Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És azt tudtad, hogy a sok stadiont valójában nem Orbán építette, hanem Gyurcsány?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
  1. Megsemmisítő FEMA táborok Magyarországon?
  2. Gyászos Trianon: a román szabadkőművesek megint lekörözték a magyarokat
  3. A világ Trump után
  4. Elhallgatott történelem – Koronavírus a hullámgenetika szemszögéből

Miközben ezeket a fenti címeken futó videókat néztem doktor Drábik János főszereplésével, a Tankcsapda egyik számának részlete jutott eszembe:

Üvölt, a szemén látszik: / Ő is úgy hisz, ahogy a nácik.

Azt mondják, a túlfűtött nacionalizmustól egy köpésre van a nácizmus. Teljesen jogosnak érzem ezt az alaptézis. Elnézve ezt a frusztrált, saját démonaival küzdő, 80-as éveiben járó öregembert, felmerül bennem a kérdés: hogy tud valaki ennyire kifordulni magából? Dr. Drábik János életrajzát nézve meg pláne. Akit érdekel, olvassa el.

Még kisgyerek voltam, amikor apám a Szabad Európa adóján csüngött, amikor csak lehetett, és onnan próbált hiteles információkhoz jutni, ami az akkori, erősen cenzúrázott magyar médiának köszönhetően egyébként nem volt lehetséges. Azt tudtam csak, hogy az értelmiség adója ez, hiszen a tengerentúlról sugározzák, és a valóságot próbálják meg eljuttatni a félretájékoztatott hallgatóknak. Ha nem így volt, javítsatok ki.

Utánanézve emberünk életpályájának, azt kell mondanom, semmi olyan hányatott sorsra utaló mozzanatot nem vélek felfedezni az élettörténetében, ami okot adna arra, hogy ennyire zavarodottan és eszelősen hirdesse képtelen összeesküvés-elméleteit. Úgy látszik, ez nem műveltség és iskolázottság kérdése. Teljesen mindegy, hogy valaki szobafestő vagy jogdoktor, úgyanúgy bele tud csavarodni egy kitalált, bizonyítékok által alá nem támasztott mesevilágba, és azt valóságként tudja megélni. A racionalitás talajáról teljesen elrugaszkodva ontja a hagymázas teóriáit a hallgatóságának, és a csillagos ég sem képes határt szabni az ámokfutásainak.

A döbbenetes és félelmetes az egészben az, hogy a laikus pont azért nem kérdőjelezi meg – a szó szoros értelmében üvöltözve előadott baromságait -, mert hitelesnek mondható múltja van a doktor úrnak. A Szabad Európa Rádióban egykor vezető szerkesztőként dolgozó ember csak nem beszél baromságokat, nem? Ez biztos tudja, mi az igazság. Hiszen ha valaki, akkor ő biztos látott, hallott olyan dolgokat, amiket egy naiv, együgyű földi halandó nem. Ez az ember biztosan hiteles. Vagy mégsem?

Belenéztem néhány műsorába, és konkrétan mellbevágott, ahogy affektálva, gesztikulálva, ellentmondást nem tűrően, fennhangon hirdeti a tébolyodott elméleteit, mintha azok egytől egyig igazak és hitelesek lennének. Nem tudom, hogy ez a demencia egy korai fázisa, vagy egyébről van szó, mindenesetre számomra félelmetesnek tűnik, amit és ahogyan előad a közönségének. Belegondolni is rossz, mi lenne, ha egy ilyen habitusú ember hatalomra kerülne. Így is épp elég nagy baj, hogy miután a Drábik-félék szabadon öklendezhetik szanaszét a veszélyes konteóikat, az emberek fejében olyan torz képek alakul ki a világról, amilyen.

Dr. Drábik magyaráz (Fotó: Youtube/VNTV – Viva Natúra Televízió)

És innen nyugodtan rá is lehet kanyarodni a Fidesz törzsszavazóira, hiszen ők is éppen eléggé fel vannak hergelve, pontosan az ilyen véleményvezérek miatt. Ezt azért mondom, mert többnyire idős, Fidesz-fanatikusok követik, osztják és lájkolják a doktor urat. Hogy ez mennyire káros? Nagyon. Ez a pali az összes többi mellett nettó fasisztoid retorikát tol. Annyira, mint az USA-ból pár éve világkörüli utat bejárt QAnon mozgalom, ami sajnos emberéleteket is követelt. Drábik nem csak rácsimpaszkodott erre a vonalra, de a magyar történésekkel is párhuzamba állítja.

Más (az 1. videó 10. percétől): azt tudtad, hogy az újpalotai szemétégető valójában egy nagy krematórium, ami komolyabb, mint Auschwitz volt? És azt tudtad, hogy a sok stadiont valójában nem Orbán építette, hanem Gyurcsány? Nem hiszed? Nézd meg! A humanizmustól csöpögő Gyurcsány megállapodott a Moszaddal, hogy krematóriumot épít Újpalotára, az itt elégetett emberekből pedig – kapaszkodj –  elektromos áram és füst lesz. Tehát Gyurcsány a háttérhatalom embere, aki stadion alakú átnevelő táborokat építtetett szerte az országban – sőt még a felcsútit is ő rendelte meg -, ezekkel a jelenlegi nemzeti kormánynak csak a baja van. (Ugyanezen a videón kb. a 16-17. perctől hallható.) Most már tudom, miért ilyen minőségi a magyar futball: én se szívesen fociznék egy átnevelő táborban.

Nem kevésbé súlyos a díszmagyarban előadott trianoni fröcsögése a román szabadkőművesek és magyar szabadkőművesek titkos akciójának kontextusában, amely a magyarság ellen irányul. A 2. videó első öt percében tízig számoltam a mocskos ügy csatakiáltást, az összes Drábik-előadásban gyakorlatilag kötőszavakként használt zsidók, cionista, mocskos komcsik, háttérhatalom kifejezéseket ezzel szemben nem győztem összeszámolni.

Nem utolsó sorban – ahogy a 3. videó tanúsítja – természetesen Trumpot is az egekbe emeli, hiszen ezen a területen lehet csak igazán lubickolni a beteges hülyeség tengerében. Hát mit akar a 77 éves, Biden nevű elnök? – kérdezi a 82 éves, 200 decibelen üvöltöző örökifjú Drábik.

Egy szó mint száz, ide tehetném minden agymenéses előadását, van annyira felháborító és hergelő egyenként mindegyik, mint Trump elmúlt 4 éve volt. Ha valami kimeríti a nagy nyilvánosság előtt elkövetett, sűrű dezinformációba tekert hergelés és uszítás definícióját, akkor ez az. És ne feledjük: természetesen minden nagy erő mögött ott van egy még nagyobb erő, mégpedig a Jóisten. Nos az, hogy ezek a látványosan megborult emberek a végén minden kimondott hülyeségüket a Jóistennel relativizálják, külön szánalmas.

És végül, hogy az utolsó videóról is szót ejtsünk: a Covid-19 ről is mesél nekünk ez a sufnidoktor. Aki szerint ez egy, az emberiségre rászabadított mesterséges vírus, úgyhogy akit érdekel a teljesen tudománytalan, tudományosnak álcázott hablaty, annak szintén van honnan tájékozódni. Ennyi baromságot összehordani, fapofával, teljes átéléssel elmondani, egyszerűen felülmúlhatatlan. A DNS-ek szenvednek, amikor a tesztek során leveszik őket, és a tartályokban olvasztják őket. A sejtet is melegítik egy edényben, az is sír szegény, miközben néhány ember hullámgenetikával irányítja a vírust, ezért nem ér semmit a maszk. Minden, amit a járványról tudni akarsz, azt megtudhatod. 

Borzasztó, hova hülyül a világ. Semmi túlzás nincs abban, hogy a józan ész, a normalitás megőrzése lesz a jövő legnagyobb kihívás sokunk számára. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.