Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezek után mire számítsunk?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Komolyan nem értem, mit hittek? Mert hogy nem sokat értenek a világból, az már világos számomra, a vakhit miatt viszont képesek akár fiatalon is meghalni. Itt van például Ashli Babbitt 35 éves veterán, aki 14 évig szolgált a légierőnél. Ő volt az első halálos áldozata a Capitolium elleni támadásnak, akit egész egyszerűen lelőttek. Kérdezem én, a laikus hülye, hogy ezek az emberek mit hittek?

Abban az országban, ahol boldognak, boldogtalannak fegyvere van, a birtokháborítás és mások magántulajdona pedig szent és sérthetetlen. Ezen felül a fegyveres testületek tagjainak is elég komoly felhatalmazásuk van egy esetleges fegyver használatra.

Abban az országban, ahol a rendőrt egy szimpla közlekedési igazoltatásnál olyan törvény védi, hogy ki sem szállhatsz a kocsidból, amíg nem kapsz rá engedélyt, és közben markolnod kell a kormányt, ameddig le nem csekkolják, hogy egyáltalán ki is vagy te. Mit képzeltek azok, akik elindultak a Capitoliumot elfoglalni?

Abban az országban, ahol olyan komolyan vesznek minden ilyen jellegű attrocitást, hogy szinte statáriális jellegel azonnal tüzet nyitnak még egy vitatható helyzetben is.

Felfogni nem tudom, de tényleg! Hogy egyrészt mit hitt ez a nő, akinek „a Trumpot támogató bejegyzései között annak a QAnon-mozgalomnak a posztjai is rendszeresen felbukkantak, amely szerint prominens demokraták vezetik azt a sátánista pedofil hálózatot, aminek tagjai gyerekeket rabolnak, megeszik őket, sőt a vérüket isszák, hogy örökké éljenek. Az összeesküvés-elmélet hívei Donald Trumpra magváltóként tekintenek, akinek a küldetése, hogy leszámoljon ezzel a pedofilhálózattal”. Másrészt még ennél is kevésbé fogja át a tudatom, hogy ez a Donald Trump hogy tudott 4 évig az egyesült Államok elnöke lenni. Úgy értem, ez a pali, ez a közveszélyes csalónak, akinek ott volt egy rakéta indító kód az íróasztalában.

Elnézést kérek, de szemmel látható, hogy a hívei sincsenek sok ésszel megáldva. Őszintén: ez a hölgy mit hitt? Hogy majd piros szőnyeget gurítanak őveteránsága elé a biztonsági emberek és a testőrök, hogy ő sértetlenül bemászhasson az ülésterem betört ablakán? Hogy pont a Capitolium épületénél nem fogják használni a fegyvereiket a katonák és a rendőrök? Egy olyan kiemelt, biztonságilag magasan védett objektumban, ahol magas szinten védett emberek a saját testőreikkel közlekednek, ott nem fog elsülni egyetlen fegyver sem? Csoda, hogy csak 4 ember halt meg. És akkor jönnek a fekete George Floyd halálával? Ami már ránézésre is teljesen más kategória. Meg azzal, hogy a Black Life Matter meg a szélsőséges ANTIFA és a baloldal csinálta balhét?

Megint ugyanaz a szarelkenés megy, mint a 2006-os békés zavargások esetében. Mert hergelni, uszítani muszáj, aztán amikor a baj bekövetkezik, akkor a másikra mutogatunk. Igaz, Orbán Viktor? Konkrétan ugyanaz elevenedett meg előttem tegnap a washingtoni képek láttán, mint 2006-ban itt, Budapesten. Egy az egyben. Csak itt az uszítás témája volt más, de a lényeg nem. Egyet nem tudok viszont még mindig eldönteni. Méghozzá azt, hogy például Trump tényleg elhiszi azt a rengeteg faszaságot, amit mond, hirdet, terjeszt, vagy egész egyszerűen csak manipulálja az embereket? Ugyanígy vagyok Orbánnal is. Nem tudom eldönteni, hogy amit csinál, amögött meggyőződés van-e, vagy csak jól becsomagolt gumicsontok, amelyeken a hívek rágódhatnak, miközben pontosan tudja, hogy az egész ócska átverés? Ezek ekkora színjátékosok, manipulátorok, vagy mindkettő meggyőződéssel játssza az Istent az embereknek? Ennyire meg lehet bolondulni néhány hatalomban töltött év alatt? Tényleg olyan, mintha ikrek lennének. Szó szerint olyan. De legalább most láthatja a felcsúti ikertesó, hogyan végzi az, aki átesik a ló túloldalára. Már ha egyáltalán felfogja agyilag, mi történt a minap az Egyesült Államokban.

Közben az M1-en vadul ment a szakértés, hogy hát ez nem is az, aminek látszik. Merthogy a baloldali szélsőségesek csinálták a műsort, nem a békés trumpisták, azok csak popcornnal és Coca-Colával a kezükben arra sétáltak, és nézték a cirkuszt. Ott sem voltak. Szegények, őket támadták a csecsemők vérét reggeliző rendőrök. Miközben ez a félhülye már hónapok óta hergeli a híveit, azok meg fegyveres felvonulásokat tartottak több államban, erődemonstrációt, és keménykedtek, hogy ha Trump bukik, polgárháború lesz. Nyilávn egyiknél sem volt fegyver, csak vízipisztoly.

Itthon is ez a duma ment, amikor felgyújtották a Magyar Televízió épületét a randalírozó, békés Fidesz-Orbán-szimpatizánsok. Csoda, hogy ott nem halt meg senki, és a vízágyúból is időben kifogyott a töltény. Ha ezt kint csinálta volna meg a csürhe, valószínűleg ennyivel nem úszták volna meg a pusztítást. És azóta is azt hallgatjuk, hogy a szemkilövető Gyurcsány, meg a rendőrattak. Édes Istenem! Ugyanaz a gusztustalan áldozati szerep, ugyanaz a mártírkodás. Akkor viszont felmerül a kérdés: ezek után mire számítsunk itthon? Mit fognak a békés orbánista nemzetikeresztények művelni azokkal, akik esetleg majd többségben lesznek, és úgy döntenek, elzavarják Orbánt és bandáját? Itt is vér fog folyni, mint a tengerentúlon?

Ez van, amikor egy ideológia mentén könyörtelenül és gátlástalanul manipulálják a szektát, és a saját hatalmuk megtartása érdekében semmitől nem riadnak vissza. Beáldozzák őket, nem számit. Rájuk csak addig van szükség, amíg bégetnek a szavazó urnáknál, és ha kell, ölre mennek értük, istenekért, félistenekért. Dobnak nekik négyévente egy kis koncot, azzal elvannak egy darabig a hívők, a többi nem számít. Soha nem számított az ilyen Orbán-Trump-féléknek, de érdekes, hogy mindig ezek húzzák a legtovább. Remélem, ennek ellenére ez a túl régóta tartó orbáni rémálom véget ér 2022-ben. Azt még jobban remélem, hogy nem lesznek halálos áldozatai.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.