Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi legutóbb gyerekkorunkban játszottunk cowboyosdit meg indiánosdit, de úgy látszik, ezeket most érte utol az infantilizmus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudom, hogy a Lajos nem a legélesebb kés a fiókban, sőt. De akkor ez most megint mi volt? Annyira szürreálisra sikerült Kósa „édesanyámnemstrómanjasenkinek” Lajos előadása az ATV Egyenes Beszéd c. műsorának keddi adásában, hogy nem tudtam eldönteni, ez most paródia, vagy maga a valóság. Én általában pár pohár rozé elfogyasztása után szoktam ennyire összefüggéstelenül beszélni, Lajos – ha minden igaz – józanul produkálta ugyanezt a teljesítményt. Azt, hogy érthetetlenül habalatyol, már nagyjából megszoktuk, de a tartalommal is voltak bajok rendesen.

Lajosunknak – elmondása szerint – kezd tele lenni a töke azzal is, hogy Orbán berendeli őt is a hajnali operatív törzsi szeánszokra, no meg a koránkeléssel is. Lassan kezdi azt hinni magáról, hogy ő egy pék. Igaz, a pékek nem korán kelnek, hanem korán fekszenek, tudtommal éjjel kezdenek sütni, és reggel térnek nyugovóra, de mindegy is, ezek azt sem tudják, mi fán terem a kétkezi munka. Ugyan azt elmondta, hogy szerinte van két és félmilliárd nyugdíjas (igaz, gyorsan javított két és fél millióra), azt viszont nem nagyon tudtuk meg, hogy valójában ki dönt és miről, a lényeg, hogy a végén úgyis a Viktor mondja ki az áment. (Woment). Cecília asszony dönt, Pintér szervez, Orbán bejelent, és a világon ez a harmadik legjobb törzs, operatív értelemben. Mert nem úgy van az, hogy Cecília azt mondja, kell ötmillió maszk, meg hárommillió kesztyű, és csak úgy lemegy a boltba vásárolni. De tényleg, ki az a pihentagyú, aki ezt gondolta, Lajos? 

Akinek van némi józan esze, az pontosan tudja, hogy azért ül ott mindenki, aki ott ül, nehogy különutas megoldások szülessenek, meg hát el kell játszani az egyedüli nagy megmentő szerepét a Fidesznek. Rogán is ott téblábol, és egy rakás mindenki más is, aki számít. Lajos felügyel mindent, majd jelenti az országgyűlés elnökének, hogy minden fasza. Mi gyerekkorunkban játszottunk cowboyosdit meg indiánosdit utoljára, de úgy látszik, ezeket most érte utol az infantilis agybaj. Megadják a módját, akarom mondani, úgy csinálnak, mintha. Ebben felülmúlhatatlanok, az kétségtelen. A bizottsági elnök jelent az országgyűlés elnökének, aki ír a köztársasági elnöknek, a Fidesz egyetért mindennel, a fideszes parlament megszavazza, és minden szabályos és törvényes. Aha. Így megy ez. Mintha nem egy és ugyanaz az ember döntene mindenről és mindenkiről, ezek meg csak úgy ott vannak biodíszletnek. Na jó, meg a Habony, de más nemigen. Ennek ellenére eljátsszák, előadják, elbábozzák, mindegy, csak mozgásban legyenek. Olyan ez, mint a közmunka, ami ami a maga rendjén olyan, mint az alkoholmentes sör. Van, de minek? Látványos és tökéletesen lehet vele a számokat kozmetikázni, valamint a helyi földesuraknak ingyen munkaerőt biztosítani a településeken. Így fejlődnek a majorságok ebben az elbaszott országban.

Szóval Lajos egyre szarabbul néz ki, egy kicsit fel is szedett magára, már saját magán is röhög, Rónai Egonnak is láthatóan kínszenvedés volt beszélgetni ezzel a zombival. De azért megdícsérte, milyen kedves volt, hogy befáradt a stúdióba, és elszórakoztatta a közönséget. Ha ennyire nem adnak már a látszatra sem, akkor nagy a baj. Leamortizálódtak a nagyok, megkoptak a fényes csillagok. Józsi, Tibi, már a múlté, a Néppárt pedig a Fidesz-KDNP EPP-frakcióból való kizárásának forgatókönyvét készíti elő. Biztos, ami biztos alapon. Vállalhatatlanok ezek már mindenhol a világon, pont úgy, mint az unokatestvér.

Rá is zendített itthon az összes megmondóember, hogy a Facebook így, meg az Insta úgy, a rohadt techóriások, mindenki összefog majd szegény keresztesek ellen a választások előtt, és igaz, hogy mindegyik ezeken a platformokon kommunikál reggeltől estig, de azért ők szólnak előre. Mert a Twitteren magán kívül, üvöltözve uszító Donaldot is lekeverték, nincs már neki felülete, ahol tudna fröcsögni és hergelni. Mert a szólásnak van szabadsága, és ők soha nem vetemednének arra, hogy bárkit is elhallgattassanak, ezért kikérik már most előre maguknak, ha esetleg velük is ez történne. Ez csak azoknak lehet furcsa, akik nem szeretik betartani a szabályokat, főleg azokat nem, amelyeket nem ők hoztak saját maguk védelmében. 

Így kell megágyazni előre a buktának, mert utólag már csak visszafelé lehet mutogatni, hogy ők megmondták, és tessék, az is lett. Addig is kezdik a nehéztüzérséget ráállítani a baloldali koalícióra, moslékkoalícióra. Ez már szépen cseng, szerintem legyen kicsit durvább, mert ugye az az új mantra, hogy az ellenzék a halálnak szurkol. Ülnek Feriék a lelátón, és halálfejes zászlókat lengetnek, és skandálják, hogy: Hajrá Halál! Még, még, még, ennyi nem elég! Legyen mindjárt halálkoalíció, az szerintem még jobban kifejezné a lényeget. Vagy „Totenkopf” brigád. Mit tudom én, bármi. De moslék? Ez pont annyira snassz és egyszerű, mint Kósa Lajos.

És még csak január közepe van, még el sem kezdődött az év. Mi lesz még itt? Ahogy múlik az idő, úgy hülyülnek el még jobban a Fidesznél. Lehet, hogy tényleg már csak a túlélésre játszanak, mert bármi pozitívumot nehéz róluk mondani. Az 50%-os hatékonyságú kínai vakcináról meg ne is beszéljünk. Igaz, Peti? Majd elraktározzátok a lélegeztetőgépek mellé, kit érdekel. A brüsszeliek meg direkt szívatnak minket. Ezen mondjuk nem csodálkozom, én sem annak az országnak adnék az elsők között vakcinát, amelynek a lakói zsinórban háromszor is történelmi többséggel választottak meg egy diktátort, és erre még büszkék is.

Legalábbis ezt halljuk lépten-nyomon Petitől, hogy ne ugassanak bele az ország dolgaiba. Akkor én meg azt mondom, kussoljon az összes nagypofájú, és várjon  csendben, mire sorra kerülünk, mert nem a legkorruptabb tolvajokat fogják elsőre kiszolgálni. Ezt is nektek köszönhetjük, portyázó fürkészek. Röhögnöm kell.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.