Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Könnyen lehet valaki ünnepelt sztárból üldözött gazember

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Valami bűzlik a Karmelitában. De nagyon. Vagy egy tökéletesen megkomponált színdarabot hallhattunk a Kossuth rádióban előadott hangjátékban, vagy egy előre megtervezett terv első kirakós-darabját dobta közénk a nagy honvédő. Azt mondja:

„Ha az egészségügyi hatóságok elvégzik a dolgukat és a kínai vakcinát is tudjuk használni, akkor olyan gyorsan tudunk oldani, hogy talán még jóval nyár előtt is vissza kaphatjuk a régi életünket.”

Ez kétségtelenül kurva jól hangzik, de elég kétértelmű jelentéssel bír számomra, azaz felvet néhány aggályos szempontot.

Az első: úgy tűnhet, a kínai oltóanyag – ami egyébként állítólag szar, és pont a 60 év felettiek beoltására alkalmatlan – olyan állítólag a Pfizerrel szemben, mintha egy lopakodó típusú szupervadászgépet akarnánk összehasonlítani egy 30-as évekbeli duplaszárnyú egymotorossal.

A második: amint kiderült, a kínai oltás ráadásul drágább is, mint a Pfizer vakcinája.

A harmadik: közben valamiért lemondott a kínai vakcinát gyártó Sinopharm cég vezetője is.

Na most. Mindezeket nem én állítom, hanem számomra hitelesnek tűnő szakemberek nyilatkozataiból és sajtóértesülésekből olvastam ki. Ebből következtetek arra, hogy valami itt nagyon nem kerek. Tehát ha ennek fényében nézzük a dolgokat, akkor felmerül a kérdés: miért érdeke Orbánnak ez az üzlet? Mert lehet mutogatni Brüsszelre, hogy majd ő megoldja okosba, ha kell, ha nem, ha a fene fenét eszik akkor is? Mert majd megint mondhatja, hogy illiberális módon kezeli ezt az amúgy is kényes ügyet, és hogy ugye micsoda sikeres út ez? Vagy mert hulljon a nyugdíjas, úgyis sok az éhes száj, hasznukat meg nem veszi? Felmérték talán, hogy már annyira nem népszerűek a körükben? Vagy szimplán csak elő lehet adni a mártírt, a hattyú halálát, és ehhez előre kellett egy kicsit szaladni? Eljátszani, hogy a kormány mindent megpróbált, de hát a gaz Európai Unió nem tudja kezelni a problémát, a kínait meg nem támogatja a lakosság (a fentiek ismeretében annyira ne csodálkozzunk ezen), ezért sajnos várni kell, és ez lemondásokkal jár? A pénteki monológ ezen része utal erre: 

„Arra kérem a hatóságot, hogy körültekintően, de a lehető leggyorsabban mondjanak A-t, vagy B-t, hogy lehet-e használni itthon a vakcinát. Több millió kínai vakcinát az emberek rendelkezésére tudnánk bocsátani akár néhány napon belül.”

Itt van, tessék! A szabadságotoknak ára van, emberek, az pedig nem más, mint a bizonytalan vakcina. Ha ezt beadjuk, akkor nyár elejére fel lehet oldani a tilalmakat, ellenkező esetben csak ősszel. Ez egy fenyegető zsarolás szerintem, amire azért lehet tudni a választ. Mégpedig azt, hogy a statisztika szerint a magyarok mindössze csak 1%-a adatná be magának a kínait. Kvázi szinte senki. Logikusan akkor marad az őszig elhúzódó korlátozás.

Szerintem pedig Orbán most nyírja ki az ellenzéki összefogás előválasztási procedúráját. Úgy húzza az időt, hogy aztán majd ledobhassa magáról a felelőséget. A veszélyhelyzet meghosszabbításával ellehetetleníti az ellenzéket, a kampány mint olyan, nem tud kibontakozni. Véleményem szerint akár emberi életek árán is, de véghez fogja vinni, mert felmérték, hogy az ellenzék simán verné a Fideszt.

Mivel a felelősség, a válság hatásai, és úgy sokminden együtt kezdi összenyomni őket, csakis az időnyerés lehet az opció. Addig is lopják a pénzt alapítványokon keresztül, mentik ami menthető, visznek mindent, mint a piros hetes. Ne legyen igazam, de a következő lépés az lesz, hogy elutasítják a kínai engedélyeztetését, és erre hivatkozva marad minden a régiben. A válság miatt egyre több vállalkozás és magánszemély megy csődbe, mivel egyik sem kap pénzbeli segítséget. Az nem segítség, hogy ezt meg azt, ideig óráig nem kell befizetni, meg majd lesz itt egy valag munkahely. Ezek üres lózungok, ebből nem lehet tejet és kenyeret venni a boltban, vagy bérleti díjat fizetni egy bérlőnek. A tartalékok kifogytak, az emberek elégedetlenek. Majd ha netán elindul a felhergelt nép, természetesen rákenik az ellenzékre, mint ahogy mindig is tették. Szépen elő lett készítve a tiszta kéz stratégia. A mi nem tehetünk semmiről, mi ott sem voltunk taktika. Csak ez egyre kevesebb lesz, és egyre szánalmasabb. A világ változik, az emberek a bőrükön érzik a valóságot. Könnyen lehet valaki ünnepelt sztárból üldözött gazember. Főleg ha sokan rájönnek, mennyi pénzt lopott el tőlük az az ember és csapata, akit eddig sztároltak. És sajnos már rég nem csak pénzben, hanem emberéletekben is lehet már mérni ennek a politikai ámokfutásnak a teljesítményét.

És ahogy eddig is, ezután is csak a saját szempontjait, érdekeit fogja szem előtt tartani, senki másét. A saját bőrét fogja menteni, meg a családjáét, és ezért simán be fog áldozni mindent. Ez van, amikor egy királyság hamis szólamokra és uszításra épül. Abból sohasem sülhet ki jó, csakis rossz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.