Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Propagandával és a törvényesített korrupció bejáratott módszereivel nem lehet járványt kezelni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Békességet, vidámságot, több fényt és még több józan eszet kívánok mindenkinek! Kell az a rengeteg jó hír elviseléséhez. Úgy néz ki, hogy bekövetkezik az elkerülhetetlen. Sertéstelep-tulajdonos anyuka szeme fénye, Lajos tegnap este bejelentette: Debrecenben épül fel a magyar oltóanyaggyár. Aki tavaly májusban – amikor Kásler doktorprofesszor, az EMMI, Müller Cecília országos tisztifőorvos, valamint nyunyókafelelős pedig az Nemzeti Népegészségügyi Központ képviseletében együttműködési megállapodást írt alá Debreceni Egyetemmel oltóanyag-fejlesztésről és -ellátásról, illetve nemzeti oltóanyaggyár létrehozásáról – nem hitte, most már elhiheti a legokosabb Kósa Lajosnak. Aki Facebook-oldalán lelkendezte el tegnap este az örömhírt:

Ez igen! Debrecenben lesz a Nemzeti Oltóanyaggyár (az Operatív Törzs ajánlásával)! Ha van valami, ez nemzetstratégiai jelentőségű ügy. Itt minden egyben van, tudományos háttér, ipari tapasztalat, szakképzett munkaerő. Nagy terveink vannak… Hajrá, Debrecen!

Egyfelől én is attól félek, hogy Nagy Tervekben és az ország tyúkszemén taposó nagyot álmodásban nincs hiány. Másfelől tökéletesen egyetértek az operatív törzs kötelező nemzeti felkiáltójelekkel kiabáló megfigyelőjével. Ha már az oktatásnak, a kultúrának, az egészségügynek úgy általában vagy a szociális kérdéseknek úgy általában nem sikerült felküzdeniük magukat a nemzetstratégiai jelentőségű ügyek köze, tizenegy év is kevés volt hozzá, akkor legalább ez legyen nemzetstratégiai jelentőségű ügy: a saját, szuverén vakcinagyár. A részleteket persze nem ismerjük, valószínűleg mindent el is követnek azért, hogy ne ismerhessük meg őket, de még mindig jobb, hogy valami értelmes dolgot terveznek, mint ha egyenesen átutalnák a beruházását árát például Mészáros számlájára. Sőtpláne. Ha már tavaly áprilisban eldőlt, annyira jó a helyzet, hogy Mongóliában építünk 18, 5 milliárd forintból (azt mondták, annyi munkahelyet hoznak létre, amennyit a vírus tönkretett, azt nem mondták, hogy hol) állatvakcinagyárat, akkor kifejezetten időszerű volt majdnem egy évvel később bejelenteni, hogy akkor majd nekünk is lesz egyszer saját különbejáratú vakcinagyárunk.

Kósa hallelujázó bejelentése tökéletesen rímel arra, hogy a Debreceni Egyetem szenátusa pár nappal ezelőtt miért döntött úgy egyhangúlag, hogy önként és dalolva adja fel intézményi autonómiáját (amivel valószínűleg nem tudtak és nem is akartak mit kezdeni), és válik „állami alapítású fideszes vagyonkezelő alapítvány által fenntartott egyetemmé”. Különben ez az a felsőoktatási intézmény, amely nem csak Matolcsy György unortodox látnoknak, de Vlagyimir Vlagyimirovics elvtársnak is díszdoktori címet adományozott korábban. Azt is önként és dalolva. Aztán amikor az orosz elnök kitüntetése ellen több tanszék oktatói tiltakoztak, a derék rektor úr „szerencsétlen, világtalan, tehetetlen balfácánoknak” nevezte őket. Ez mondjuk nem tartozik ide közvetlenül, de valahogy mégis.

Közben mit csinál az egészségügyért papíron és elméletben felelős miniszter úr? Életközelben címet viselő, méltán népszerű Facebook-sorozata keretében újabb mikrofonállványos videót forgatott ő (ezúttal nem királyi csontok összeférceléséről ábrándozott), amelyben sopánkodik és reménykedik. Kásler doktor reméli, hogy mimagyarok nem fogunk válogatni a vakcinák között. Nincs is ennél égetőbb kérdés, hát hiszen itt állnak hegyekben a vakcinák és már csak az a kérdés, hogy ki melyikkel szeretné beoltatni magát. Ja, nem. Vakcina még a kanyarban sincs, tömeges mennyiségben pláne (rohadt Brüsszel, rohadt Pfizer), de Kásler osztja az észt:

Nagyon remélem azt, hogy az a megközelítésbeli különbség oldódik Magyarországon, hogy én ezt a vakcinát szeretném, én azt a vakcinát szeretném, ami általában a propaganda hatására megjelenő véleményeket tükrözi, előítéletekre alapul nagyon sok esetben, politikai rendszerekre vetítik ki.

Öööö… hát tényleg, végül is azt is mondhatta volna (ahogy korábban már megtette), hogy ha már miattunk szabadult el a vírus, mert a fiatalok fegyelmezetlenek voltak, mert a felnőttek fegyelemezetlenek voltak, mert bulikáztak, adriáztak, mert külföldre mentek, mert összevissza fertőzték egymást, akkor legalább annyi legyen bennünk, hogy nem válogatunk a vakcinák között. Ezúttal a professzor úr visszafogta magát a bűnbakképzés anatómiája terén, ó, köszönjük. Viszont szeretném jelezni, hogy Magyarországon egyfajta propaganda van, mégpedig a korlátlan hatalmába kapaszkodó állampártnak van propagandája. Lényegében csak propagandája van. Beleértve az összes penetráns félretájékoztatást, titkolózást, halandzsázást, mellébeszélést, ködösítést. Itt egyvalaki van, aki politikai kérdést csinált a járványból és a vakcinából: a hatalmat birtokló és minden döntésért kizárólagos felelősséget viselő kormány.

Ahogy Lantos Gabriella, az Új Világ Néppárt (egészség)politikusa nagyon helyesen rávilágított: az, amit az orosz és az oxfordi vakcinával művel a kormány, nem több, mint politikailag motivált hősködés. Az, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az orosz és az oxfordi vakcina engedélyeztetési eljárását 210 napról 60 napra rövidítette le, felháborító politikai döntés, amely rohadtul nem tesz jót ezen vakcinák – különösen az orosz vakcina, a kínairól nem is beszélve – egyébként sem túl nagy hitelességének. Az egész arra jó, hogy lehessen Brüsszel felé rázni az öklöt, miközben sem az orosz, sem a kínai vakcina tömeg beszerzése nem fogja érdemben lerövödíteni a lakosság átoltottságához szükséges időt. Lantos szerint a 60 év fölöttieket március-áprilisra tudják beoltani Magyarországon, az annál fiatalabb, egészséges állampolgárok tömeges oltására a tavasz végéig kell várni. Ezért aztán a válogatósdi oka, mélyen tisztelt Kásler úr egyenes következménye a kormányzati propaganda felelőtlenségének és annak, hogy a hatalom nem egészségügyi, hanem politikai kérdésként kezeli az egész járványhelyzetet.

Úgyhogy pont ennyire érdemes komolyan venni Hollik István szombaton ügyeletes hasbeszélőt, amikor a pártállami médiával kánonban, Orbán nyomán szabadon ismételgeti a kézenfekvő, politikailag kifizetődő szólamot – azt az egyet, amit tudnak és ismernek – miszerint Brüsszel tehet róla. Vagyis „a brüsszeli vakcinabeszerzés megbukott”. Ahogy azt is érdemes a helyén kezelni, amikor Hollik István azt óbégatja, hogy itt az egyedüli ellenfél a baloldal, amely ebből is ideológiai kérdést gyárt, és támadja a hatóságokat, és hangulatot és bizonytalanságot kelt, és halálkampányt folytat, és szégyellje magát. Illetve azt is, amikor Hollik István arról győzködi a kormány által ködbe és homályba terelt oltásszkeptikus populációt, hogy „a vakcinának nincsen ideológiája, politikai nézete, a vakcinának csak megbízhatósága és hatékonysága van”. Ezzel szerintem elkéstek a nertársak.

Minden ökölbe szorult sápítozásukból süt, hogy Brüsszel és a magyar ellenzék gyepálásán, hibáztatásán és a felelősség elhárításán kívül nincs egyetlen értelmes ötletük. Meggyőződésem, hogy Kósa vakcinagyáras bejelentésével is azt próbálják ellensúlyozni, hogy ezt elkúrták. Kétharmaduk van tizenegyedik éve. Beütött a járvány, tíz év alatt először kellett volna érdemben megmutatni, hogy tudnak kormányozni, hogy életeket, egzisztenciákat, vállalkozásokat, családokat képesek megmenteni azzal, hogy ellátják a feladataikat. Ehhez képest saját magukat, a holdudvarukat mentik tavaly március óta, miközben a csődközelbe került, a válságot leginkább megsínylő, a teljes reménytelenség szélére sodródott kisvállalkozásokat, kisembereket az út szélén hagyják megrohadni. És ugyanezzel a lendülettel az önkormányzatokat meg a közös teherviselésre hivatkozva, törvények megszegése árán, a pártállam választási kampányának részeként tönkreteszik. Mészáros Lőrincre, propagandára, a talpasaik kitömésére van pénz, az elkeseredésében a törvényes tiltások megszegésével fenyegetőző vendéglátós megsegítésére nincs pénz.

És ez nem minden: eközben a minden irányba, beazonosíthatatlanul, átláthatatlanul röpködő százmilliárdok hátán sikerült akkora történelmi hiányt összelapátolni, hogy a tizenegy éve elmúlt nyolc év adja a másikat. Azzal döngették a mellüket, hogy nekik és a sikeres kormányzásuknak köszönhetően olyan jó állapotban van a magyar gazdaság, hogy röhögve kiállja a válság próbáját, nem úgy, mint bezzeggyurcsányék idején, nem úgy, mint a hanyatló Nyugat országaiban, amelyek a taknyukon csúsznak. Ma már pontosan látszik, hogy hazugság volt ez is. Élő ember nem tudja, hogyan fogja visszafizetni Magyarország az Orbánék miatt elszabadult államadósságot. Tízezres nagyságrendben rohadnak a raktárban a túlárazott lélegeztetőgépeik, miközben például még senki nem látott egy oltási tervet, de Brüsszelt és a baloldalt hibáztatják azért, mert a politikai érdekeikhez fércelt járványügyi kormányzati kommunikációjuk alapján az emberek jelentős része nemhogy nem bízik bennük meg az oltásban, de már lassan azt sem hiszi el, amit kérdeznek. Pedig azt hiszem, hét nem telt el úgy, hogy sokan sokféleképpen, majdhogynem jóindulattal figyelmeztettek: propagandával és a törvényesített lopás bejáratott módszereivel nem lehet járványt kezelni. Kiderült, hogy tényleg nem lehet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.