Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az emberek lelkére célozva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vidám hógolyózást! Akár van hó, akár nincs. A tegnapi vírusos-uborkaszezonos-nyomorulthétfős napon azzal szórakoztattam magamat, hogy megnéztem, milyen az élet az országot kettészelő szakadék két részén. A független (és függetlennek látszani akaró) média egészében az volt a vezető hír, hogy Jakab Ferenc virológus professzor azt mondta, ez az év rá fog menni a járványra. Aki nézte az interjút, az azért megérthette, hogy nem ez és nem így volt a mondandója lényege. Akkor sem, ha ez eléggé inspiráló kattintásügyileg. Először talán, de kötve hiszem, hogy bárki meg fogja nyitni az ötödik ilyen című cikket is. Amúgy pedig – mivel senki nem kérdezte, elmondom -, szerintem Jakab professzor a legnormálisabb arc, aki meg szokott szólalni a médiában. Először is ért hozzá, ami nem utolsó szempont. Másodszor nem próbál meg szakzsargon mögé bújni, így érthető, amit beszél a szájával. Harmadszor pedig úgy gondolom, nem szokása ködösíteni. Ha valamit nem tud, akkor megmondja, hogy nem tudja. Értem én, hogy jobb lett volna azt hallani, hogy két hét múlva már el is felejthetjük ezt az egészet, addigra kihal a vírus, minden visszatér a régi kerékvágásba. De ezt abban az esetben jó hallani, ha igaz. Jakab nem politikus, hanem virológus. Neki nem az a dolga, hogy megnyugtassa az embereket valami lekezelő hazugsággal és nem is az, hogy megoldást találjon a mi mindennapi nyomorunkra. Az a kormány dolga. Komolyan mondom, elképesztő, ahogy a – nem is tudom, hogyan kellene megfogalmazni. Talán így: nem kormánypárti – médiája és véleményformálói az országnak egy emberként követeli, hogy tessék nekünk hazudni! Mégpedig szépet tessék hazudni, mert azt szeretjük! Hmmm. Eddig bevált a dolog?

A szakadék másik felén a NER-kompatibilis média úgy tesz, mintha semmi probléma nem lenne. Legalábbis a kormány részéről minden a legnagyobb rendben van. A gazdaság virágzik, a járványról kizárólag csak azért ejtenek szót, hogy az ellenzéket tudják szidni. Van egy viszonylag új vonulata a pártmédiának, pontosabban nem új, de most ez lett az irányadó, a leghangosabb mondanivalójuk. Őket mindenki bántja és üldözi. Pártmédiáról lévén szó, ez a kormánypárt stratégiája lehet. Talán csak átmeneti megoldás, ameddig kitalálnak valamit. Ha így van, nagyon hülye ötlet. Az lehet, hogy az üldözöttnek, a gyengének szoktak szurkolni a mesében, de a valóságban, főként a véreres valóságban, a politika színpadán ez nem működik. Senki nem fog a gyenge mellé állni, amikor arról kell dönteni, hogy kinek a kezébe tenné az ország vezetését a szavazó. Ha azonban komolyan gondolják, és ez már a választási stratégia, mert semmi jobb ötletük nincsen, akkor rendben van. Mármint részemről rendben van.

Sajnálatos módon nem látszanak annak jelei, hogy a kormány igyekezne olyan döntéseket hozni, melyek – a lehetőségeken belül – valamennyire normalizálnák az életet az országban. Nem esik szó a korlátozások átalakításáról, sem arról, hogy milyen módon segítene a kormány azoknak a vállalkozásoknak, melyek nem tudnak tovább talpon maradni, ha továbbra is zárva kell tartaniuk. Arról sincs hír, hogy a munka nélkül maradtak és az ezután várhatóan munka nélkül maradók bármiféle segítségre számíthatnának. Mindössze annyi látszik, hogy a Fidesz választást akar nyerni. A Századvég nevű intézet eszelős kutatás után arra az eredményre jutott, hogy a magyar választók elvárják a kormánytól: vonja felelősségre az oltásellenes politikusokat. Ez remekül hangzik, de én nem tudok ilyen politikusról. Olyanról igen, aki csak bevizsgált és a megfelelő szervek által engedélyezett oltást javasol, ez pedig teljesen rendben van. Ha valakit, akkor azokat a politikusokat kell elővenni, akik felelőtlenül nyilatkoznak, akik nem értenek ugyan hozzá, de nem a szakértőkre bízzák a különféle oltások minősítését és beszerzését, hanem önös politikai érdekeik mentén pártpropagandára használják azokat.

Közben megint kiderült, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan. Mert – Tarlós István, volt főpolgármester szerint – az történik, hogy:

Tarlós István szerint a baloldal politikai kommunikációjának kampányeszközévé silányult a Lánchíd felújítása, amelynek kapcsán számháborút folytat a Karácsony Gergely vezette főváros. A volt főpolgármester úgy véli, veszélyes az utódja által elindított kormányellenes plakátkampány, mivel az tömör, félrevezető jelszavakkal az emberek lelkét célozza. (Magyar Nemzet)

Mire gondol vajon Tarlós? A Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén feliratú plakátokra? Az Együtt bontanák le a határzárat plakátokra? Az Állítsuk meg Brüsszelt, esetleg a Stop plakátokra? Érdekes figyelni, amikor valaki megbukott ugyan, de ezt olyannyira nem veszi tudomásul, hogy vadul ássa maga alatt a talajt. A gödörben.

Őszintén remélem, hogy a volt főpolgármesternek és minden hű rezsimszolgának jut majd a Nimród újság ingyenes hírleveléből. Most ez a sláger mindenhol. Én komolyan úgy tudtam egészen mostanáig, hogy a különféle portálok hírlevelei általában ingyenesek szoktak lenni. De ha országos hír ez a nimródos dolog, akkor biztosan rosszul tudom. Dumcsizzunk erről, és arról, hogy a fideszes Bánki Erik szerint húsvétra visszatérhet az élet a normális kerékvágásba, ha mindenki betartja a szabályokat. Sokkal jobb a külker főiskolán levelező tagozaton végzett szakembernek hinni, mint a virplógus professzornak.

Forduljunk rá a keddre, mindjárt beszólunk, addig is kellemes ébredezést kívánok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.