Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormányprogrammá emelt korrupció országában egy vállrándítással el van intézve minden

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jobb reggeleket kívánok mindenkinek! Nem aggódom már a koronavírus brit mutációja miatt sem, amely felütötte a fejét Magyarországon is (nem, sajnos a csirkeháló nem állította meg). Mióta tudom, hogy Müller Országos Cecília nénit is beoltották, nincs okom rettegni, hogy mi lesz. Előbb-utóbb úgyis mindenki megkapja, vagyis hát soros lesz az oltakozási listán, sőt, ha szerencséje van és a vakcina sajátosan magyar fürkészése meg portyázása ugyanolyan jól fog teljesíteni, mint a lélegeztetőgép nagybevásárlás, akkor nem az 50%-os hatékonyságú kínai és egy másik megegyező hatékonyságú kínai közül kell választani. Egyelőre nem tartunk itt, Szlávik doktorceleb legalábbis a vakcina érkezésének tempójából arra következetet, hogy nagyon lassan érjük el így a nyájnak az ő immunitását. Nem baj, a nyáj legalább adott, az is valami.

Ámazonban hagyjuk a járványt, mert nézetem szerint már olyan mértékben elérte az emberek elméjében a szaturációs pontot a pandémiával kapcsolatos információk, félinformációk, eltitkolt információk, dezinformációk, csúsztatások és tömény hazugságok kaotikus elegye, a bezártság és a bizonytalanság – különösen egyes, a járvány által padlóra küldött területeken – olyan szinten hágott a tetőfokára, hogy már mindenkinek az összes hócipője és nemiszerve tele van az egésszel. Az információdömping véleményem szerint egy jó ideje már perverz effektust produkál (vagyis éppen az ellenkező hatást váltja ki, mint amit elvileg szánnak neki), amely helyzet olyan helyeken még a nem túl rózsás európai átlagnál is lényegesen szarabb,

  • ahol egyrészt a járvány első hullámának első percétől nem nézik felnőttnek a lakosságot,
  • ahol másrészt ebből adódóan a hivatalos hatósági-kormányzati tájékoztatás hiányos, homályos és teljesen megbízhatatlan,
  • ahol harmadrészt a kormány lévők hozzá vannak kényelmesedve a kitalált ellenségekkel való küzdelemhez, így fogalmuk nincs, hogy a valóságosakkal mit kellene kezdeni,
  • és ahol negyedrészt és következésképpen egyetlen cél lebeg a hatalmon lévők hatalomtól üveges szeme előtt: minél nagyobbat hasítani, minél többet profitálni a káoszból.

Ugorjunk. Ha fogalmad nincs, mit kellene tenned egy kínos, ön- és közveszélyes, tarthatatlan helyzetben – például olyankor, amikor a (párt)család renitens, büdöstahó, a többieket cseszegető és hátba szúrogató, a közös szabályoknak alávetni magát nem akaró tagját jobb belátásra bírd -, akkor hozz létre valamilyen bizottságot, testületet, munkacsoportot vagy hasonlót. Pontosan ezt találta ki az Európai Néppárt is a Fidesszel kapcsolatban: munkacsoportot gründoltak, amely a Fidesz-frakció kizárásának jogi lehetőségét keresi. Sajtóértesülések szerint úgy akarják módosítani a frakció működési szabályzatát, hogy egyetlen szavazással, a képviselők egyszerű többségével ki lehessen zárni egy egész képviselőcsoportot. Állítólag az lenne a cél, hogy ne csak egy személyt, hanem egy egész képviselőcsoportot is ki lehessen zárni a frakcióból, ennek egyik módja az lenne, ha a kizáráshoz a kétharmados többség helyett az egyszerű többség is elegendő volna. Hát nem is tudom. Egyrészt még Deutsch Tamást sem sikerült kivágni a famíliából, pedig arra lett volna lehetőségük. Másrészt 2019 márciusa óta – amikor Orbán önszántából felfüggesztette a pártját az EPP-ben, mert őket se kilökni se felfüggeszteni nem lehet, ha ők nem akarják -, azaz lassan két éve, miután már felállítottak egy háromfős tanácsot is (a néppárti bölcsekét), amely sehonnan sehova nem jutott a Fidesz és az EPP kapcsolatának rendezésében, és arról pláne sem tudok, hogy bármilyen eredményre jutottak volna a Fidesz jogállamisághoz való viszonyát illetően, ellenben már fel is számolták magukat, most a játékszabályokat akarják módosítani azért, hogy amire valójában semmiféle többségi akarat nem volt, azt így megcselekedjék. Engem ez pont a Fidesz módszereire emlékeztet, úgyhogy el tudom képzelni, hogyan fog újabb és  újabb tajtékzó szamizdatokat gyártani őfényessége annak analógiájára, amit a jogállamisági mechanizmus bevezetésének árnyékában művelt. Az nem szokott neki finom lenni, amikor lopkodják a kottáját. Különben meg Szájer utódjának (Gál Kinga) azért felesleges aggodalmaskodnia, hogy a Néppárt ezzel leszalámizza a másképp gondolkodókat, hiszen abban semmi nem változott, hogy a német autóipar, külön a CDU-CSU (Weber úr kritikái ide vagy oda) érdekei akkor is fontosabbak, mint holmi európai értékek. Ez van. A másképp gondolkodók leszalámizását a felcsúti doktornál senki nem műveli magasabb szinten, úgyhogy nyugi. Amúgy meg sok sikert a Néppártnak, a töketlenkedés európai bajnokainak.

Apropó: végre sikerült megállítani Brüsszelt. Vagyis izé, majd most fogják hangos dobpergéssel megállítani. A Fidesz pártalapítványa tudniillik röhejes 800 millió forintért (van pénz lovettára, ne idegeskedjünk) shoppingolt magának egy 506 négyzetméteres irodaterületet – egy patinás, százéves brüsszeli ház egy teljes emeletét – a belga főváros egyik legfrekventáltabb pontján. Még tavaly ősszel. Pontosabban: nem is az ingatlanrészt vették meg, hanem azt a belga vállalkozást, amely tulajdonosa volt a ingatlannak. Így tervezik ellensúlyozni a Magyarországról külföldre eljutó, gyakran egyoldalú és kiegyensúlyozatlan híreket, és bemutassák „a valódi Magyarországot”. Mármint azt a valódi Magyarországot, amit az M1-en az idén közel 120 milliárdért mutogatnak naponta. A fura cégügyleten túl, meg azon az örökös kínzó kérdésen túl, hogy ez is közpénzből ment vajon, az különösen beszédes, hogy másfél évvel a parlamenti választás előtt ezek a hanyatló Nyugaton terjeszkednek, hogy nyomhassák a propagandát. Ez jó, mert gondolom, ez azt jelenti, hogy fel sem merül, hogy esetleg elbukják azt a kurva választást. Azért remélhetőleg konszolidált eresz is tartozik a puccos harácsolmányhoz, mert sose lehet tudni, mikor jön jól.

Erről jut eszembe, hogy az általános nemzetközi helyzet egyébként is fokozódik. Észtországban egy korrupciós vizsgálat miatt omlik össze éppen a kormány. Az ügy egy nagyszabású fővárosi ingatlanprojektnek juttatott állami segélyhitellel kapcsolatos, a miniszterelnök pedig azért mondott le, mert politikai felelősséget akar vállalni a történtek miatt, és lehetőséget teremteni a pártját ért korrupciós vádak tisztázására. Közben Olaszországban két miniszter lemondása miatt készül padlót fogni Giuseppe Conte kormánya, míg Hollandiában holnap dönt a holland kormány arról, hogy lemond-e egy hónapok óta nagy port kavaró családtámogatási botrány miatt. A Fidesz propagandája egy emberként dörzsöli a kezét, hogy végre jöhet Salvini haverjuk, meg hogy naugye a libernyák holland fickó is megbukik szerencsére, úgy kell neki. Én viszont annak szemléltetésére hoztam ide ezeket a példákat, hogy a korrupció és a gazemberség nem hungarikum, viszont egyáltalán nem mindegy, hogy egy-egy disznóság kiderülésének vannak, avagy nincsenek következményei. Tíz év orbánizmus után innen nézve egyenesen szürreális, hogy miniszterek, miniszterelnökök lemondanak, hogy vállalják a felelősséget, hogy tisztázni akarják magukat, hogy nem ragaszkodnak minden vállalhatatlan ügyködésen át a székükhöz. Mindeközben Orbániában a rendszerszintű, kormányprogrammá emelt korrupció országában egy vállrándítással el van intézve minden. A miniszterelnök üzleti ügyekkel nem foglalkozik, a miniszterelnök ott sem volt, a miniszterelnököt soha semmiért semmilyen felelősség nem terheli, őt ne kérdezzék a családtagjai közpénzből hízásáról, a miniszterelnököt a magyaremberek megválasztották, ráadásul háromszor kétharmaddal, nehogy már bárki bármit számon kérjen rajta. Ez a különbség egy olyan félfeudális banánköztársaság között, ahol egy maffiaszerűen üzemelő alakulat foglyul ejtette az államot és bármely, akármilyen kicsivel fejlettebb demokratikus államberendezkedések között.

Itt a miniszterelnök veje most éppen (nem először) 215 millió forint vissza nem térítendő mocskos brüsszeli pénzt kapott, hogy erdősítsen a drága. Még önrészt sem kellett beleraknia. Már megint nem egy közönséges magyar állampolgár vállalkozása kapta a pénzt, hanem. Hanem az irodája közlése szerint Tiborcz István úr őstermelő. Aki biogazdálkodást folytat 300 hektáron több mint öt esztendeje, és akinek sikeres vállalkozása számos család megélhetését biztosítja. Vagyis miközben apóspajtás teli pofával mocskolja Brüsszelt, a nemzet veje az európai adót fizetők pénzén halmozza egymás hátára a sikereket. Most éppen ő volt a soros, hogy sokadszorra profitáljon abból, hogy az apósa miniszterelnök, aki egészen páratlan módon él vissza a hatalmával, mégsem merül fel benne, sem a szeretett híveiben és imádóiban, hogy bármilyen magyarázattal tartozna azzal kapcsolatban, hogy mire használja sok egyéb mellett a demokratikus politikai felhatalmazását.

Mint ahogy Rogán Bűnöző Antal sem fog izzadva kiállni a sajtó elé elmagyarázni, hogy a közpénzből működő Szerencsejáték Service Zrt. milyen elfogadható indokkal tömi pénzzel a volt neje, Cecília sikeres üzletasszony sporteseményeket szervező vállalkozását. Amelyhez 2020-ban 210 milliót vágott hozzá az állami cég. Hogy mégis hogy van az, hogy miközben tényleg szarrá szopatják az önkormányzatokat – a kormányzati megszorítások, a közös teherviselésre hivatkozó kormányzati fojtogatás HÉTSZER nagyobb mértékben sújtják az ellenzéki vezetésű településeket, mint azokat, amelyek jól szavaztak -, miközben vállalkozások mentek csődbe, emberek maradtak munka és bevételek nélkül, és senki nem segített rajtuk, ex-Rogánné tömegrendezvényeket tart két járványhullám között, de legalább azt is a hülye adófizető finanszírozza. Most mit mondjak megint tíz év után erre? Hogy egészségére? Pedig változatlanul a hülyére vett adófizetőn múlik, hogy vegye a fáradságot, álljon a sarkára, kérjen magyarázatot, és vonja felelősségre a kizsákmányolóit. Nem az Európai Néppárton, nem Brüsszelen, hanem kizárólag rajta. Ámen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.