volna fel a felcsúti géniusz fejében. Kérdés azonban, hogy egy ilyen, több látható traumán is keresztülmenő fiatalember mégis milyen államférfivá válhat? Elég megnézni Orbán Viktort, akit apja terrorja egy megalomán, autoriter vezetővé tett. Ez nem felmentés, hiszen Orbán egyáltalán nem egy buta ember, de érdemes lehet megemlíteni, mint párhuzamot, ugyanis a külső szemlélődő számára több hasonlóság is felsejlik a két történetben.

Ezek után, hogy a közel 40 millió forintot végül ki fizette, lényegében mellékes. Már csak azért is, mert napi szinten nyúlnak le milliárdokat a közösből, mégsem szól senki egy árva szót sem. Mi az a 37 millió forint? Legfeljebb egy Nokiás dobozzal mérhető bagatell, amire az ember már fel sem kapja a fejét. Rémisztő viszont belegondolni abba, hogy mi lehet Orbán Viktor célja a saját fiával és ezen keresztül az ország sorsával. Sokszor bebizonyította már, hogy nem szabad alábecsülni, hiszen olyan hatalom összpontosul mára a kezében, hogy lényegében bármit, azaz bármit következmények nélkül megtehet. Ezen csak egy esetleges 2022-es választási vereség változtathat, ami az előrejelzések szerint egyébként nem kizárható. Addig viszont még van egy év, érdemes lesz közelről figyelemmel kísérni az eseményeket addig is.  

A Telex szerint Orbán Gáspárnak ugyanakkor tanulmányi szerződést kellett aláírnia, amelyben azt vállalta, hogy 5 évig itthon szolgál a minisztérium támogatásáért cserébe.

Közpénz? Közpénz bizony.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.