Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem is tudom, hogy szánalmas, röhejes vagy tragikus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Ha valahol esetleg bejött az időjóslás, ott jó hógolyózást kívánok. Fura dolog a történelem. Annyiban legalábbis, hogy egy ezer évvel ezelőtt zajlott csata még most is áldozatokat szed. Kirúgták a Magyarságkutató Intézetből azt a két kutatót, akik nem rajongtak egységesen a pozsonyi csatáról készült animációs filmért. Ez olyan súlyos bűn manapság, hogy az állásukkal fizettek a véleményükért. Igaz ugyan, hogy a gaz liberálisoknak szokása bosszút állni mindenkin, aki nem az ő véleményükkel ért egyet, de most kivételesen becsúszott egy olyan eset, hogy az ősmagyar-kereszténykonzervatív harci egység vezetője kapott idegrohamot azért, mert két tudós nem a kötelezőt szajkózta. Ilyesmi szinte soha nem fordul elő, az elmúlt tizenegy évben tényleg csak a szerencsétlen véletlenek sorozatával lehet magyarázni azt, hogy NER-ék azon nyomban eltaposnak mindenkit, aki ki mer beszélni a sorból. Sőt, lehetőleg még utána is nyúlnak.

Magyarország inkább nem tekinthető jogállamnak – így vélekedik a megkérdezett magyarok 54 százaléka a Publicus Intézet lapunk megbízásából készített decemberi reprezentatív közvélemény-kutatása szerint. A felmérés azt mutatta, hogy a magyaroknak nincs jó véleménye a hazai demokratikus intézményrendszerről sem: a kétharmad körüli többség szerint ugyanis politikai befolyás alatt áll a közmédia, nem függetlenek a bíróságok (beleértve az Alkotmánybíróságot), elfogult az ügyészség, ráadásul a közbeszerzéseket sem a legjobb ajánlattal nyerik. (Népszava)

Úgy vélem, ez a közvéleménykutatás többet tár fel a valóságból, mint amennyit a kormánypárt meg szeretne mutatni a híveinek. Butaság lenne ebből az eredményből olyan következtetést levonni, hogy garantáltan bukik Orbán. Ahhoz még igen sok munkát el kell végeznie az ellenzéknek, de van még idő, úgyhogy hajrá (ezt önmagamnak is mondom, mindannyiunknak van ebben feladatunk). Azt azonban feltétlenül le lehet szűrni, hogy a szavazók többsége nem hülye és nem vak. Nem lehet mindenkit elkábítani a propagandával, sokkal többen hisznek a saját tapasztalataiknak, mint a kormányzati – vagy éppen ellenzéki – hazugságoknak. Ehhez tegyük hozzá, hogy a megkérdezettek 63 százaléka (ebben benne van 25 százaléknyi fideszes is) reménykedve várja az uniós jogállamisági mechanizmus indulását és úgy vélik, hasznos lesz Magyarország számára. A válaszadók 70 százaléka szerint a közmédia elfogult, 66 százalék szerint az ügyészség, 64 százalék szerint az Alkotmánybíróság is megrendelésre, de legalábbis befolyás alatt  dolgozik. Gondolom, hamarosan bejelentkezik néhány fideszes közvéleménykutató, és közlik a totálisan más eredményeket, de az nem fog változtatni azon a tényen, hogy sokáig hülyének lehet nézni igen sok embert, de a végtelenségig a többséget nem.

Döbbenten olvasom, hogy vannak olyanok, akik képesek átkozódni és fenyegetőzni azért, mert a mentősök kérik a védőoltást. Viszonylag hülyeségtűrő vagyok, de az ilyen vadbarmokkal egészen egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Mindenki abban hisz, amiben akar. Mindaddig, ameddig másoknak nem okoz kárt a hitével. Úgy gondolom, ez már bőven túl van azon a határon, ami még belefér. Nem szoktam ilyet mondani, de most fogok: aki ennyire idióta, az maradjon a baromságaival a négy fal között. Senkinek nem kötelező elhinni, hogy a Föld gömbölyű, az oltás beadatása sem kötelező, de bárkit – főleg olyat, aki halmozottan kockáztatja az életét azért, hogy másokon segítsen – átkozni és fenyegetni pont akkora büdös tahóság – és akkor nagyon, de nagyon visszafogott voltam -, mint rátámadni a segítségünkre érkező mentősre. Erre egyszerűen semmi elfogadható indok nincs.

Azt talán mindenki tudja, hogy az Amerikai Egyesült Államokban mi történt. Arra sem kellett sokat várni, hogy a honi lakájmédia megtalálja a módját, hogyan tálalja az eseményeket a híveknek:

A botrányos novemberi választást követően totális káoszt hozott Joe Biden elnöksége (Origo)

Egyértelmű. Biden – aki még nincs hatalomban, még Trump dönt mindenről – tehet arról, hogy Trump összehívta, majd addig hergelte az agyhalott híveit, ameddig tragédia lett a vége. Azt nem én fogom megmondani, hogy jól vagy rosszul végezte a Capitolium őrsége a munkáját. Azt sem tudom, az áldozatok halálához mi vezetett, ezt az illetékesek bizonyára ki fogják vizsgálni. Azt azonban állítom – mert történetesen ebben élek évek óta -, hogy tegnap este Menczer Tamás államtitkár olyan tökéletes alakítást nyújtott az ATV-ben, hogy azt egy az egyben meg kell őrizni az utókor számára, és be kell építeni a majdani tananyagba, hogy a serdülő ifjúság pontos képet kaphasson az Orbán-rezsim működéséről.

Az interjú az első szótól az utolsóig teljesen tökéletes. Érdemes megnézni. Menczer gyakorlatilag egyetlen kérdésre sem válaszolt, ellenben könyörtelenül elhadarta, amit parancsba kapott. Amit betanult. Arról nem volt véleménye, ami most Amerikában történt, mert a magyar kormány soha nem szól bele más országok belügyeibe (!), de eszébe jutott róla, hogy Magyarországon az agresszió mindig a baloldalhoz kötődik. 2006-ban is ez történt. Ültem a tévé előtt tátott szájjal, és nem hittem el, amit láttam. A műsorvezetőt túlordítva, többször lehazugozva arról hadart ez a jó szolga, hogy de igen, nálunk a baloldal éppen azt művelte 2006-ban, ami most az Egyesült Államokban történt. Egyértelműen semmi köze nem volt egyiknek a másikhoz – azon túlmenően, hogy Menczer feladata nyilvánvalóan a vádaskodás, és politikai választási kampánybeszéd megtartása volt -, ellenben ha már így előhozta és párhuzamba állította ezeket, érdemes néhány gondolat erejéig összevetni a két eseményt. A hülyék kedvéért.

2006-ban Orbán Viktor uszította az akkori Gyurcsány-kormányra a radikálisait (itt most nem a tüntetőkről, kifejezetten csak a vandálokról beszélek), nem a baloldaliak, hanem a fideszesek ostromolták meg a TV székházat, fideszesek – vagy a Fidesz által felbérelt emberek – romboltak és gyújtogattak. Mostani szóhasználattal élve: az ellenzék fizikailag is megtámadta a legitim kormányt azért, hogy leváltsa azt, és megkaparintsa a hatalmat. A rendőrség reakciója sok ponton vitatható és igen nagy baj, hogy nem történt meg megfelelően az esetek kivizsgálása, ahogy a felelősségre vonás is elmaradt a rendőri túlkapások ügyében éppen úgy, mint a vandál rombolók esetében.

Ezzel szemben most Amerikában a regnáló, még hatalomban lévő elnök hergelte fel a híveit – mintha 2006-ban Gyurcsány Ferenc uszította volna rombolásra az embereket -, az agressziót egyértelműen ők követték el. Ha a trumpisták baloldaliak, akkor én valamit rosszul tudok. Vagy Menczer fejében keveredtek össze a dolgok. Trump tehát a saját kormányára támadt, és ezért is őt terheli a felelősség, de azért is ő a felelős, hogy a rendőrség nem tudta megakadályozni a Capitolium lerohanását. Ahogy azért is Trumpnak kell felelnie, ha a halálesetek túlkapások eredményei. Ismétlem: nem Biden, hanem Donald Trump az Amerikai Egyesült Államok elnöke, ebben az ügyben minden felelősség őt terheli. Ez akkor is így van, ha közben bevette a gyógyszerét, és ma hajnalban megfenyegette azokat, akik az ő uszításának következtében rohanták le a törvényhozás épületét, azt mondta, ők Amerika ellenségei, ő maga pedig éppen azon van, hogy békésen és zökkenőmentesen átadja a hatalmat.

Azt szívem szerint meg sem említeném, hogy Menczer a másik kötelező propagandaanyagot is előhozta. Azt, amit az összes propagandalap, a komplett fideszes szavalókórus üvöltve harsog, amióta parancsot kaptak rá a pártközpontból: Krekó Péter és a baloldal a magyar emberek halálát kívánja.

Nem is tudom, hogy szánalmas, röhejes vagy tragikus az, amit Menczer előadott. Azt hiszem, mindhárom jelző a helyén van. Mindig vannak ilyen szervilis alakok, akiket semmi nem érdekel – a tények a legkevésbé – és a fizetésükért bármikor túl tudnak ordítani bárkit. Közben valószínűleg azzal hízelegnek önmaguknak, hogy milyen remekül csinálták, milyen parádésan vitáztak és érveltek, mennyire okosak és felkészültek, milyen pótolhatatlanok ők a gazdájuk számára. Talán a képernyő torzít, de én egy hihetetlenül agresszív, hazug, tehetségtelen törtetőt láttam, aki mindenáron ki akarja könyökölni a karrierjét és meg van győződve arról, hogy jól csinálja. Pedig nem. Átlátszó és szánalmas.

Nem dühöngök tovább, mert már így is túl hosszúra nyúlt a reggeli pusszancs. Kellemes ébredezést kívánok mindenkinek. Hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.