Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyugtasson meg valaki, hogy nem akarják visszaállítani a királyságot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az, hogy nincs egészségügyi minisztérium egy világjárvány idején, meg úgy amúgy sincs, mert minek, az megmosolyogtató. Na jó, inkább tragikus. Mondjuk eddig nem is nagyon kellett, nem volt járvány, szartak bele vastagon, magasról és nagy ívben. Helyette van Emberi Erőforrások Minisztériuma (droid fenntartó, milyen név ez?), aminek a főminisztere prof. dr. Kásler Miklós. Van neki 9 darab államtitkára, 15 darab helyettes államtitkára, 11 darab miniszteri biztosa, a vízfejű minisztériumának meg van egy Állami Egészségügyi Ellátó Központ nevű háttérintézménye. 

Nem tudom, hogy ezek így összesen mit csinálnak, úgyhogy tegye fel a kezét, aki tudja, Kásleren kívül még ki mindenki dolgozik az EMMI kötelékében? Igen, Rétvári is ott dolgozik. A tipikus nagyarcú kihaénnem államtitkár és a hasonszőrűek, akiknek az érdemi munkavégzés, hogy a parlamentben vagy írásbeli képviselői kérdésekre adott nemválaszokban kioktatják az ellenzéket, ha a professzor úr házon kívül van. Általában ott van.

Aztán van még egy érdekes intézmény: a szétbarmolt ÁNTSZ romjaiból kikelt NNK, azaz  Nemzeti (mi más?) Népegészségügyi Központ. Olyan Kádáros, de nem baj, ennek a vezetője Müller Cecilia tisztifőorvos. Namost ez sem az elsőszámú bázisa a járványügyi védekezésnek és fennforgásnak, mert az a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs. Tehát ezek alapján tulajdonképpen mindenki foglakozik ezzel a kurva járvánnyal, csak az nem, akinek kellene. De akkor mi a fenének van ennyi intézmény, és benne rengeteg éhes száj, amelyet mi, adófizetők etetünk? Minek van egy professzordoktor miniszterünk, ha az nem csinál semmit, hetekre eltűnik, a Google-keresőt kell igénybe venni, hogy kiderüljön, éppen mit csinál a pandémia legsötétebb napjaiban.

Hát például ezt: Lepoglavában videót forgat. Ez volt az a pont, amikor nem csak a melegfront erősített rá a fejgörcsömre, hanem doktor Kásler is. Most komolyan, gyerekek? Amikor a világ éppen rohad össze, amikor mindenki a túlélésre játszik, akkor az a legfontosabb, hogy Mátyás király csontjait szedegesse a miniszter úr? Hogy csontokból kirakósozzon és azon lamentáljon, hogy összeragasztja Mátyást, és eltemeti majd valami szent helyen? Ez a prioritási lista csúcsa? Ráadásul az igazságos és bölcs jelzővel ellátott uralkodót? Egy vérkorrupt, népnyúzó, igazságtalan állampárt minisztere? Ez most egy kritikus időszakban elvileg kulcsfontosságú területért felelős miniszter legégetőbb feladata, amikor emberek halnak meg minden nap, és oltóanyagot kellene minél előbb lobbizni? Akkor ennek a megszállottnak az a fejlövése támad, hogy kirakja a Mathias Rex puzzlét, és megkeresi a magyar frigyládát, mint Indiana Jones? Mondjuk az is doktor volt, igaz, nem onkológus, hanem régész. 

Nem lehet, hogy ezeket a nemes nemzeti feladatokat nem most kellene halasztást nem tűrve ellátni, hanem békeidőben, amikor éppen nem akar a fejünkre omlani az ország? A másik: mi a francnak kell bolygatni egy több mint 500 éve elhunyt uralkodó földi maradványait? Nyugtasson meg valaki, hogy nem akarják visszaállítani a királyságot, mert egyre több jel mutat erre. Mondjuk Orbán már elfoglalta a budai Várat a sleppjével, bármit megtehetnek a törvényeik alapján, már csak az hiányzik, hogy valamelyik eszelős hülye kitalálja a csontokból vett minta alapján, hogy Orbán ilyen-olyan úton leszármazottja a Hunyadiaknak. Ebben az elvarázsolt országban bármi megtörténhet. A padlás van tele már ezekkel, meg az aberrált dolgaikkal.

Még az a szerencse, hogy Orbán mindenhez is ért, így nem is értem, mi szükség van minisztériumokra meg szakemberekre. Szijjártó közben seftel mindenkivel. Miután a lélegeztetőgépeket elszámolták, és most inkább kevesebb, mint több sikerrel árulják őket, mert lassan többe kerül tárolni, mint ingyen odaadni valakinek. Majd karácsonykor kapnak a közalkalmazottak horkolásgátlót krumpli helyett. Hogy csilliárdokba került, hogy vagy jó valamire, vagy nem, az a sánta kutyát nem érdekli, viszont nekik áll feljebb, ha számon kérik rajtuk a pazarlást. Végül is nem az ő pénzük, úgyhogy kussoljon mindenki, mert náluk senki nem tudja jobban. Aha.

Meg a több helyről megerősített hír, miszerint a kiolvasztott ampullákat inkább kikukázzák az oltóközpontokban, mert félnek a retorzióktól. Ez a High Tech Logisztika, amivel ezek mindenkit leköröznek. Igaz, hogy egy nyomorult visszaigazoló e-mailt nem tud küldeni a gov.hu-ban végződő oltási regisztrációs felület, és egy átláthatatlan szar az egész, de kit érdekel? A legegyszerűbb webáruház is azonnal jelzi, ha rendelek valamit, folyamatosan tájékoztatnak, hogy éppen milyen fázisban van a megrendelésem. Ezeknél? Semmi. Egy Facebook-posztban kérdezte meg egy idősebb ismerősöm, hogy más kapott-e visszajelzést a regisztrációt követően. A válaszok elég vegyesek voltak. Van, aki kapott, van, aki nem. Ez egy ország hivatalos oltási felülete. Gratulálok! Hogy oltási terv, mint olyan, nincs, az egy dolog. Hogy az ember azt sem tudja, hogy mikor kerül sorra, mert senki nem mond és nem tud semmit, az is egy dolog. Meg eleve is ilyesmit ne is kérdezzenek tőlük, mert ez meghaladja a képességüket. De mindennek a tetejébe nekik a legnagyobb a pofájuk, hogy nem kapják meg időben az Európai Uniótól a vakcinát és Brüsszel a hibás.

Szánalmas, béna, alkalmatlan banda. De György István (ha valaki nem tudná, ki ő, nem olyan nagy csoda, ő a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára) szerint ha lenne, akkor 2 nap alatt akár 1 millió embert is be tudnának oltani. Ezek? Ugyan, ne röhögtessenek már! Az országot hullazsákban kiárusító szemfényvesztő és sleppje? Ki hisz ezeknek bármit is? Ki bízik bennük? Ha ez így megy tovább, karácsonyig sem oltják be az ország lakóit. (Mint egy másik cikkemben felvetettem: lehet, hogy pont ez a cél?) Majd meglátjuk, mindenesetre nagyon remélem, Kásler egészségesen tért vissza Horvátországból. Lehetőleg két lábszárcsonttal. Ez pillanatnyilag a legfontosabb dolog a világon.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.