Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne a brüsszeli és tengerentúli ellenségektől rettegjetek, hanem a sajátjaitoktól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mondhatnánk, de nem mondjuk, hogy a két ünnep között a fű sem nő politikai értelemben, csak ha az időjárás engedi. Mondhatnánk, de nem mondhatjuk. Tekintve, hogy senki nem gondolta volna (én nem gondoltam volna): pont a kereszténység legnagyobb szeánszán fognak megint egy rakás pénzt lenyúlni, és még Kövér Lászlónak is lesz egy majdnem ünnepi jelenése a Bayer-showban, ahol öblös brüsszelezéssel, háttérhatalmazással és összeesküvés-elméletezéssel ad a keresztény áhitat pofájára.

Úgy indított a partvisszájú házelnök, hogy sajnos nagyobb terük, felületük és hangjuk van a söpredékeknek (ellenzék), a Tökmag Jankóknak (mint nekik?!), de micsoda szerencse, hogy a parlamentet Steindl Imre tervezte, különben már rég leszakadt volna a mennyezet a gaz ellenzéki trógerek szinten aluli hőbörgései miatt. De ez csak a bemelegítés volt. Zsolti könnyen visszaadható szervákat adogatott Lacinak, aki azokat szépen le is csapkodta, a labdaszedőknek sem volt dolga a gigászok kérdezz-felelek meccsén. Aztán az egyik könnyű kérdésre egy igen komoly csavart fonák jött Lacitól, amit Zsolti teátrálisan vissza is adott, és erre érkezett a nézőközönséget megsemmisítő tenyeres Lacitól:

„Pontosan arra kell felkészülni kompromisszum ide, kiegyezés oda, meghátrálás Brüsszel részéről amoda, hogy úgy Brüsszelből, mint a tengerentúlról óriási erők fognak megmozdulni a következő másfél évben, hogy a magyar választások eredményét kívülről, illegitim módon manipulálva a nekik megfelelő irányba vigyék (…) Látjuk, hogy ez egy háború, nehogy valaki félreértse, itt már nem demokratikus küzdelemről van szó és nem tisztességes választásokról, és nem abban az értelemben, ahogy ők azt kétségbe vonták, hanem abban az értelemben, ahogy azt Amerikában lehetett látni, ha ott megtörténhetett mindaz, ami megtörtént és azt hagyjuk, hogy erre az ilyen-olyan bíróságok milyen választ adtak, mert attól a tények azok tények, a jog pedig egy másik dimenziója az életünknek, ha azt látjuk, hogy ott lehetséges volt, akkor ne legyenek illúzióink, hogy ez itt is lehetséges lesz. Mindent, a szó szoros értelmében mindent meg még azon túl is, amit el tudunk képzelni el fognak követni annak érdekében, hogy ezt a kormányt megbuktassák (…)”

Lefordítom, hogy mi van. Tele van a pelenka, és már nem fér bele több, tehát ki kellene cserélni, és a szart, ami benne van, ki kellene dobni. De már tele van a szemetes is, meg úgy minden, ezért a tömény tartalom kezd a tulajdonosa nyakáig érni. Közjogi értelemben is. Itt fent azt olvashatjuk, hogy a Fidesz-KDNP érzi a vesztét. Közvélemény-kutatás ide vagy oda. Másfél évvel a választás előtt bebaszott a krach. Szájer nertárs keresztény műsora megingatta a megingathatatlan, hithű szekta bizonyos százalékát is, akik most kezdték el felfogni, hogy a műsor amire jegyet vettek egy nagy szemfényvesztés. Pedig ők úgy hittek a Viktor-féle gyülekezetben, mint az apostolok Jézusban. Tíz év teltházas fellépései után kiderült, hogy a darab, amit tátott szájjal bámult a nagyérdemű, egy rendkívül rossz minőségű tragikomédia. És az hagyján, hogy jegyet vettek a show-ra, amiben ígértek nekik mindent, és várta is mindenki rendesen a csodát, de közben a ruhatárban kifosztották a kabátjaikat is. Ez az igazi átverés. Mondjuk így is sokáig el tudták kápráztatni a sajátjaikat, de azért a végtelenségig nem lehet ennyire hülyének nézni senkit. Szerintem.

„Ígérgetni pont a hazudósok szoktak. Ha mindig igazat mondasz, semmi szükség ígérgetésre”. (Matt Haig, brit író, újságíró)

Az az igazság, hogy Kövér agymenését olvasva déjà vu érzésem támadt, mert mintha ugyanezt a szöveget már hallottam volna Donald „Deep State” Trump bácsitól, akivel a fideszes kormány igencsak egy követ fúj ideológiailag. Trump megbukott, méghozzá csúnyán, a mai napig képtelen elfogadni a rá mért vereséget, hergeli a híveit és vádaskodik megalapozatlanul. Ráadásul a bíróságok egy része (az ilyen-olyan bíróságok Kövér szerint) is republikánus bírákkal vannak feltöltve, ennek ellenére elutasították a csalási kereseteket. Trump és seggnyalói az életükért küzdenek még mindig, de hiába. Úgyhogy Laci elkezdett előre menekülni, és a felelősség 11 éve a nyakukban lógó igencsak súlyos terhe alól kibújni. Mert ez eddig csak a patkányok visítása a süllyedő hajóról, egyesével, de lesz ez kollektív is. Amikor azok, akik kicsit is belelátnak a lapokba felmérik, hogy jobb elhagyni a fedélzetet, akár vezéráldozatok árán is.

Brüsszel biztos, hogy be fog tartani januártól, és nem azért mert Soros György zsebében vannak, hanem azért, mert egy egész kontinenst zsaroltak és fosztottak ki az elmúlt tíz évben. És az USA is revansot fog venni Szijjártóék csörtetés és nyílt Trump-imádata miatt, ne legyenek illúzióitok. Viktor elszámolta magát, nagyhatalmakba beleállni nem túl jó ötlet, még ha el is hitte, hogy lehet tényező, de ahhoz kevés a Karmelita erkélyéről vernyákolni, és Putyin valagából keménykedni. Lejárt a lemez, unalmasak már az elmúlt évek hamis slágerei „Brüsszel, Soros, migráns, Gyurcsány”. A legjobb dallamokat is meg lehet unni, ha minden nap azok szólnak, hát még ezeket. Nem tudtatok újat kitalálni, bár a migránsos, rémiszgetős elég sokáig vezette a slágerlistát DJ Habony előadásában.

Végetek van, az a helyzet. Semmiben nem voltam még ennyire biztos, mint ebben most. Egy válság hátán másztatok be a hatalomba, és egy válság fog onnan kipenderíteni titeket egy életre. Mert ha vége lesz – annyira azért nem vagytok hülyék, hogy felfogjátok -, akkor nektek tényleg vége lesz. Nem lesztek már ellenzékben sem, mert irány a börtön vagy a nyúlcipő és Putyin szoknyája. Ha ez a megvezetett embertömeg – nem az ellenzék, hanem a sajátjaitok – végre ráébred arra, hogy mit műveltetek vele, minden bizonnyal elégtételt fog venni rajtatok. Sokan már felfogták, hogy át lettek baszva és ki lettek rabolva általatok. Akkor is, ha a keménymag még csak most ébredezik az orbáni Csipkerózsika-álomból. Úgyhogy Lackó, ne a brüsszeli és tengerentúli ellenségektől rettegjetek, hanem a sajátjaitoktól. Csak nézzétek meg, mit műveltek 2006-ban. Csak azt nézzétek meg.

Utóirat: Boldog(abb) új évet kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.